Bunun adı hukuk cinliği!
***
İşletme sahipleri, "Burada siyasi parti çalışması yapıyoruz. Arama yetkiniz yok..." diye karşı çıkınca polis işlem yapamadı. Durum hemen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirildi, gelen talimat üzerine binalardan çıkan vatandaşların ifadeleri alınıp işletmeler mühürlendi.
***
Yasada "ticari faaliyet yasağına uymamaktan parti kapatma" diye bir yaptırım olmadığı için bu işletmeler resmen kapatılamadı. Anayasa Mahkemesi'ne "parti kapatma" davası açılamadı.
Haber aynen böyle...
* * *
Bir yandan "yasaların satırları arasından sızıp" bu hukuk cinliğini sahneye koyan, uyanıkların marifetleri...
Bir yandan bu gerçek karşısında yetkililerin apışıp kalması...
Bu gelişmeleri izleyenler, yıllar önceki bir TV programında coşan spiker gibi "Vay anasını sayın seyirciler" diyecek oluyor.
kentten
Bostanlı İskelesi n'olacak?
Körfezin bu önemli vapur durağı aylardır onarımda.
Sokaktaki adam:
"Ne bitmez tamiratmış bu... Bu kadar zaman içinde buraya yeni bir iskele yapılırdı, yahu!" diye soruyor.
Her gün binlerce kişi, şu karakışta, yağmur-çamur altında ve müthiş ayazda iskelede vapur bekliyor.
Tamirat aylardır sürüyor.
Mahmut Gönül, her gün işine vapur ile gidip-gelen bir memur.
"Önce İskele Meydanı'nı genişletmek istediler, beceremediler. İnsanlar iskeleye ulaşabilmek için ciddi efor sarfediyor. Bunların içinde yaşlısı var, sakatı var, hastası var. Bu tablo kimsenin umurunda değil..."
Ardından Süleyman Candan devam diyor:
"İskelenin onarımı için kış mevsiminin beklenmesi şart mıydı? Bakın şuraya, insanlar böyle bir karakışta titreye titreye vapur bekliyor. Bu insanlara bu işkence reva mı?"
***
İşte bu aşamada ortaya kafa karıştırıcak iki ihtimal çıkıyor.
1- Bu işin sorumlusu olan belediye yönetimi ya bu işleri bilmiyor ve beceremiyor.
2- Ya da içerden birileri bu işleri sabote ediyor.
Çünkü, salim kafa ile düşünenler, bu işlerin içinde "yılan ayağı"nı sezmiş gibiler.
hayattan
Aliağa'da tarım atağı
Aliağa Belediyesi, Köy-Koop İzmir Birliği işbirliğinde yapacağı çalışmalarla Aliağa'nın köy ve beldelerinde tarım ve hayvancılığı teşvik edecek. Köy-Koop İzmir Birliği ve Aliağa Belediyesi işbirliğiyle Aliağa köylülerine iyi tarım uygulamaları, hayvanların ıslahı, aşılama, sulama sistemleri, toprak analizleri, ilaçlama, organik üretim işleme paketleme ve pazarlama gibi konularda da eğitimler verilecek.
Proje kapsamında ilk olarak ağaç aşılama, hayvanların aşı ile döllenmesi ve iyi tarım uygulamaları gerçekleştirilecek. Projenin ilerleyen aşamalarında "sütün soğuk zinciri"nin korunması amacıyla tesis ve organizasyon oluşturulacak. Projeye göre Aliağa merkez ve köylerinde günlük 5 bin litre "süt soğuk zinciri" korunarak bozulmadan işlenerek değerlendirilecek.
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz şöyle konuşuyor:
"Köylülerimizin köylerinden göçmemesi gerektiğine inanıyorum. Bundan sonra da köylülerden ziraatla, hayvancılıkla, tarımla ilgili gelen her türlü talebi değerlendireceğimize söz veriyorum. İnşallah bu protokol hepimiz için hayırlı olur."
küpe
Dört şey var ki, dört şeye doymaz. Göz bakmaya, yer yağmura, kadın erkeğe, bilgin de bilgiye.
Hz. Muhammed
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.