• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Işık hüzmeleri ile gelen güzellik: Fraksiyonel lazer FİLİZ İÇKE ÖNAL

Işık hüzmeleri ile gelen güzellik: Fraksiyonel lazer

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08 Kasım 2010, 16:37
Cilt üzerinde ışık hüzmeleri ile kontrollü bir yanık oluşturarak etki eden fraksiyonel lazer uygulamaları, kollojen yapımını uyararak cilde yeniden gençlik, tazelik ve ışıltı kazandırıyor

Yeni bir teknoloji olan fraksiyonel lazer, sivilce izlerinden yaşlılık lekelerine, cilt sarkmalarından gözenekli cilt sorununa kadar geniş bir alanda uygulanabiliyor.
Işık hüzmeleri ile ciltte kontrollü yanık oluşturarak kollojen sentezini uyaran yöntem, hemen yer yaş grubunda başarı ile uygulanırken işlem sonrasında iyileşme sürecinin bir parçası olan kızarıklık ve kabuklanma 2-3 gün içinde tamamen ortadan kayboluyor. İlk 24 saat uygulama yapılan alanın su ile temas etmemesi gerektiğini belirten Dr. Nermin Filizci Varılsüha, 3 gün boyunca doktorunuzun önereceği krem sürülmeli ve bu sürede makyaj yapılmamalıdır. 3 gün sonra makyaj yapabilirsiniz" diyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Nermin Filizci Varılsüha, fraksiyonel lazer uygulamaları hakkında bilgi verdi.
-Fraksiyonel lazer nedir?
Fraksiyonel lazer, yeni bir anlayışla üretilen lazer sistemlerinden biridir. Lazer teknolojisinin kozmetik uygulamalarda kullanımının son halkalarından olan fraksiyonel lazer, ciltte ışık hüzmeleri ile hassas ve kontrollü bir soyma gerçekleştirir. Her seansta yüzde 20'ye kadar cilde etki edildiğinden uygulamaya "Fraksiyonel Lazer" adı verilmiştir.
-Nasıl etki eder?
2940 nm dalga boyunda gönderilen lazer ışını, ciltteki su tarafından emilir ve çok hızlı bir şekilde ciltteki suyu ve onunla beraber dokuyu buharlaştırarak etki eder. Lazer ışığını mikrosütunlar halinde yarar ve cilt altında kolonlar halinde pıhtılaşma alanları oluşturur. Bu sütunlarda yeni ve sağlıklı dokuyu oluşturacak olan doğal iyileşme süreci başlar.
-Fraksiyonel lazerle hangi sorunlar çözüme kavuşturulabilir?
* Sivilce izleri
* Yaşlılık lekeleri
* Cilt yenileme
* Kırışıklıklar
* Güneş lekeleri
* Cilt çatlakları
* Ameliyat ve yara izleri
* Benler
* Cilt sarkmaları
* Gözenekli cilt
* İyi huylu et benleri
-İşlemin uygulanma süresi nedir?
İşlem türüne ve uygulama alanına göre, bu süre değişkenlik gösterecektir. Genellikle her bir seans 2-3 dakika ile 30 dakika arasında sürer.
-Uygulama sırasında ağrı hissedilir mi?
Ağrısız bir uygulama olan lazer fraksiyon sırasında, hafif bir yanma hissi duyulabilir. İsteyene uygulama öncesi uyuşturucu kremler sürülebilir. İşlem sonrası birkaç saat süren hassasiyet ve yanma hissi olur. Kızarıklık 24-48 saat kadar sürebilir. Daha sonra ince bir kabuklanma ve soyulma gerçekleşir.
-Kaç seans uygulanır?
Seans sayısı ciltteki probleme ve hastaya göre değişir. Genellikle 3-4 haftalık periyodlarla 1-5 seans uygulanır.
-Fraksiyonel lazer cilt çatlaklarına nasıl etki eder?
Fraksiyonel lazer, çatlak olan deride hem yüzeysel bir soyulma sağlar hem de derinin derin tabakalarına doğru açtığı çok sayıda oluk sayesinde cildin kendi kendini onarma mekanizmasını çalıştırır. Böylece çatlakların daralmasına, azalmasına, görünümlerinin düzelmesine ve kozmetik olarak kabul edilebilir bir seviyeye gelmesine yardımcı olur.
-Sivilce izlerinin yok edilmesinde etkinliği nedir?
Son yıllarda iz tedavisinde uygulanan yöntemler içinde en etkin olanlardan biri de fraksiyonel lazerdir. Ortalama 3-4 seans, 3-4 haftalık periyodlarla uygulanır. Sivilce izi olmayan, fakat gözenekli ve yağlı ciltlerde gözenekleri sıkıştırmak, cildin genel görünümünü düzeltmek amacıyla başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.
-Kırışıklık tedavisinde hangi bölgelere uygulanır?
Yüz, boyun ve dekolteye uygulanabilir.

