İstemeyen gemiyi hemen terk edebilir
Türkiye'yi 15 Temmuz'da işgal edemeyenler bugün ekonomi üzerinden bize diz çöktürmeye çalışıyor. ABD, Türkiye'ye karşı ekonomik savaş ilan etti. Başkan Erdoğan da bu savaşa karşı, "Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz.
Şunu bilmelerini istiyoruz. Teslim olmayacağız, üretmeye devam edeceğiz" diyerek rest çekti. Bu milletin büyük bölümünün oyuyla göreve gelen Başkan Erdoğan, 81 milyona seslenerek, "İktidarıylamuhalefetiyle, bizi seveniyle-sevmeyeniyle hepimiz aynı gemideyiz.
Bu gemi yürüdüğünde hep birlikte kazandığımız gibi, delinip su aldığında da hepimiz aynı akıbete düçar olacağız" dedi.
DEŞİFRE OLDULAR
Bu söz, Türkiye'yi sevmeyenlerin deşifre olmasını sağladı. Kendini Türkiye Cumhuriyeti'nin gemisinde görmeyenler, celladına aşık olan Amerika sevdalıları sosyal medyada "#AynıGemideDeğiliz" diye başlık açıp ses verdi.
Bunda da Türkiye'de 17-25 Aralık'ta ve 15 Temmuz'da darbe yapmaya kalkan ve milletten tokadı yedikten sonra Türkiye gemisini terkeden Amerikan uşağı FETÖ'cü hainler de öncülük rolü üstlendi. Maalesef, Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da bu yönde bir paylaşımda bulundu. Atatürk'ün partisini bu noktaya kadar düşürdüler.
Lafı uzatmaya gerek yok... Türkiye, dünyadaki harami düzene karşı "Dünya 5'ten büyüktür" diye yola çıkan ve bugün ezilen tüm milletlere umut olarak gözüken bir gemidir. Tam bağımsızlığa yelken açan bu gemiyi sevmeyenler hemen terkedebilir. Kim kendini hangi gemide hissediyorsa oraya gidebilir. Biz buradayız, Anadolu gemisindeyiz. Bu gemi batmayacak, azgın dalgalara rağmen hedefine ulaşacak. Çünkü biliyoruz ki, bu gemi batarsa insanlık da sulara gömülür.
'ENDÜSTRİ 4.0' UYARISI
Tutturmuşlar bir 'Endüstri 4.0' gidiyorlar. Türkiye'de şirketler çok fazla sorgulamadan bu kavramın peşine takılsın istiyorlar.
Konuyu, TOFAŞ Fabrika Direktörü Erdal Çelik'le konuştuk. Çelik'e milli İHA'ları üreten Baykar Makine'nin Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı endüstri 4.0 gibi kavramların Türkiye'yi teknoloji alanında tamamıyla dışa bağımlı hale getirebileceği, bunun yerine 'Milli Teknoloji Hamlesi' gerektiği yönündeki açıklamalarını sordum.
TOFAŞ olarak Endüstri 4.0 konusunda öncü olduklarını belirten Çelik de, bu kavramla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Çelik, "Böyle moda gibi Endüstri 4.0'ın peşine takılmamak lazım. İhtiyaçlarla ilişkilendirmek lazım. Bunun özü daha verimli ve hızlı olmak. Bugün tüm teknolojileri geliştiren ve bunları sunan bazı Alman şirketleri var.
İlla bunların ürünlerini ve yazılımlarını kullanacağız diye peşlerine takılırsanız kendinizi onların pazarı olarak bulabilirsiniz.
Bundan kaçınmak lazım. Japonlar bu konuda biraz temkinliler. İhtiyaçla güzel ilişkilendiriyorlar. Yani 'Milyarlarca dolar yatırım yapıp her yeri hightech sensörlerle donatalım, sonra bir düğmeye basıp her şey çalışsın' diye bir mantıkları yok. Moda diye, hesapsızca, kitapsızca Endüstri 4.0'ın üzerine atlamıyoruz" dedi.
Her alanda millileşen Türkiye, tam bağımsızlık için teknolojide de millileşerek ilerlemeli...
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.