İşsiz gençler iş ve meslek sahibi olacaklar
Birliğimizin, "İESOB Nitelikli İşgücü Programları Projesi", İZKA'nın Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunmuş, projenin uygulanabilmesi için de Birlik Sarayı 4. kat konferans salonu restore edilmiştir. "Eğitim Merkezi"ne dönüştürülen yeni yerimizde 3 sektörde mesleki eğitim verilecektir.
Yenilenebilir Enerji, Mobilya Döşeme ve Metal Teknolojileri alanlarında toplam 120 genç işsiz öncelikle bilgisayar ve sonrasında uygulamalı eğitimler alarak piyasanın talep ettiği şekilde nitelik ara teknik elemanlar olarak sektörde staj ve istihdam olanakları bulacaklardır.
Toplam bütçesi 764.320.00 lira olan projede, İZKA'nın desteği 687.888.00 lira ve İESOB Eşfinasmanı 76.432.00 lira olmuştur.
PROJENİN ANA HATLARI
Bu çalışmaların çerçevesinde;
1- Belirlenen üç mesleki eğitim alanı ile ilgili İESOB merkezde ve belirlenen proje ortağı meslek liselerindeki atölyeler; altyapı, eğitim materyalleri ve makine ekipman açısından modernize edilmektedir.
2- Belirlenen meslek alanlarında eğitim görmek üzere meslek liselerinden son 5 yıl içerisinde mezun olmuş işsiz kursiyerler belirlenmektedir. (Söz konusu kursiyerlerin belirlenmesinde proje ortakları; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur Konak Hizmet Merkezi ile koordineli çalışılmaktadır.)
3- Belirlenen meslek alanları ile ilgili proje ortağı meslek liselerinin ilgili alandaki eğitimcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları ve Gediz Üniversitesi akademisyenleri ile birlikte eğitim müfredatları hazırlanmaktadır.
4- Öncelikle modernizasyonu tamamlanan merkezde (Birlik Sarayı 4. kat) kursiyerleri eğitecek eğitimcilerin ve kursiyerlerin ilgili alanlarda ihtiyaç duydukları teorik ve bilgisayar eğitimleri tamamlanacaktır.
5- Merkezdeki eğitim sonrasında eğitimcilerin ve kursiyerlerin proje ortağı meslek liselerinde modernize edilen atölyelerde uygulamalı pratik eğitimleri tamamlanacaktır.
6- Eğitimini tamamlayan kursiyerler proje başında iyi niyet mektuplarıyla istihdam garantisi veren proje özel sektör iştirakçilerinde veya ilgili proje ortağı odalarımızın katkılarıyla belirlenen üyelerimizin işyerlerinde istihdam edileceklerdir.
7- Kursiyerlerin istihdam edilmesinde proje ortağı olan İş-Kur ile işbirliği yapılarak başta iş ve meslek danışmanlığı sistemi olmak üzere İş-Kur'un sağladığı imkanlar kullandırılacaktır.
İESOB'nin bu projede ortakları, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konak İş-Kur Hizmet Müdürlüğü, Gediz Üniversitesi, İzmir Marangozlar Mobilyacılar ve Bilumum Ağaç İşleri ile Uğraşanlar Odası, İzmir Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İzmir Demir İşleri Odası, İESOB Endüstri Meslek Lisesi, Buca Endüstri Meslek Lisesi ve Bornova Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'nden oluşmaktadır.
Projenin iştirakçi kuruluşları ise LÖHER Asansör, Kasım Kutlu Enerji ve Konfor Mobilya'dır.
Başvuru için geç kalmayın
Proje kapsamında kursiyer başvuruları www.iesob.org.tr adresinden veya şahsen İESOB Ar-Ge ve Eğitim müdürlüklerine yapılabilecektir. Kursiyerlerin Metal, Mobilya, Elektrik Elektronik vb. bölümlerden mezun olmuş 18-25 yaş aralığında olmaları gerekmektedir. Kursiyerler 4 ay sürecek eğitimler boyunca günlük 17 TL ücret alacak olup, kurs sonunda başarılı olanlar sektörde istihdam edilecektir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
- Elektrik faturalarında yılda 720 lira ve üstü indirim fırsatı (23 Ekim 2014)
- Borçlarınızı uygun koşullarda yapılandırmak için geç kalmayın (02 Ekim 2014)
- Ahilik Haftası'nı coşkuyla kutlayacağız (18 Eylül 2014)
- Ahilik Haftası’nı coşkuyla kutlayacağız (18 Eylül 2014)
- İzmir esnafı Ahilik Haftası'na hazırlanıyor (12 Eylül 2014)