Bu besinleri asla ısıtmayın!

Fazla yapılan yemeği çöpe atmak yerine buzdolabına kaldırıp ertesi gün tekrar ısıtanlardansanız dikkat! Bazı besinler var ki asla ikinci kez ısıtılmaması gerekiyor. Çünkü bu durum ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. İşte kesinlikle tekrar ısıtıp yememeniz gereken o besinler:
Tavuk: Yeniden ısıtıldığında kötü reaksiyon gösteren proteinlere sahiptir. Soğuk tavuk ısıtıldığında sindirim sorunlarına yol açabilir.
Yumurta: Yeniden ısıtıldığında içerisindeki protein yapısı parçalanır ve zehirli bir etki yaratır.
Ispanak: Yeniden ısıtıldığında içerisindeki nitrat parçalanıp nitrite dönüşür bu da oksijen seviyesini etkiler ve zehirlenmeye neden olabilir.
Pirinç: Pilav, oda sıcaklığında bir saatten fazla bekletilirse üzerinde bakteriler oluşmaya başlar.
Patates: Patatesi oda sıcaklığında soğutursanız tehlikeli olabilir. Ilık hava bakteri oluşmasını sağlar. Bu bakteriler ısıtıldığında ölmez.
Mantar: Mantar pişirildiği gün tüketilmesi gereken bir besindir. Yeniden ısıtmak protein yapısını bozar, sindirim ve kalp sağlığı sorunlarına neden olabilir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.