Suyun içine bir kaşık ekleyin! Bakın ne işe yarıyor...

Sağlıklı beslenmede önemli yere sahip olan chia tohumu, yüksek enerji veren bir besindir. Farklı şekillerde tüketilen ve faydaları saymakla bitmeyen chia tohumunu suyun içerisine ekleyin, bakın neler oluyor...

Chia tohumları mükemmel bir vitamin, mineral ve güçlü antioksidan kaynağıdır. Bu antioksidanlardan bazıları şunlardır;

Kafeik asit
Klorojenik asit
Kaempferol
Kuersetin

Bu besinler birçok önemli sağlık yararı sağlamaya yardımcı olur.

Chia tohumu, sağlıklı bir besin olarak bilinir ve birçok faydası bulunur. İşte chia tohumunun bazı faydaları:

Yüksek Besin Değeri: Chia tohumları, protein, lif, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller gibi yüksek besin değeri içerir.

Özellikle lif bakımından zengin olup sindirim sağlığını destekleyebilir.

Kalsiyum Kaynağı: Chia tohumları, kalsiyum bakımından da zengindir. Kalsiyum, kemik sağlığını destekler ve dişlerin güçlenmesine yardımcı olur.

Kolay Kullanım: Chia tohumları sıvı ile temas ettiğinde jelatinimsi bir yapı oluşturur ve besinlere bir jel kıvamı kazandırır. Bu nedenle smoothie, yoğurt, salata veya ekmek üstü gibi birçok farklı yiyecek ve içecekle kolayca kullanılabilirler.

Omega-3 Yağ Asitleri: Chia tohumları, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır. Omega-3 yağ asitleri, beyin fonksiyonlarını destekler, kalp sağlığını iyileştirir ve iltihaplanmayı azaltabilir.

Chia tohumlarının lif ve omega-3 bakımından yüksek olduğu göz önüne alındığında, onları tüketmek kalp hastalığı riskinizi azaltabilir.

Birkaç insan çalışması, chia tohumu takviyelerinin, kalp hastalığı için güçlü bir risk faktörü olan hipertansiyon veya yüksek tansiyonu olan kişilerde kan basıncını önemli ölçüde azalttığını buldu.

Kiloyu Kontrol Etme: Chia tohumları, su emip şişer ve tokluk hissi sağlar. Bu da kilo kontrolüne yardımcı olabilir ve gereksiz atıştırmaları önleyebilir.

Antioksidanlar: Chia tohumları, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir ve yaşlanmayı geciktirebilir.

Chia tohumlarındaki spesifik antioksidanlar arasında klorojenik asit, kafeik asit, mirisetin, kersetin ve kaempferol bulunur. Bunların hepsinin kalbiniz ve karaciğeriniz üzerinde koruyucu etkilerinin yanı sıra antikanser özellikleri olabilir.

Kan Şekerini Düzenleme: Chia tohumları, karbonhidratları yavaşça sindirir ve kan şekerini dengeler. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olarak, enerji seviyelerini dengeleyebilir ve açlık hissini azaltabilir.

Özellikle chia tohumunu ilk defa tüketirken dikkatli olmalı ve gerektiğinde bir doktordan veya diyetisyenden danışmanlık almalısınız.

Ayrıca, chia tohumunu tüketmeden önce mutlaka su veya başka bir sıvı ile eşleştirerek kullanmalısınız, aksi takdirde sindirim sorunları yaşayabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.