Atatürk Stadı için bir uzman görüşü!
Demirtaş'ın önerileri kentte geniş yankı uyandırdı ve konu tartışmaya açıldı.
***
Bu heyecan ve kararlılık dolu girişimlere katkımız olsun dedik ve bir uzman görüşü toparladık.
Türk spor dünyasının basketbolcu ve yüzücü kimliğiyle önemli isimlerinden biri olan Yıldırım Karakaplan, o yıllarda, yani Atatürk Stadı'ının inşa edildiği yıllarda genç bir yüksek mühendisti ve bu stadın teknik yetkilisi olarak görev yapıyordu.
İşte, Karakaplan'ın görüşleri...
***
* Yeraltı su seviyesi, bu kurutmalara rağmen yol seviyesine çok yakındır.
* Yüklenici firmanın bu alanın bir metrelik dolgu ile yükseltilmesi teklifi, o günlerin Spor Bakanlığı Tesis Yapım Genel Müdürlüğünce maddi olanaksızlık ve zaman diliminin kısalığından reddedilmişti.
* Stat yaz mevsimine uygun olimpik bir tesistir.
* 55 bin kişilik olmasına rağmen, Polonya Milli maçı ve Karşıyaka-Göztepe maçlarında 70 bin kişinin üzerinde seyirci görmüştür.
* Atletizm ve futbol sahası olarak, hiçbir şekilde değişmemeli ve drenaj sistemi periyodik olarak bakıma tabi tutulmalıdır.
* Seyirci kapasitesinin yükseltilmesi... Tribünleri, tribünlerdeki ön betonarme perdeleri yıkılarak "tribün basamakları" çim saha kenarına kadar indirilerek yapılabilir.
*VİP ve basın tribünleri, TV yayın odası mevcut proje üzerinde çözülebilir.
Ve bir son öneri...
Sahanın kapatılması... En arka kolon, kiriş sistemlerine bağlanarak, "uzay kafes sistemi" ile projelendirilmeli.
bi dakka
Kim ne yiyor, ne içiyor
200'ü aşkın şirkette 20 binin üzerinde personele yemek yediren Keyveni Kurumsal Hazır Yemek, "hangi sektör, ne yiyor" araştırması hazırladı. Keyveni Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik; teknoloji sektöründe daha çok fast food yiyecekler, ağır sanayi sektöründe ise tencere yemekleri tüketildiğini açıklarken, diğer sektörlere ilişkin analizleri ise detaylı olarak yorumluyor.
Ağırlıklı olarak 20- 35 yaş arası çalışanların bulunduğu teknoloji sektörünün, fast food ürünler tüketmeyi tercih ettiğini söyleyen Çelik, "Yemek menülerinde fast food tarzı yiyeceklerin bulunmasını talep eden bu sektörlerin tercihlerinin yaş gruplarına bağlı olduğunu düşünüyoruz. Genç nesil çalışanlar menülerinde klasik veya tencere yemeklerinin dışında pizza, pide, hamburger gibi yiyeceklerin bulunmasını istiyor" diyor.
küpe
Hiç kimse, uzun süre evli kalmadıkça gerçek aşkın ne olduğunu anlayamaz.
Mark Twain
fıkra
Ne havası
Adamın biri şafak sökerken gece kulübünden çıktı. Derhal ürpererek yakasını kaldırdı. Sonra burnunu uzatıp havayı kokladı ve orada bekleyen kapıcıya sordu:
"Baksana yahu!...Nedir bu havadaki garip koku?"
"Bu mu? Temiz hava beyefendi. Temiz hava..."
laflama
* Çıktııık açıııık alınla. Bu ayın sonunu da getirdik hanım!
* Evreşe'nin yolları daaaar. Adam gibi yürüsene. Ne çarpıyorsun sağa sola hıyaar!
* Sabreden derviş... İstanbul trafiğinde delirmiş!
* Taş gibi hatun diye peşinde koşturdun. Tek taş yüzüğe gelince neden mızmızlanıyorsun?
* Çin'den her şeyi ithal ediyoruz da, neden imkansızlıktan evlenemeyen bekarlar için, Çin'li kız ithal etmiyoruz?
* Zenginin malı, züğürdün çenesini yorsun ki.. Vergi memurlarının kulağına gitsin hacıııı!....
İbrahim Ormancı'dan
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.