• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Sembol dediğin böyle olur ERHAN GÜLENÇ

Sembol dediğin böyle olur

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29 Kasım 2018, 00:33

İzmir, kentsel gelişim açısından yerinde sayarken Anadolu'nun birçok kenti uçuyor. Geçtiğimiz Pazartesi günü gittiğim Denizli'de bunu bir kez daha net olarak gördüm. Kentte Pamukkale Belediyesi'nin projelerini inceleme fırsatı buldum. Henüz 4 yıl önce kurulan Pamukkale Belediyesi'nin yaptıklarını görünce etkilenmedim dersem yalan olur. Bugün size Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in 'en özel projemiz' dediği Türkiye'nin en büyük tema kent ormanı projesi olan Seyir Tepesi'nden bahsedeceğim.
Biliyorsunuz, İzmir Karabağlar'da çevre yolunun yanında bir tema park yapıldı.
Buraya da sanki İzmir'in bir sembolüymüş gibi kentle hiç alakası olmayan dev bir Nasreddin Hoca heykeli konduruldu.
Şimdi bu parkın yanından geçenler Nasreddin Hoca ile İzmir arasındaki bağlantıyı çözmeye çalışıyor. Bu arada Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugün Bayraklı ilçe sınırlarında kalan Dünya Anıtı da hiçbir şekilde kentin sembolü haline gelemedi. Pamukkale Belediyesi bu projesinde adeta İzmir'in metropol ilçe belediyelerine kent için sembol bir eserin nasıl yapılacağının dersini veriyor.

DEV HOROZ HEYKELİ

Kınıklı Mahallesi'nde Pamukkale Üniversitesi kampüsünün hemen üzerindeki 405 dönümlük bir alanda hayata geçirilecek Seyir Tepesi'ne kentin en önemli sembolü olan Denizli Horozu'nun dev bir heykeli dikilecek.
11 metrelik kaidesiyle birlikte toplam 27 metre yüksekliğe sahip olacak heykelin dünyanın en büyük horoz heykeli olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girmesi hedefleniyor. Heykel, kentin her yerinden görülebilecek. Özellikle geceleri her gün farklı bir renkle aydınlatılarak ışıl ışıl olacak.

PROJEDE YOK YOK

Bu dev heykel Seyir Tepesi'nin sadece bir unsuru. Projede yok yok.
Şelale bahçesi, izcilik kamp alanları, zepline kulesi, dağ kızağı, Horoz Meydanı, Horoz Köyü, Horoz Müzesi, festival alanı, gezi bahçeleri, Çalar Saat Meydanı, çocuk oyun alanları, renkli orman, sessiz bahçe, bisiklet ve yürüyüş yolları ile doğa sporları alanı bunlardan sadece bazıları.
Bittiğinde 8 bin kişinin aynı anda faydalanabileceği bir çekim merkezi olacak projede Türkiye'nin en büyüğü olacak yapay şelale de inşa ediliyor... Eski bir taş ocağı dev bir şelaleye dönüştürülüyor.
5 etaplık projenin şelalenin de bulunduğu ilk bölümü yılbaşı sonrasında hizmete girecek.

HERKES CESARET EDEMEZ

Bornova'daki Homeros Vadisi'yle büyük bir fiyaskoya imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Pamukkale'ye gidip bu projeyi incelemesinde büyük fayda var. Başkan Gürlesin'e "Bu projeye başlarken '4 yıl önce kurulan bir ilçe belediyesi bunun altından kalkabilir mi' diye hiç tereddüt etmediniz mi?" diye sordum. Gürlesin, "Buna herkes cesaret edemez. Görenler böyle bir işe kalkışmak bir delilik diyor. Evet ben de devletimin ve bayrağımın delisiyim, o yüzden bir turizm kenti olan Pamukkalemize böyle kalıcı bir eser kazandırmak için yola çıktık. 8 ayda yarısını bitirdik bile. Tamamını Ağustos 2019'da hizmete açacağız. Bunun ardından Karahayıt'ta da bir benzerini hayata geçireceğiz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.