Elimiz armut değil S-400 toplayacak!
Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın alımında sona gelindi. S-400'lerle ilgili iki ülke arasında varılan anlaşma konusunda her gün yeni bir açıklama geliyor. Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz hafta füze alımı için Rusya ile anlaşmaya vardıklarını, nihai kararı Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin vereceğini söylemişti.
Şimdi de Rus tarafından bir açıklama geldi. Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Kurumu Başkanı Dmitriy Şugayev, füzelerin teslim edilmeye hazır halde olduğunu açıkladı.
Rusya'dan ilk S-400 sevkiyatının 2018 yılında yapılması bekleniliyor.
DEĞİŞİM OLACAK
S-400 alımı sadece bir silah alımı olarak değerlendirilmemeli.
Türkiye, bu adımıyla son yıllardaki en önemli dış politika hamlelerinden birini yapıyor.
Bunun etkisi önümüzdeki yıllarda daha da belirgin şekilde görülecek.
Türkiye, bu adımla içinde yer aldığı NATO'nun dışında bağımsız bir hava savunma sistemine sahip olacak. Bu da bölgedeki dengelerin değişmesinde önemli kilometre taşlarından biri olacak.
ABD ve batılı ülkeler, Türkiye'yi S-400 alımından vazgeçirmeye çalışıyorlar. Ancak, Türkiye'nin bu kararı almasının en önemli sebebi de kendileri.
Çünkü, ABD ve batılı ülkeler, Türkiye'ye PKK ve FETÖ terör örgütleriyle mücadelesinde yeterince destek vermiyor, hatta köstek oluyor.
Bu durum Türkiye'nin batılı ülkelere duyduğu güvenin önemli ölçüde zedelenmesine yol açıyor.
Bu füzeleri almamızı istemeyen ABD, bugün Türkiye'yi bölmek isteyen terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye 1300 TIR civarında silah yardımı yaptı. Bu silahların Suriye'de işi bitince Türkiye'ye yöneltilmeyeceğinin bir garantisi yok.
Zaten, şimdiden bu silahların bazılarının PKK'ya karşı yapılan operasyonlarda ele geçirildiği haberleri geliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde kabul ettiği ABD Savunma Bakanı James Mattis'e durumu bir kez daha anlattı. Erdoğan'ın Mattis'in önüne ABD tarafından YPG'ye verilen ancak Türk güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'da ele geçirdiği güdümlü tanksavar füzesi gibi silahlarla ilgili belgeleri koyduğu belirtiliyor.
Öte yandan, 15 Temmuz 2016'da Türkiye'yi işgale kalkışan FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen ve örgütün diğer üst düzey yöneticileri bugün ABD'de barınıyor. Avrupa'nın lider ülkesi konumundaki Almanya'nın Türkiye'ye karşı takındığı olumsuz tavır da ortada. Yine FETÖ'nün birçok elebaşı Almanya'da besleniyor.
GÜVENLİK KAYGISI
Türkiye, batılı ülkelerin bu tutumları nedeniyle güvenlik kaygısı yaşıyor.
Hal böyleyken tabi ki, bizim elimiz de armut toplamayacak.
Türkiye'nin hem bekası ve bütünlüğünü korumak hem de savunma sistemini geliştirmek için böyle bir adım atması şart. Türkiye'den kimse eli kolu bağlı beklemesini isteyemez.
Bu arada bize S-400 alıyoruz diye laf söyleyen ülkeler, Yunanistan S-300 alıp Girit'e yerleştirirken niye seslerini çıkarmıyordu?
Öte yandan, Türkiye, bu alımla bir taşta iki kuş vuracak.
Hem bağımsız bir hava savunma sistemine sahip olacak hem de teknoloji transferi yapacak.
4 adet S-400 füzesinin 2'si hazır alım yoluyla getirilecek.
Kalan 2 adetinin üretimi için ise, Rusya'dan Türkiye'ye teknoloji transferi yapılacak. Türkiye, çok doğru bir adım atıyor...
GENÇLER, BÖYLESİ HAYATLARA ÖZENMEYİN
Türkiye, günlerdir ünlü sunucu Murat Başoğlu'nun kendi öz yeğeniyle yaşadığı sapık ilişkiyi konuşuyordu.
Şimdi de bir başka ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ın daha önce ilişki yaşadığı bir kadın tarafından otel odasında vurularak öldürülmesi gündemin en önemli maddesi oldu. Bu iki olay da ortaya koydu ki, gençlere rol model olarak sunulan bu isimlerin hiç de özenilecek bir yaşamları yok.
Tabi, bunu şov dünyasının tamamına genellemek doğru değil. Ancak, iki olayın gösterdiği acı manzara da ortada.
Gençlere naçizane tavsiyem, size model olarak sunulan böylelerine hiç özenmeyin. Böyle bir hayat yaşama hevesine kapılmayın.
Kendi hayatınızı çalışıp mücadele ederek kendiniz kurun.
Şöhretin ve böyle bir dünyada yer almanın maalesef çok ağır bedelleri olduğu görülüyor.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.