Süper starlarımız nerede?
Son günlerde Türkiye üzerinde oynanan oyunlara karşı dimdik ayakta duran ve devletinin yanında olan halk elinden geldiği gayreti fazlasıyla gösteriyor. Atalarımız ne demiş: "Her sakaldan bir tel çekseler köseye sakal olur." Yani herkes biraz fedakarlık etse ülkemiz bu baskıdan da kurtulur ve ayak oyunlarını bozar. Fedakarlığa katlanmak gerekir. Belli bir amaç uğrunda sıkıntı ve güçlükleri göğüslemek gerek.
Tabii halk kadar, sanatçısından politikacısına, politikacısından STK'lara kadar bu taşın altına elini sokmalıdır.
Sahi sanatçılarımız nerede? Hani dolar hesabıyla sahnelere çıkan, attıklarında mangalda kül bırakmayan.
Konserlere çıkmak için dolar üzerinden pazarlık yapan, kışı ABD'de geçiren yazın Türkiye'de para kazanan sözde süper starlarımız nerede?
TÜRK KÖKENLİ MİLLETLER TOPLANDI
Hun ve Türk kökenli milletlerin soylar toplantısı yapıldı. Macaristan'ın Bugaç bölgesinde yapılan bu yılki Hun Kurultayı münasebetiyle, yurt tutma dönemi göçebe hayatını temsil eden yüzden fazla otağdan oluşan bir yerleşke kuruldu.
Etkinlik alanında kurulan el sanatları pazarı büyük ilgi gördü.
Kurultayda Hun dönemini anlatan antropolojik, arkeolojik etnograf müze eserleri, askeri ve geleneksel spor programları yanında tematik sergiler de yer aldı.
Bunların yanı sıra, büyük bir konferans çadırında seçkin bilim adamları sunumlar gerçekleştirdi.
Kurultay boyunca Karpat havzası Macarları ve 27 Hun-Türk milletinden temsilcilerin kültürlerini sergilediği bildirildi.
Kurultaya çocukları Aybars ve Ayberk ile birlikte katılan değerli dostum Seher Dikmen, "3 gün boyunca müzik, dans, folklor gösterileri ve konserler gerçekleştirildi.
Dünyanın en büyük otağı olan "ATTİLA OTAĞI"nda Hun, Avar ve Macar bulguları sergisi açıldı. Atlı okçular Turan Kupası için yarıştılar. Attila ve ordusunun merasim geçidini, Turan Milletler Bayrakları geçidi takip etti. Dr. Ömer Turan, (İstanbul Üniversitesi Antropolog) Selçukluların Anadolu'daki tarihi ve bilimsel bulguları adlı sunumu da çok ilgi çekti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Yörük Türkmen Federasyonlarının otağları da en çok ziyaret edilen bölgelerdi.
Turan kurultayına katılan milletler ve boylar ise Azeri, Avar (Dağıstan), Başkurt, Bulgar, Buriat, Japon, Karakalpak, Kazak, Kazakistan Madyar boyu, Kırgız, Moğol, Özbek, Özbekistan Madyar boyu, Tatar, Türkiye Türkleri, Türkmen, Uygur, Yakut (Saha), Macarlardan oluşmaktadır. Kurultay 2008'den beri iki yılda bir düzenleniyor.
Gelinen noktada ise dünyanın en büyük gelenek yaşatıcı kutlaması olarak kabul edilmektedir. Temelleri 2008'de, Macar Antropolog Andras Biro tarafından atılan kurultay bu sene de kurultay ateşinin yakılması ile son buldu" dedi.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.