Alaçatı’nın ruhu, geleneği: İmren
Lezzet durağımız bugün Ege'nin lavanta kokan şirin yöresi, artık ülkemizin en popüler tatil yerleri arasında yer alan Alaçatı ile özdeşleşen bir marka değeri Alaçatı Tatlıcısı İmren. 1941 yılında başlayan tatlı ve helva üretimini geleneksel üretim tekniklerimizi koruyarak devam ettiriyorlar.
İmren, faaliyetlerine Alaçatı Tatlıcısı İmren, Alaçatı İmren Helva Tatlı Evi ve Sakızlım markaları ile devam ediyor.
MUHTEŞEM BİR KAHVALTI
Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Alaçatı'ya yerleşen Selanik Muhaciri Hasan Usta ile başlayan tatlı serüveni dededen toruna devam ediyor. Bu gün 4. kuşak Ekrem ve Eren Ölmezer kardeşler tarafından yönetiliyor. Genç dinamik başarılı eğitimli kardeşler aldıkları bu bayrağı daha yükseklere taşımayı ve ulusal marka olmayı hedefliyorlar. Bu tarihi lezzetlerin herkes tarafından tadılmasını istiyorlar.
SAKIZIN ANAVATANI
Meşhur kahvaltısı ve birbirinden leziz gurme lezzetleri ile Alaçatı'nın en gözde kafelerinden olan ve Alaçatı'nın kalbinde yer alan Alaçatı İmren Han Cafe'de kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Diğer bir faaliyet alanı olan Alaçatı İmren Han Otel ve Konakları da Alaçatı'nın eşsiz ruhundan ve huzurlu ortamından ilham alınarak geleneksel Alaçatı mimarisi ile kusursuz konaklama deneyimi sunuyor.
Gıda konusunda son dönemde çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Paranızla sağlığınızı tehlikeye atabilirsiniz. Tatlı ve dondurma konusunda gerçek malzemeler kullanılmıyor. Bunun için tercihinizi kurumsallaşmış, marka olmuş yani bildiğiniz kurumlardan yana kullanmanız gerekir.
İmren de markasına yaraşır şekilde hiçbir maliyetten kaçınmadan, yöresinden en kaliteli malzemeleri kullanıyor. Lezzet için söyleyecek söz bulamıyorum yılların bilgi birikimi tecrübeleri ile klasikleşmiş seçimde zorlanacaksınız.
İmren'de ne yiyeceğinize şaşırabilirsiniz.
En meşhurundan başlayalım.
Sakızlı muhallebi dendi mi akla ilk gelen yer, sakızın anavatanıdır Alaçatı. Alaçatı ile özdeşleşen bu mükemmel tatlı Alaçatı'yı ve bu tadı sevenler için kendinizi ödüllendirmeniz için en akıllıca yollardan birisi. Kazandibi ise bir klasik.
Hafif yanık, karamelize ve farklı bir tatlı. Anadolu'dan, geleneklerimizden, köklerimizden gelen bize özgü eşsiz bir lezzet. Fırın Sütlaç, geleneksel Türk Mutfağı'nın en güzide tatlılarından. Günlük süt ve pirinç ile hazırlanarak fırında pişirilen enfes bir tatlı. Pek çok kişinin ilk tercihi ve hatta en sevdiği tatlı. Aşkın bir rengi olabileceğini hiç düşünmezdim ama vardı işte; aşk ağzımdaki tatlı bir tattı. Muzlu bir puding, ananaslı krema, limonlu dondurma gibi bir şeydi. Dondurma belki de keşfedildiği günden beri tatlı dünyasının yıldızı. Bana göre mevsimsiz bu harika tatlıyı en iyi şekilde yaparak her zaman en taze mamuller ile en doğru tarifleri bir araya getirerek bizlere sunuyorlar. Geleneksel tatlılardan baklava, 40 kat yufka ve her katında bol ceviz bulunan, ev yapımı.
Şerbetli tatlılardan, halkımız arasında özel bir yeri olan baklava, bir başka lezzettaşıyor.
GELENEKSEL TATLAR
Kadayıf, en çok Balkanlar, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde tatlı olarak tüketilen bu toprakların özel bir tatlısı. Bu toprakların, geleneklerimizin, kültürümüzün bir parçası. İrmik helvası anneannelerimizden. Geleneksel tarife uygun hazırlanan irmik helvası size nostaljik bir yolculuk yaşatacak. Aşure, kökeni binlerce yıl geriye dayanan eşi benzeri olmayan bir tatlı. Temel olarak su, buğday, nohut, şeker, fasulye ve pirinç kullanılarak yapılıyor. Süslemesi için nar, ceviz içi, çam fıstığı, badem, susam ve tarçın gibi kuruyemiş, meyve ve baharatlar kullanılıyor.
Aşure aynı zamanda hiçbir hayvansal ürün içermemesi itibariyle vegan bir tatlıdır.
Sakızlı kurabiye ve lor kurabiyesinin sonu mutlulukla bitiyor. Portakal kabuğunun verdiği o muhteşem lezzet ve lor peynirinin kattığı o doku damaklarda bir bayram havası estirecek. Çikolata rüyası yoğun çikolata lezzeti arayan misafirlerimize özel tarifsiz bir lezzet.
SON SÖZ; 1941 yılından bu güne Alaçatı ile özdeşleşen ve gelenekselleşen lezzetlerin daha fazla insanın faydalanmalı geniş kitlelere ulaştırılmalıdır. Bu tarihi bilgi birikim ve tecrübe ile ulusal marka olmanın zamanı gelmiştir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
- Senfoni orkestrasına benzer (29 Mayıs 2019)
- Artık akşam yemeğinde de Adil Müftüoğlu lezzetleri var (25 Mayıs 2019)
- Ege’nin iki yakasını buluşturan lezzetler ‘Lagada’ (18 Mayıs 2019)
- İzmir’in tescilli kebap markası Antepli Ramazan Usta (11 Mayıs 2019)
- Turizm, zeytinyağı, Ayvalık ve Benhan İbrahim Kantarcı (08 Mayıs 2019)