Gençliğin sırrı PRP ile damarlarınızda dolaşsın

Kanda iyileşmeyi hızlandıran maddeleri çoğaltarak etki eden PRP tedavileri, kırışıklardan yara izlerine, saç dökülmesinden çatlaklara kadar pek çok sorunun çözümünde kullanılıyor


İngilizce "platelet rich plazma" kelimelerinin baş harflerinin kısaltmasından oluşan PRP tedavisi; dilimize "platelet, yani trombosit yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması" olarak çevriliyor. Uygulamada kişiden alınan az miktarda kan özel bir tüpe konularak ayrıştırılıyor. Bileşenlerine ayrılan ve trombosit yönünden zenginleştirilen kan, kişiye enjeksiyon yoluyla geri veriliyor. PRP tedavileri günümüzde iyileşmeyi hızlandırma özelliği ile diş implantları, estetik tıp, ortopedi, iyileşmeyen yara tedavisi gibi alanlarda giderek artan oranda kullanılıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Nermin Filizci Varılsüha, PRP yöntemi ile ilgili sorularımızı yanıtladı.
-PRP tedavisinin amacı nedir?
Platelet veya diğer adıyla trombositler, vücudumuzdaki hasarlı dokunun onarımı ve doğal haline dönmesini sağlamak için gerekli "büyüme faktörleri"ni yapısında barındıran kan bileşenleridir. Dokularımızda bir hasar oluştuğunda kanımız trombositleri bu dokuya toplayarak onarım süreci başlatır. PRP uygulamasının amacı; bu hedef dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda trombositi verebilmektir. Böylece hasarlı dokunun onarımı da daha hızlı ve güçlü bir şekilde başlar ve daha çabuk sonuçlanır. Çünkü PRP ile ilde edilen trombositlerin yoğunluğu, kandakinden 2-4 kat daha fazladır.
-PRP hangi kozmetik amaçlar için kullanılabiliyor?
Yüz, boyun, dekolte bölgesi, eller, bacak içleri, kollar gibi vücudun bölümlerinde;
* Lazer-peeling uygulamalarından hemen sonra derinin hızla yapılanmasını sağlamak için,
* Deride yılların ve güneşten gelen yaşlandırıcı etkiye sahip UV ışınlarının sonuçlarını geriye döndürecek biçimde kırışıkların düzelmesini, çöküntülerin giderilmesini, esneklik ve parlaklığın yeniden kazandırılmasını sağlamak için,
* İyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumların kontrolünü sağlamak için,
* Saç dökülmesini durdurmak için tek başına kullanılabildiği gibi, diğer tedavi seçeneklerinin etkisini artırmak için kullanılmaktadır.
-Uygulama nasıl yapılır?
Uygulamanın yapılacağı kişilerden 2 veya 3 tüp (16-23 ml) kan alınır. Santrifüj cihazında alınan kanın plateletleri (trombositleri) ayrıştırılır. Ayrıştırılan plateletler, kitteki tüpün içerisinde yoğunlaşıp birikir ve "PRP" denilen bir kan ürünü ortaya çıkar. Bu ürün dolgu veya mezoterapi gibi yollarla deriye uygulanır. Deriyi gençleştirici etkisi, uygulamanın hemen sonrasında parlak ve canlı görünümle belirgin hale gelir.
-Uygulamalar tekrarlanmalı mıdır?
3-4 uygulamadan sonra kürleri her 10-12 ayda bir tekrarlamak gerekir. Bu durumda uygulanan kürlerin etkisi, kalıcı bir gençleştirici etkiye eşdeğer olacaktır. Yani her 15 günde bir yapılacak 3 veya 4 uygulamadan oluşacak bir kür, ortalama olarak her yıl tekrarlanmalıdır.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.