İş ve işçi arayanlar, satılık, kiralık emlak, vasıta ilanları, Küçük İlanlar'da,
Türk Basın Tarihi’nin en iyi özeti olarak tanımlanan Yeni Asır, Profesör Abdurrahman Nafiz, oğlu Avukat Fazlı Necip ve yeğeni Abdurrahman Arif Bilgin tarafından 1895 yılında Selanik’te kurularak yayın hayatına “Asır” adı ile başladı..
1917 yılında işgal sırasında Selanik’te çıkartılan yangınlarda matbaası yanan Yeni Asır sık sık kapatıldı, yayın hayatına bir süre Fransızca olarak devam etti..
Bilgin Ailesi, Lozan antlaşmasının sağladığı olanak sayesinde 1924 yılında Selanik’ten İzmir’e göç etti. Bu tarihten itibaren Yeni Asır yayın hayatına İzmir’de devam etti.
Yeni Asır, 1928 yılında yeni Türk alfabesinin kabulünden sonra yeni alfabe ile basılan ilk gazete oldu..
Yeni Asır, ülkemizdeki ilk rotatif baskı ve linotip, entertip dizgi sistemine sahip gazete unvanını aldığında takvimler, 1930 yılını gösteriyordu..
Takvimler 1967 yılını gösterdiğinde ise Yeni Asır bu defa “Türkiye’deki ilk ofset baskı düzenine geçmiş olan gazete” unvanını almıştı..
Yeni Asır’ın 1967 yılında gerçekleştirdiği bir başka “ilk” ise Türkiye’deki ilk spor gazetesini çıkartması idi..
1970 yılında, Türkiye’nin ilk magazin eki olan “Sarmaşık” Yeni Asır tarafından yayınlandı..
1980 yılında Türkiye’de yeni bir basın devrimi daha gerçekleşti..
O yıl, Yeni Asır bilgisayar teknolojisi ile tanışmış, Türkiye’de bir gazete ilk defa bilgisayar kullanılmaya başlamıştı..
Bu da Yeni Asır’ın o yıllarda hayal bile edilemeyecek kadar yüksek hızda hizmet verebilmesi demekti..
Yeni Asır, bilgisayarla gazete yayınlama teknolojisinde fotoğraf ve yazıyı aynı anda, aynı sayfada çıkartabilme başarısını gösteren dünyadaki ilk gazete olmuştur.
1980’li yılların başı demek, Türk Basını’nda Yeni Asır tarafından gerçekleştirilmiş bir başka devrim olan “Dil Devrimi“ demektir..
Bu yıllarda gazete haberleri, “miştir“ diye sonlanan mişli geçmişle yazılırdı..
Türk Basını’nda ilk defa Yeni Asır “oldu“, “bitti“ gibi dili geçmişi haberlerinde kullandı ve ülkedeki tüm basın yayın organları, bu konuda da öncü olan Yeni Asır’ı takip ettiler..
Faksimile teknolojisi ile yurt dışındaki spor olaylarından renkli fotoğraflar yayınlamak, dünya futbol, basketbol, atletizm şampiyonaları ile Avrupa Kupalarına akredite olan ilk Türk bölge gazetesi olmak, televizyonun olmadığı yıllarda Türkiye ve dünyadaki çok önemli olayları hangi saatte yaşanmış olursa olsun “yıldırım baskı“ ile okurlarına ulaştırmak, Yeni Asır’ın bu sayısız ilk’lerinden sadece diğer birkaç tanesidir.