Ege’nin iki yakasını buluşturan mekan: Fava
Bu hafta, Ege'nin lavanta kokan şirin kasabası Alaçatı'da adını geleneksel bakla ezmesinden alan Fava'dayız. Alaçatı'nın o meşhur çarşısının içerisinde 165 yıllık iki ayrı Rum evinin ortasına konumlanan ve Alaçatı'nın en özel bahçelerinden birine sahip olan Fava Meze-Balık, geçen yaz kapılarını açtı.
Fava'nın mönüsünde ise Ege'nin iki yakasının yemek kültürü harmanlanmış... Ünlü mimar Süreyya Saruhan'ın restore ettiği mekan çok keyifli ve huzurlu... Klasik ile modern mimariyi buluşturan mekanda dostlarınızla çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Fava'nın sahibi; Murat Baskı... Mekanın işletmesini ise eski televizyon muhabiri Borayhan Gülcü yürütüyor.
FÜZYON MUTFAĞI TUTKUNLARINA
Fava, kısa sürede lezzet tutkunlarının, füzyon mutfağının en özel lezzetlerini tatmak isteyenlerin adresi oldu. Daha çok ailelerin ve genç çiftlerin tercih ettiği mekan, kendini özel hissedenlerin, klasiğin dışında özel bir menü ile güzel bir Alaçatı akşamı yaşamak isteyenlerin tercihi. Alaçatı'da son dönemde yaşanan ilgiden dolayı bu işin uzmanı olmayanların sadece kar beklentisi ile birçok mekan açıldı. Bunların arasında gerçek bir lezzet adresi olan füzyon mutfağının en güzel özel örneklerini sunan Fava, benim önerebileceğim çok özel bir mekan. Fava'nın lezzetleri, Türkiye'nin dört bir yanından gelen malzemeler, detaylı araştırmalar sonucunda geçmişten günümüze taşınan reçeteler, bahçesinde yetiştirdiği sebzelerin ve taze deniz ürünlerinin bütününden oluşuyor.
Mekan geleneksel ve moderni birleştiren farklı tarzını menüsünde de uyguluyor.
YURT DIŞINA DA AÇILACAK
Fava, sadece yerel tatları değil; dünya mutfağının da en güzel örneklerini tadabileceğiniz menüler sunuyor. Ege, Girit ve Dünya mutfağı üzerine bir menü hazırlanmış. Dünya füzyon mutfağının en özel hallerini harika bir sunumla misafirlerini sunuyor. Mekanın işletme Direktörü Borayhan Gülcü; "Bir hayal kurduk, yola çıktık ve gerçekleştirmek adına güçlerimizi birleştirdik.
Kalite, lezzet ve hizmet üçlüsünü sizler için bir araya getirdik. Merak ve ilgileriniz, bize destekleriniz yolumuzu aydınlatacaktır. Tüm dostlarımızın, lezzet tutkunlarının, İzmir, Çeşme ve Alçatı'nın en özel mekânı yapmak için yola çıktık.
Fava, kendisini özel hissedenlerin mekânı olacak" dedi. Önümüzdeki yıllarda Fransa Paris'te yeni şubeler açmayı planlıyor.
GURME LEZZETLER
Şef Ufuk Yamansavcı yönetimindeki Fava mutfağında balıklar günlük, sebzeler tamamen doğal. Kullanılan birçok malzeme ise özenle seçilip yetiştikleri yörelerden Alaçatı'ya getirtiliyor. Fava'nın menüsünde ahtapot tandır, Grek balık pilaki, dil şiş, pesto sos ile hazırlanan paşa ezme, yeşil elma ve enginarlı spesiyal Alaçatı rüzgarı, Yunan izleri taşıyan fava Grek, tekmil fava ve enginarlı fava gibi geleneksel Anadolu mutfağına özgü yemeklerin modern versiyonu yer alıyor. Karamel sosla servis edilen leblebi tatlısı ise Fava'ya özel tatlar arasında en sevileni.
Son söz; gerçekten Fava çok özel bir mekan. Harika bir mimari dekorasyon ve mistik bir ortama sahip Alaçatı'nın meşhur sokağında sıra dışı bir lezzet adresi. İşletme yönetimi kurumsallaşma markalaşma süreçleri doğru yönetilirse Fava, Çeşme'nin Alaçatı'nın marka mekanı olur.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.