Yakın zamanda Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da davetli olduğu "İzmir turizm için neler yapmalı?" toplantısında bir netice alınacağına kamu oyu pek inanmıyor.
İzmir dışındaki çevreler de turizm yatırımlarının yabancı ortaklarla kendilerinin gerçekleştireceği, İzmirlilerin de rantiye yaşantıya devam edeceği görüşünde...
* * *
Çanakkale'den Fethiye'ye kadar uzanan, oya nakışlı Batı kıyı şeridimizde Fransız Rivierası'ndan daha güzel mavi-yeşil kombinasyonları görülür.
POTA'nın uzmanlarından yüksek inşaat mühendisi Yıldırım Karakaplan'a görüşlerini sorduk.
İşte ilk yanıt:
"Turizm yönünden baktığımız zaman, çok geniş ve derin vizyonla yatırım noktalarını tespit etmemiz lazım. İzmir ili bu yönden incelendiği zaman dört bir yönünde de çeşitli turizm yatırımları yapılabilir. Doğusunda da jeotermal ve yayla turizmini geliştirebilirsiniz. Batısı zaten cennetin bir köşesi. O yönde turizmi 12 aya çıkaracak sağlık, engelliler için rehabilitasyon merkezleri gibi özel yatırımlar yapılabilir."
* * *
Madalyonun bu yüzünde Kuzey Ege var.
Önce altyapı eksiklikleri tamamlanmalı. Sonra buraya bir yeni havaalanı kurulmalı, bunu jeotermal merkezler izlemeli, doğal tarım merkezleri değerlendirilmeli, golf spor alanları hazırlanmalı.
Güneyde ise ulaşım yönünden rahatlık yaşanmasına rağmen buralarında bir bölümün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tatbikat alanı olması, bu tatbikatlarda hakiki mermi kullanılması bilhassa turizm yönnünden önemli bir engel teşkil ediyor.
Karakaplan'dan bir görüş daha...
"Bu aksta TST emeklileri ve gazilerimiz için rehabilitasyon merkezleri çok faydalı olur. Bütün kıyı şeridinde müsait olan koylar, yat turizmi için bir plan dahilinde değerlendirilmeli..."
kentten
Sezer Doğan'a çok yakıştı
Ege Telgraf Gazetesi'nin, Türk basınında, özellikle İzmir'de özel bir yeri vardır. Vapur iskelelerinde ve İzmir'in çeşitli yerlerinde akşamları elinize aldığınız o gazete bilin ki pek çok insanın emeğinin ve çabasının ürünüdür.
Ege Telgraf bir ocak, gazetecilerin en sıkıntılı dönemlerinde sığındıkları bir liman.
Ama o geminin uzun yıllardır kaptanlığını yapan, tüm basın mensuplarını gazetesinde değerlendirip yeniden hayata döndüren Sezer Doğan'ı maalesef en yararlı olabileceği dönemde kaybetmiştik.
Kızı Aylin Süphandağlı'nın bayrağı gönderde tutması ve ocağın tütmesini sağlamasını takdirle izliyoruz. Konak Belediyle Başkanı Hakan Tartan da jest yaparak Hilton Oteli'nin karşısındaki 1374 sokağa Sezer Doğan'ın adını verdi. Sezer Doğan bunu çoktan hak etmişti.
Sezer'i rahmetle anarken Ege Telgrafçılara da yayın hayatında başarılar diliyoruz.
hayattan
AB yolunda Edremit atağı
Avrupa Birliği yolunda Edremit'ten umut verici bir haber.
AB eğitim ve gençlik programları çerçevesinde hazırlanan ve Edremit Belediyesi'nin desteği ile gerçekleştirilen "Barış Kültürümüz Olsun" isimli Uluslararası Gençlik projesi grubu çalışma alanı olarak Edremit'i seçti.
Güzel bir haber bu...
Litvanya'dan 5, Polonya'dan 2, İtalya'dan 5, Romanya'dan 5, Türkiye'den ise 8 kişi olarak 25 kişiden oluşan grup, Edremit Oteli'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.
Bu toplantıda, farklı insanlar ve kültürel farklılıklar üzerine oluşan önyargıların kırılıp, kültürlere saygı ve hoşgörünün önemine dikkat çeken grup, Edremit Belediyesi'ne bu projeye destek verdiği için teşekkür etti.
Grup Koordinatörü İbrahim Hakkı Acar'dan bir görüş...
Acar, "Kavram bileşimi günümüzde en fazla ihtiyacımız olan atar damardır" diyor ve ekliyor:
"Bu eğitim programımızı uygularken Edremit gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış mükemmel bir mozaiğe sahip olan şehrimizin, kendi bünyesinde bulundurduğu gerek maddi gerekse manevi kültürel öğelerin Avrupa'dan gelen gençlere tanıtımı bunun yanında da gelecek dönemlerde oluşturulacak projeler için Edremit Belediyesi potansiyel ortak olarak tanıtacağız."