Bir geleneğin adı Sığacık Deniz Restoran
- Cumartesi
- Giriş Tarihi: 17 Kasım 2018
SEZER ALTAN - LEZZET DURAKLARI
Bugün lezzet durağımız Sığacık Teos Marina'nın içerisinde denizin kenarında konumlanmış olan sıra dışı çok özel bir mekan Sığacık Deniz Restoran. 1979 yılında Saliha- Yalçın Menek tarafından İzmir'de Deniz Restoran ismini alarak açılan ilk açılan restoran olma özelliğine sahip. Eski Deniz Restoran, marinanın karşısında Türbe mevkiinde açılmış. Mekan Mustafa Erseven ve kızı Gözde Menek Erseven ve oğlu Mustafa Menek tarafından bir aile işletmesi olarak işletiliyor. Teos Marina'da 6 ay önce açılmış 250 kişi kapasiteli restoranda Cuma ve Cumartesi günleri canlı müzik yapılıyor. Sıra dışı bir fasıl gurubu var.
MEKAN 12 AY AÇIK
Düğün, nişan özel davet ve geceleri organizasyon yapabilecek kapasitede. Sadık müşterileri var. Kaliteli, lezzetli ürün sunuyorlar. "Evimizde ne yiyebiliyorsak müşterilerimize onu sunuyoruz" anlayışı ile işetmelerini çalıştırıyorlar.
Alımlarını yöresel üreticilerden bildikleri tanıdıkları yerlerden yapıyorlar.
Esnaf kültüründen geldiklerini bu kültürü hissettiklerini ve yaşadıklarını belirttiler.
Daha doğal natürel tatlar ve lezzetler sunup aile işletmesi geleneğini yaşatıyorlar.
Müşterilerinin beklentilerine cevap veriyorlar. Kendilerini yenilediklerini, değişen koşullara göre hareket ettiklerini belirtiyorlar.
Yılın 12 ayı yaz kış açık bir mekan.
ISTAKOZDA İDDİALILAR
Soğuk mezelerde fava, köz patlıcan, deniz spesiyali, deniz mahsullü karışık subye, deniz mahsullü bohça böreği, kalamar karides güveç, karides mantı, kalamar ızgara, ahtapot kol tandır, baby ahtapot, ahtapot ve kalamar dolması öne çıkan lezzetler.
Istakoz konusunda iddialılar.
"Istakozu bizden iyi yapan yok" diyorlar. Ana yemekte her çeşit deniz balığı mevcut. Balığa mevsimine göre pişirme teknikleri uygulanıyor. Levrek buğulama, Adabeyi çorbası, fener ve kalkan kavurma tavsiye edebileceğim lezzetler. Tatlı olarak tiramisu haşhaşlı revani, fırında helva, dondurmalı irmik helvası, mevsimine göre kendi üretimleri olan kabaklardan yaptıkları kabak tatlısı tercih edilebilir.
Son söz; Bir kültürü ve geleneği ayrıca da babalarının mirasını yaşatan Mustafa ve Gözde kardeşleri kutluyorum. Bu lezzet yolculuğunda Deniz Restoran ailesine başarılar diliyorum.