• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 16 Ağustos 2009, 15:38
Sıtkı Acim, 'Ali bu genci dinlemelisin' dedi ve Beyoğlu'ndaki stüdyoda buluştuk. Şimdi rahmetli olan Sıtkı o dönemin en iyi tonmaysteri.
1976'nın sonlarındayız. Julio Iglesias'ın en popüler zamanı. "Quiero" adlı şarkısına hastayım. Stüdyoda buluştuğum genç bana Iglesias şarkıları seslendirdi ve sesine bayıldım. Kadife gibiydi. Nat King Cole yumuşaklığı vardı. Güçlüydü, yeri geldiğinde Tom Jones kadar yırtıcı olabiliyordu. Hamur çok iyiydi. Birbirimizi tanıdık, sohbet ettik.
Benim de prodüktör olarak çok önemli albümlere imza attığım, yeni sesler tanıttığım bir dönem. Ama çok da yoğunum. "Bekle" dedim o gence. "Bir fırsat yakalayacağız."
O fırsatı altı ay sonra yarattık. 1978 Eurovision elemeleri için Cenk Taşkan'ın bestelediği, Mehmet Teoman'ın sözlerini yazdığı bir şarkı geçti elime. "Sakın Korkma"... Üç kişilik bir grup kurdum. Üçü de amatör. Biri Ayşegül Aldinç, biri Rüya Ersavcı biri de bizim kadife sesli genç. Onun adı da: Coşkun Demir...
Şarkı finale kalamadı ama yetenekli gençler kendilerini gösterdi. Üçü de bir süre sonra popüler oldular. Coşkun, 1979 yılında Günaydın Gazetesi tarafından düzenlenen son Altın Mikrofon Yarışması'nda "En İyi Şarkıcı" ödülünü aldı. Ardından ilk 45'lik plağı yayınladı. Coşkun bir Selmi Andak bestesi seslendirmişti: "Sevgiye Tutsak"...
Sonrasında Coşkun'la ben ilgilenmeye başladım. Cenk Taşkan bestesi "Bize Kalan Nedir?"i yayınladık. 1981 Eurovision Türkiye elemelerinde "Miras" adlı şarkımı seslendirdi ve dördüncü oldu. Plağını yayınladım.
1983 Eurovision'unda "Heyamola" adlı bestemi Sezen Aksu, Coşkun Demir ve ben birlikte seslendirdik. Birinci olamadık ama (o yıl birinciliği rahmetli Çetin Alp'in seslendirdiği "Opera" kazanmıştı) şarkımız çok beğenildi. Yılın 45'lik plağı seçildi.
Sonrasında "Koca Çınar" adlı albümü kendi çabasıyla yaptı. Melih Kibar ve Çiğdem Talu şarkıları seslendirdi. Çok güzel bir albümdü. Benim şirketimde yayınlandı. Coşkun bir de uluslararası yarışmaya katıldı. 1984 Sopot Festivali'nden dördüncülükle döndü.
Tekirdağ Mürefte doğumlu olan Coşkun Demir elektrik mühendisiydi ama meslek olarak şarkıcılığı seçmişti. Çok güzel çalışmalara imza atmasına rağmen "Star" olamadı...
Geçen gece "Ustalara Saygı" konserinde Coşkun'u izlerken hep bunu düşündüm. Bu kadar güzel bir ses ve bu kadar iyi bir şarkıcı neden star olamadı diye...
Kendi özeleştirisini yaparken, "Kendime güvensizdim, çekingen ve pasiftim" gibi sözler etti.
İşte zirveye uzanan yolda sanatçının en çok ihtiyacı olan itici güçler... Bir yıldız ışığın, karizman olacak. Kendine güveneceksin. Mücadele edeceksin. Pes etmeyeceksin.
Kadife sesine, usta şarkıcılığına ve seslendirdiği çok güzel şarkılara rağmen Coşkun'da hak ettiği yerde olamayanlardan. Belki bir "Star" olamadı ama O, insanlığı, sevecenliği ve seslendirdiği şarkılarla kalplerimizdeki tahta oturdu...
Onu sevdik ve her zaman seveceğiz.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.