Romanların isyanı: Konu mankeni değiliz
İşte bu aşamada, İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Cıstır,ortaya çıktı ve konuştu:
" Türkiye'de Roman Hakları Merkezi kurulmasına karşıyız."
***
Cıst, "Siz Macaristan'da böyle bir Roman Hakları Merkezi bulunduğuna bakmayın. Romanlar Macaristan'da azınlık konumundadır."
Romanların Türkiye'de insan hakları sorunları bulunduğunu öne süren Cıstır,Romanların Türkiye'de insan hakları sorunları olduğunu vurguluyor ve devam ediyor:
"İnsan hakları sorunumuzun, Roman hakları sorunu diye isim bulması çok tehlikelidir. Biz Türkiye'nin asli unsurları olarak farklı tanımlarla, farklı platformlarda kendimizi ifade etmek istemiyoruz. Biz evrensel insan hakları normlarında fırsat eşitliğini talep ederek hakkımızı aramak istiyoruz.
* * *
Çıstır ile dün yaptığımız görüşmeden satırbaşları:
*Bir grup insanın bazı yapılarla işbirliği içinde Ankara'da böyle bir oluşuma gitmek istediğini, bazı bakan danışmanlarıyla pazarlık havasında görüşmelerin yapıldığını biliyoruz.
* Başbakan danışmanlarına, İzmir milletvekillerimize rahatsızlıklarımızı ifade etmemize rağmen bu fikir yeşeriyorsa, Ankara'da yüz buluyorlar demektir.
* Bu açılımdan beklentilerimiz çoktu. Beklentilerimize cevap alamadık ama Roman Hakları Merkezi fikri bizim beklentimiz değil, olamaz da. Devletimizi de milletimizi de uyarıyoruz.
*Elbette fırsat eşitliğinden yararlanamama gibi sorunlarımız var. Biz bu sorunlarımızı ROman hakları olarak değil, insan hakları olarak çözümlemek istiyoruz.
* Dolayısı ile kaş yaparken göz çıkarmasınlar. Biz bu ülkenin asli unsurlarıyız.
* Avrupa Birliği Projesi yapacağız diye, Romanları konu mankeni olarak kullanıyorlar. Bu alanda bir Roman Endüstrisi oluşmuştur.
hayattan
Ersin Faralyalı'yı anıyoruz
O'nu iki sene önce kaybettik.
Emsalsiz bir toplum önderiydi. Aynı zamanda tipik bir beyefendi. Mükemmel dost, kaliteli bir insan.
Ersin Faralyalı'yı bugün 18.30'da Karşıyaka Soğukkuyu Kabristanı'nda anacağız.
1939 doğumlu olan Ersin Faralyalı sanayici kimliğinin yanına, DYP Genel Başkanı Süleyman Demirel tarafından kurulan 49'uncu hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaparak siyasetçi kimliğini de eklemişti.
Faralyalı, 1958 yılında Robert Kolej'den mezun oldu, yüksek öğrenimini Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamladı. 1981 yılında EBSO başkanlığına seçilerek, 1988 yılına kadar bu görevini yürüttü. EBSO başkanlığı yaptığı dönemde, 1985 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığı'na seçilen Faralyalı, ayrıca 18 yıl İktisadi Kalkınma Vakfı'nda yönetim kurulu üyeliği de yaptı.
Bu devirde böyle fotoğrafçı
Yeni evlenenlerin fotoğrafçı babası. Karşıyakalı 30 yıllık fotoğrafçı Hüseyin Aksoy ve oğulları ile birlikte işlettiği Maket Fotoğrafçılık yeni evlenenlerin can kurtaranı oldu.
1.200-1.500 TL değerinde olan 200 adet fotoğraflı davetiye, 100 poz fotoğraf ve CD'si, DVD kayıtlı 2 saatlik video çekimi, canlı barkovizyon gösterisi sadece 379 lira.
Yeni evliler Hüseyin Aksoy'un adını "Baba fotoğrafçı" olarak değiştirdiler. Karşıyaka Kaymakamlığı'nın karşısındaki dükkanın camına astığı "Evlenenlere Özel" pankartlarla herkesin büyük ilgisini çeken Hüseyin Aksoy, isteyene stüdyoda isteyene kır çekimleri yapıyor. 25 yıl önce evlenirken büyük zorluklar yaşadığını dile getiren Hüseyin Aksoy (0232-364 80 10) "Evlenene yardım etmek lazım."diyor
küpe
İnsanın en büyük düşmanı, doğrudan doğruya kendisidir.
Cicero
fıkra
Olur mu ya?
Amerikalı bir patron yeni bir memuru işe alacaktı.Fakat önce gencin dürüstlüğünü denemek istedi. Sordu:
"Bakın, bir akşam sizi yemeğe davet ediyorum. Sizi karım karşılıyor ve benim üç satten önce gelemeyeceğimi söylüyor. Ne yaparsınız?"
"Cevap vermeden önce eşinizin bir fotoğrafını görebilir miyim?"
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.