68 yıllık gurur
Derneğin banka hesap numaraları: Ziraat Bankası İzmir Şubesi 38158021-5001. TR63000 100013738158021- 5001 ve Kıbrıs Şehitleri Şubesi 38158021-5003 "TR39000100 1523381580215003.
İnternet adresi: www.İzmirilfakirlerineyardimdernegi.org. Tel:0-232-464 35 75 Gsm:0- 530-513 42 64 (Gülten Tunç) Adres: Alsancak 1479 Sokak No:8
Yönetim ve danışmanlardan önemli isimler
Başkan: Sancar Maruflu,
Bşk. Vekili: Nurşen Kadayıfçı,
Başkan Yrd.: Faruk Şamlı,
Sabahattin Sakıpağa,
Neriman Akkuş,
Zekiye Tunca ve dernek müdürü Gülten Tunç.
Danışma K.: Dr. Burhan Özfatura - Kemal Zorlu - Erdoğan Tözge - Rami Berki - Hayri Özmeriç - Gürkan Ertaç - Yurdagül Pakalın - Güman Kızıltan - Uğur Yüce - Mustafa (Feyzi) Kaya - Adnan Altuğ - İsmail Talat Sivri - Nafiz Zorlu - Osman Avcı - Avni (Niyazi) Ersoy - Şevki Figen - Tahir Türetken - Levent Ürkmez - Prof. Dr. Namık Çevik - Dilek Olcay - Bülent Tokalıoğlu- Necip Kalkan - Kaan Yaralıoğlu - Nazmi Filibeli - Gülbin German - Ender Yorgancılar - Necla Kazmirci - Kemal Çolakoğlu - Hasan Özmen - Tuğrul Yemişçi.
hayattan
Sağlıklı kurban eti için püf noktaları
İzmir Kasaplar Odası Başkan Vekili Haluk Yavuzdoğan, sağlıklı ve lezzetli kurban eti yemenin püf noktalarını anlattı. Hayvan kesiminden sonra etin sağlıklı olup olmadığını kontrol etmek için yapılması gerekenleri anlatan Yavuzdoğan, "Hayvanların sağlık kontrolü önemli. Ciğerde leke görüldüğü zaman veterinere götürsünler ve yemesinler. Eti yemelerinde sıkıntı olmaz. Et yenip yenmemesi için ise boynu ile kolu arasında bir beze vardır. Bu bezenin sert olmaması bezeyi kestikten sonra içinde beyazlık olmaması lazım. Aksi bir durum olduğunda veterinere götürmeden eti yemesinler. Kurban alacaklar, koyun keçi almadan önce veteriner kontrolünden geçirsin. Bir de kulak küpe numaralarına dikkat etsinler. Küpe numarası olmayan hayvanı almasınlar. Vatandaş pazar yerlerinde hayvanlarını ücretsiz bir şekilde veterinere gösterebilir" diye konuştu.
Kurban döneminde vatandaşlardan kesilen kurbanların etinin koktuğuna dair şikayetler aldıklarını belirten Yavuzdoğan, kesim sürecindeki hataların eti etkilediğini açıkladı. Yavuzdoğan, "Etin kokmaması için hayvan kesildikten sonra parçalara ayrılmadan soğuması için 2-3 saat yemeden beklenilmeli. Kesimden sonra eti havalandırmak gerekiyor. Et üst üste gelirse etin buharı öbür ete karışıyor ve etin kokmasına neden oluyor. Buzdolabına konulacak etin derin dondurucuda muhakkak şoklanması gerekir. Çözülen eti tekrar şoklamamak lazım" diyor.
laflama
Tıpta şiddete "Sağlık olsun" deyip boş vermeyelim millet!
Her yerde kar yok ama, her şeyde çıkar var artık bu dünyada!
Cin Ali okudu büyüdü... Mülkiyeyi bitirdi. Cin Vali oldu ya!
Dostlar alışverişte görsün demiyoruz artık. Ya ne diyoruz? Dostlar AVM'de görsün deyip olaya son noktayı veriyoruz!
Artık doğru söyleyeni kimse dokuz köyden kovmuyor. Bütün köyler mahalle oldu. Sizin haberiniz yok mu yoksa?
Avustralya'da kangurular var. Ülkemizde ise kandan beslenen gurular.
günün fıkrası
Modayı takip
Mösyö Dumont, bir gün dayanamayıp ortağına sordu:
"Nasıl oluyor anlayamıyorum. Sen daima bir dilenci gibi giyiniyorsun, fakat karın da fazlasıyla şık."
"Gayet basit... Okuduğumuz şeylerden ilham alıyoruz."
"Nasıl?... Anlayamadım."
"O, moda mecmualarını, ben de hesap defterini takip ederek giyiniyoruz."
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.