Çandarlı'ya suni göl
Çandarlı Belediye Başkanı'na kulak verelim...
Başkan Ahmet Dağdelen diyor ki:
"Ege Bölgesi su fakirliği çeken bir yerleşim alanı. Kişi başına normalde 2.000 metreküp su rezervi olması gerekirken Ege Bölgemizde veya Çandarlımızda bu oran 500 metreküpün altına düşüyor. Onun için 'su akar, Türk bakar' sözünü bir tarafa bırakarak biz, 'su akar Türk bakmaz' mantığıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na müracaat ettik. Bakanlığımız da bize destek verdi. Çandarlımızda şu anda su rezervleri ile ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Ama Çandarlı, yanında yapılan liman projesi ile bundan sonra nüfusu hızla artacağı için biz de önümüzdeki yılları düşünerek gelecek nüfusu susuz bırakmamak adına böyle bir girişimde bulunduk."
Başkan Dağdelen, 1 milyon metreküp kapasiteli 150 bin kişiye içme suyu sağlayacak göletin 2015 yılında su tutmaya başlayacağını belirtiyor ve ekliyor:
"İçme suyu göleti projesi yaklaşık 10 milyon liralık bir bütçe ile DSİ tarafından gerçekleştiriliyor. Çandarlı ve çevresi ileride büyük nüfus göçleri alacak. Biz de bugünden tedbir alarak bu göletin yapılmasına vesile olduk. Yapanlardan Allah razı olsun. Biz de çok mutluyuz ve gururluyuz. Çünkü bir yıl sonra bu gölet su tutmaya başlayacak. Muhtemelen 2015 yılının ilk aylarında da arıtılmış su Çandarlı'ya bağlanacak. Su artık savaşlara sebep olan bir nesne. Savaşlara sebep olan bir nesneyi bu projemiz ile elimizde tutuyoruz. Çok önemli bir rezerv bizim için. Çünkü su olmayan yerde hayat olmuyor. Buradaki insanlar susuzluk çekmesin."
Torbalı zeytini kolonya oluyor
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Vahap Olgun, ilçesinin tanıtımı adına önemli bir faaliyete imza attı.
Torbalı ovasında yetişen zeytinler ilçedeki Volkan Kozmetik Fabrikası'nda işlenerek 'Torbalı Zeytin Kolonyası' adı ile piyasaya sunuldu. Üzerinde Torbalı'nın simgesi Metropolis amblemi, TTO'nun logosu bulunan ve tanıtım amacıyla üretilen kolonyalar İzmir ve Torbalı bürokrasisi, siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve basın temsilcilerine yeni yıl hediyesi olarak gönderildi.
***
Sağolsun sevgili Vahap Başkan kolonyayı bana da göndermiş.
Çok hoş bir ambiyans ile kutulanmış olan kolonyanın kokusu çok enfes. Geçmiş yıllarda tarım şehri olarak anılan Torbalı, son dönemde ülkenin en önemli sanayi ilçesi haline geldi. Torbalı Ovasında yetişen zeytin, domates ve kışlık sebzeler ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip. Zaten Torbalı'nın Perşembe pazarı da bu anlamda bölgenin en büyük organik pazarı olarak gösteriliyor.
Bünyesinde barındırdığı 700 fabrika ile Türkiye vergi sıralamasında 5. sırada yer alan Torbalı bu iki özelliği ile ön plana çıkıyor. İlçe tarımını sanayisi ile buluşturan "Torbalı Zeytin Kolonyası" ilçede yetişen zeytinlerin işlenmesi ile elde edilen bir ürün. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesini, topraklarında yetişen ürünlerin ilçe fabrikalarında üretimini sembolize eden bu kolonya; ülke ekonomisine Torbalı'nın bir hediyesi olacak. Ayrıca çeşitli ülkelere ihraç edilerek Torbalı'nın ismi dünyaya duyurulacak.
küpe
Nice bilgin vardır ki, hakiki irfandan nasipleri yoktur. Bu çeşit bilgin hafızdır, bilgi sevgilisi değil.
Mevlana
fıkra
Acı gerçek
Macaristan'da bölge amiri Sovyet malı bir suni gübreyi övüyordu.
"Düşünün bir kere..." dedi ve devam etti:
"Bir dönümlük tarla için yeterli suni gübre bir tek pantolon cebinde bile kolaylıkla taşınabiliyor."
Oradaki köylülerden biri lafa karıştı.
"Doğrudur. Ben denedim, bu tarladan alınan ürün de öteki cebe pekala rahatlıkla sığabiliyor."
laflama
* Bu ülkede resim sanatına ilgi gösteren çok az. Ama herkes birbirine fırça atmaya kalkıyor ne iş?
* Övünmek gibi olmasın; kibirden uzak, dünyanın en mütevazi insanıyım. Yerseniz!
* Kayıt dışı ekonomiye neden kayıtsız kalırız milletçe hep böyle!
* Tarihe tanıklık edeceğiz etmesine ama milletçe "Şahit falan yazarlar" diye tırsıyoruz abilerim-ablalarım yaa!
* Bir lobim bile yok anlıyor musun? Hadi gülümse!
* Bir soru sorasım var. Dul kadınlar; çoğu erkeklere neden EŞSİZ güzellikte görünür?
İbrahim Ormancı'dan
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.