Süt dilimi nasıl yapılır? Pratik süt dilimi tarifi...
Çocuk, büyük herkes tarafından sevilen, sünger gibi keki ve enfes kremasıyla adeta lezzet harikası olan pratik tatlı süt dilimini evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, süt dilimi nasıl hazırlanır? Malzemeleri nelerdir? İşte leziz mi leziz süt dilimi tarifi...
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 11 Ocak 2022 15:29
- Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2022 15:31
Yumuşacık keki, lezzetli kremasıyla çocukların severek yediği süt dilimini evde yapmanız için en pratik tarif işte burada... Evde rahatlıkla hazırlayacağınız ve sevdiklerinize sunmak isteyeceğiniz lezzet harikası olan süt dilimi nasıl yapılır? Süt dilimi tarifi...
SÜT DİLİMİ İÇİN MALZEMELER
KEKİ İÇİN MALZEMELER
3/4 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1.5 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı yoğurt
KREMASI İÇİN MALZEMELER
1 paket krema (200 ml.)
1 yemek kaşığı bal
1 paket toz krem şanti
3-4 damla limon suyu
SÜT DİLİMİ NASIL YAPILIR?
Fırınınızı 185 dereceye ayarlayın, alt ve üst turba ayarında ısıtmaya bırakın.
Kreması için; Krem şanti, krema, bal ve limon suyunu bir kaseye alarak mikserle çırpın.
Kremanın kıvamı sertleştiğinde buzdolabında muhafaza edin.
Keki için; Toz şeker ve yumurtayı bir kaseye alarak krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Üzerine kalan malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kek harcını eşit olacak şekilde tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında keki 10 dakika pişirin.
Keki, pişirme kağıdıyla birlikte tepsiden alın. Başka bir kağıdın üzerine ters çevirin.
Keki ortadan ikiye kesin. Kekin bir bölümüne hazırladığınız kremayı sürün ve yayın.
Diğer keki üzerine kapatın. Ardından kare şeklinde dilimlere ayırın.
Hazırladığınız süt dilimlerini hava almayan kaplarda, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...