Kars böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
Kars Kağızman'ın meşhur yerel lezzetlerinden biri olan Kars böreği nasıl yapılır? Kars böreğinin malzemeleri nelerdir? Evde pratik bir şekilde Kars böreği yapmak isteyenler hangi püf noktaları bilmeli? İşte Kars böreği tarifi...
- Yaşam
- Haber Merkezi
- Giriş Tarihi: 15 Kasım 2023 14:50
- Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2023 14:50
Anadolu mutfağı lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Kars Böreği ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Kars böreği nasıl yapılır? Kars böreği yapılırken nelere dikkat edilir?
KARS BÖREĞİ TARİFİ!
MALZEMELER
250 gr. Un
150 gr. Tereyağı
½ litre süt
250 gr. gravyer peyniri
5 yumurta ve bir tutam tuz