Her ay düzenlediği sergilerle İzmir'in sanat hayatına katkı sağlayan, usta sanatçılarla sanatseverleri bir araya getiren Selçuk Yaşar Sanat Galerisi'nde kış sezonunun ilk sergisi açıldı.
Usta sanatçılar Zahit Büyükişliyen ve Nilay Kan Büyükişliyen'in eserlerini sanatseverlerle buluşturan sergi açılışına Yaşar Topluluğu yöneticilerinin yanı sıra İzmir iş ve sanat dünyasından çok sayıda sanatsever katıldı.
İki önemli sanatçıdan M.Zahit Büyükişliyen'in, içinde Don Kişot ve Kantoronlar temalarının da olduğu 40 yağlıboya eserinden oluşan resim sergisi ve Nilay Kan Büyükişliyen'in 24 eserinden oluşan heykel sergisi 28 Ekim tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Zahit Büyükişliyen 1946 yılında Adana' da doğdu. 1967 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü bitirdi.
1971 yılında M.E.B'in açtığı yarışma sınavını kazanarak plastik sanatlarda uzmanlık eğitimi görmek üzere Batı Almanya'ya gönderildi. Goethe Institute'de Almanca dil eğitimi gördü.
1976 Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitirdi.
1983 yılında İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde doktora yaptı.
1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde açılan sınavı kazanarak Doçent oldu. 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde profesörlüğe atandı daha sonra, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliğine atandı. Halen aynı üniversitede Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Sanatçı bugüne kadar 100' ün üzerinde kişisel sergi açtı ve birçok karma sergilerde eserleri yer aldı.
Nilal Kan Büyükişliyen, 1950 yılında Ankara'da doğdu. 1966 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü'nde eğitimine başlayan sanatçı, Mehmet Güleryüz, Nusret Suman, Tamer Başoğlu ve Hüseyin Gezer'den heykel eğitimini alarak 1971 yılında yüksek lisans diploması ile mezun oldu. 1971-1984 yılları arasında liselerde Resim ve Sanat Tarihi öğretmenliği yapan sanatçı, 1983 - 1984 eğitim yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nün kurulması ile Heykel Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görevine devam etti. 1985 yılında ilk kişisel sergisini açtı, 1986 yılında sanatta yeterlik diplomasını aldı. Tüm akademik aşamalardan geçen sanatçı, 2001 yılında profesör oldu. Akademik alanda Marmara Üniversitesi Heykel Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanlığı ve Bölüm Başkan Yardımcılığı yapan sanatçı, Marmara Üniversitesi G.S.F. Heykel Bölüm Başkanlığı görevinden emekli olarak ayrıldı. Halen çalışmalarına atölyesinde devam ediyor.
Neden kadın dişçi?
Adamın dişi adamakıllı ağrıyor, fakat bir türlü dişçiye görünmüyordu.
Arkadaşı merak etti:
"Yahu! Haline bir baksana. Dişin bu kadar ağrıyor da neden bir diş hekimine gitmiyorsun?" "Gitmesine gideceğim de, henüz çevrede bir kadın diş hekimi bulamadım...
Arıyorum." "Neden ille de kadın dişçi arıyorsun?" "Birader, bütün gün karımın çeneni kapa diye bağırmasından bıktım, illallah bıktım. Bir kadın dişçiye gideyim de, hiç değilse bir kadın bana 'Çeneni aç' desin. Anlatabildim mi?"