Koltuk altından yerleştirilen meme protezi, meme ve çevresinde hiç iz bırakmıyor. Bu sayede eğer isterse, kişi ameliyatı en yakınlarından bile rahatlıkla gizleyebiliyor
Estetik cerrahideki gelişmeler, hastalar için hep "daha fazla konfor, daha fazla estetik" anlamına geliyor. Ameliyat izinin sutyen çizgisinde veya meme başı çevresinde kaldığı meme protezi ameliyatları, yaygın olarak yapılmaya devam ediyor ama protezin koltuk altından yerleştirilmesi, "sıfır iz" beklentisini de karşılayarak, hasta memnuniyetini bir adım öteye taşıyor.
Meme dokusu oluşmamış genç kızlar tarafından da sıklıkla tercih edilen bu ameliyatı nişanlısından, babasından veya en yakın çevresinden gizleyenler var. Op. Dr. Ebru Durmuş'la bu gizliliğin nedeni konusunda hemfikiriz: En yakınları bile, bir kadının memesi ile ilgili duyduğu hassasiyet konusunda empati yapamıyor!
45-60 DAKİKA SÜRÜYOR
Meme protezinin koltuk altından yerleştirilmesi de, diğer yöntemler gibi 45-60 dakikalık bir operasyonla oluyor. Özel Myra Polikliniği'nden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ebru Durmuş, ameliyat teknikleri kadar kullanılan protezlerin de gelişmiş olmasının hastalar açısından yüz güldürücü sonuçlar doğurduğuna dikkat çekiyor ve "Eskiden silikon kaplı, içi serum fizyolojık olan sişirilebilir protezler yerleştirirken, artık patlama riski olmayan daha doğal, hidrojel içerikli silikon protezler kullanılıyor" diyor.
-Meme protezi en çok hangi durumlarda ve kimler tarafından talep ediliyor?
Meme protezi en çok, göğüslerinde gelişim bozukluğu olan genç kızlarla, doğum ve emzirme sonrası meme ici boşalan kadınlar tarafından talep ediliyor.
-Meme protezi, kaç değişik cerrahi yöntemle takılabiliyor?
3 değişik protez takma yöntemi vardır:
* Koltuk altından
* Meme başından
* Meme altından
HİSSİZLİK OLMAZ
-Meme protezinin koltuk altından yerleştirilmesinin, diğer yöntemlere göre avantaj ve dezavantajları nelerdir?
meme protezinin koltuk altından yerleştirilmesinin, diğer yöntemlere göre hiçbir dezavantajı yoktur. Avantajları ise;
* Meme başı hissizliği olmaz
* Süt kanallarının kesilme riski yoktur
* Memede hiçbir şekilde ameliyat izi olmaz
-Her kadın bu yöntemle meme protezi yaptırabilir mi?
Hayır. Memedeki sarkıklık aşırı boyutta ise, meme toparlaması da yapılması gerekiyorsa, sadece koltuk altından protez yerleştirilmesi yeterli olmayacaktır.
-Yöntemi en çok kimler tercih ediyor?
Meme dokusu hiç gelişmemiş bayanlarda koltuk altı tekniği, iz açısından saklanabilir ve estetik olduğu icin daha fazla tercih edilmektedir.
KIVRIM HATTINDA KALIR
-Ameliyattan sonra koltuk altında iz kalır mı?
Ameliyat kesisi koltuk altı kıvrım hattında kaldığı için herhangi bir iz kalmaz. Bu bölgede sadece yüzeyel bir kesi ile göğüs kasının dış kenarına ulaşıldığı için de ter bezleri ve lenfler hiçbir şekilde zarar görmez.
-Meme protezinin koltuk altından yerleştirilmesi, yeni bir yöntem mi?
Meme protezinin koltuk altından yerleştirilmesi, dünyada yaygın olarak ortalama 3 yıldır kullanılıyor ve talep görüyor. Aslında Brezilya'da ve Amerika Birleşik Devletleri'nde koltuk altından meme büyütme sık kullanılan bir yöntem.
-Hastalar ne tür beklentilerle bu ameliyatı talep ediyor?
Kişiden kişiye değişmekle birlikte ortak talepler hemen hemen herkeste aynı: Doğal olsun, 2 tane top konulmuş gibi yuvarlak görünmesin, ameliyat izi belli olmasın, süt kanallarım kesilmesin gibi talepler geliyor.
-Bu ameliyatları daha çok hangi yaş grubu kadınlar tercih ediyor?
Daha çok 20-40 yaş arası kadınlardan talep geliyor.
YATAK İSTİRAHATİ GEREKMEZ
-İyileşme süreci nasıl geçiyor?
Meme protezi kas altına yerleştirildiği için, kas ağrıları ve ödem 3-4 gün sürer. Uygun hastalarda protez kas üstüne yerleştirildiğinde ağrı daha az, işe dönüş daha hızlı olur. İyileşme döneminde ağrılar için ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar kullanılır. Ameliyat sonrası yatak istiraharati gerekmez. Hastanede kalış süresı ise 12 saattir.