Bu besinleri asla ısıtmayın!
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 24 Nisan 2023
Tavuk: Yeniden ısıtıldığında kötü reaksiyon gösteren proteinlere sahiptir. Soğuk tavuk ısıtıldığında sindirim sorunlarına yol açabilir.
Yumurta: Yeniden ısıtıldığında içerisindeki protein yapısı parçalanır ve zehirli bir etki yaratır.
Ispanak: Yeniden ısıtıldığında içerisindeki nitrat parçalanıp nitrite dönüşür bu da oksijen seviyesini etkiler ve zehirlenmeye neden olabilir.
Pirinç: Pilav, oda sıcaklığında bir saatten fazla bekletilirse üzerinde bakteriler oluşmaya başlar.
Patates: Patatesi oda sıcaklığında soğutursanız tehlikeli olabilir. Ilık hava bakteri oluşmasını sağlar. Bu bakteriler ısıtıldığında ölmez.
Mantar: Mantar pişirildiği gün tüketilmesi gereken bir besindir. Yeniden ısıtmak protein yapısını bozar, sindirim ve kalp sağlığı sorunlarına neden olabilir.