Yavru kuş beslerken neler yedireceğiz?
Böcekle beslenen kuşlara verilebilecek en ideal mama kuru, taneli kedi mamasından 10-15 tane kadar bir çay bardağına konur, üzerine su konur ve tanelerin şişmesi beklenerek hazırlanan mamadır. Şişen taneler, pense ile ya da el yardımıyla yavruya verilir. Yavru gagasını kendiliğinden açmıyorsa elimizle nazikçe açmaya çalışırız. Örneğin ebabiller, bu şekilde beslenebilirler. Ayrıca mama öncesinde ve sonrasında enjektörle damla damla su verebilirsiniz. Gagasının kenarına gelen damlayı çekip içerler.
Kumru, güvercin beslerken yine ıslatılmış kedi maması verilebilir. Önünde her zaman bir kap içerisinde suyla şişirilmiş bulgur, kırık mısır, kuru kedi maması, muhabbet kuşu yemi ya da kanarya yemi koyabilirsiniz.
Etle beslenen kuşlara yağsız kıyma, ince kıyılmış kuzu eti, tavuk eti, pirzola, kemikli etler verilebilir. Mama, ılık verilmelidir. Verdiğiniz etteki su oranı yeterliyse ayrıca su vermenize gerek yoktur.
Kedinizle tatile çıkmayı düşünüyorsanız
Tatile gitmek ya da evinizi taşımak üzeresiniz ve kendisinden ayrılmak istemediğiniz bir kediniz var. Her şeyden önce kedinizin sizin kadar yollara düşmek hevesinde olmadığım bilin. Gerekli tüm önlemleri aldığınızda onun rahat ve emniyetli bir yolculuk yapmasını sağlayabilirsiniz. Petinizin sağlık karnesini yanınıza almayı unutmayın. Mümkünse petinizi check-up için veterinere götürün. Aşı karnesinde eksik aşılar olup olmadığını öğrenin. Bunlardan özellikle kuduz aşısı önemlidir. Ayrıca petinizin tasmasında da onun kimlik bilgilerini ve size ulaşılabilecek adres telefon vb. bilgilerin bulunduğundan emin olun. Eğer küçük dostunuz daha önce arabayla seyahat yapmadıysa onu arabaya alıştırmalısınız. Rezervasyonlarınızı yaparken kalacağınız yerin pet hayvanları kabul edip etmediğini sorun. Hava yolu şirketlerinin prosedürlerini araştırın. Her şirketin prosedürü farklı olabilir. Onun seyahat sırasında kabinde veya kargoda uçması, taşıma kutusunun özellikleri ve kargoda uçacak ise nasıl besleneceği hakkında bilgi edinmelisiniz.
Köpeğinizi düzenli olarak kontrol edin
Birkaç günde bir köpeğimi baştan sona, dikkatli bir şekilde kontrol ederim. Bunu ellerinizle derisinde bir problem arayarak yapabilirsiniz. Tabi ki köpeğiniz bu sırada ona masaj yaptığınızı zannedecek.
İşte köpeğinizi kendiniz muayene etmeniz için bilmeniz gerekenler
Köpeğinizin vücudundaki bütün kesikleri, topakları, kızarmış noktaları kontrol edin. Elinizi köpeğinizin vücudunda gezdirirken, köpeğinizin verdiği tepkileri dikkatli bir şekilde takip edin. Eğer köpeğinizin canı acıyorsa bu dikkat edilmesi gereken bir şeyler olduğu anlamına gelir.
Düzenli olarak köpeğinizin dişlerini ve diş etlerini kontrol edin. Özellikle diş eti problemlerine daha ciddi bir şekilde dikkat edin.
Köpeğinizin patilerini ve tırnaklarını düzenli olarak kontrol edin. Patisine batacak herhangi bir şey köpeğinizi ciddi bir şekilde rahatsız edecektir.
Köpeğinizin kulaklarını nemlenme ya da iltihaplanmadan korumak için düzenli bir şekilde kontrol etmeniz gerekmektedir.
Bu kontroller esnasında ya da başka bir zaman köpeğinizin hareketlerindeki bir değişikliklere dikkat edin. Köpeğiniz sizinle konuşamayacağı için sorunlarını size anlatamaz hatta bazen köpekler bu sıkıntılarını saklamak isterler. Bu yüzden köpeğinizin davranışlarını yakından takip edin.
Köpeğinizi düzenli bir şekilde kontrol etmek, sağlık sorununu daha ilerlemeden tedavi edebilmeniz sağlar. Bu da köpeğinizin boşu boşuna acı çekmesini engeller.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.