Müsavat Dervişoğlu, İzmir siyasetinin heyecanlı ve renkli isimlerinden biri...
MHP tabanının sevdiği ve inandığı bir siyasetçi.
Müsavat Dervişoğlu'nun uzunca bir süre MHP İzmir İl Başkanlığı sürdürmesinde bu gerçek yatar.
Dervişoğlu, 12 Haziran seçimlerine MHP İzmir listesinden katıldı.
Ve, kazanamadı, evine çekildi.
Siyasetin bu heyecanlı adamı, "Şu günlerde ne ile meşgul olduğunu" soranlara şu cevabı veriyor:
"Öğrencilik yıllarımı döndüm. Sınavlara hazırlanıyorum. O diplomayı mutlaka alacağım..."
* * *
Müsavat Dervişoğlu, 1960 Ankara doğumlu.
İlk ve ortaokulu Fatsa'da, lise eğitimini de Ankara ve Samsun'da tamamladı. 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (AİTİA) İşletme Fakültesi'ne kayıt oldu.
Dönemin şartları nedeniyle öğrenimine ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra öğrenci aflarından yararlanarak sürdürdüğü eğitimin hayatı 1987'de Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı 2002'de MHP İzmir İl Başkanlığı görevleri nedeniyle kesintiye uğradı.
* * *
İkmal edilmemiş bir işletme-iktisat eğitimi var. Halen Gazi Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi.
Şimdi tek hedefi o diplomayı kapabilmek.
Müsavat Dervişoğlu, MHP'nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında görev yaptı. Uzun yıllar gazete ve dergilerde makaleleri yayınlandı. Siyasi ve sosyal hayatın içindeki yolculuğunu yaklaşık 35 yıldır çizgi kırıklığına uğramadan günümüze taşıdı.
O şimdi öğrencilik yapıyor.
Başarılar diliyoruz.
bir not
Kütüphane tamam, sıra müzede
İzmir, Manisa, Balıkesir, Bolu ve Tokat köylerinde ve beldelerinde toplam 31 kütüphane açan anne Rasime Şeyhoğlu ve oğlu Recai Şeyhoğlu'nu gururla takip ediyorum.
Yaptıkları işin bir aydınlanma eylemi olduğunu düşünenlerdenim.
Nitekim sosyolog Dr. Selim Karyelioğlu da, "Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri özgün bir aydınlanma modelidir" diyor.
Şimdi oğul Şeyhoğlu çok haklı olarak bu eylemi Rasime Şeyhoğlu Müzesi ya da Rasime Şeyhoğlu Aydınlanma Evi ile taçlandırmak istiyor.
Kütüphane sayısının bin 200'ü bile bulmadığı 73 milyonluk Türkiye'de bu ailenin çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini ve kitabın ışığını kırsala yaydıklarını görüyorum. Zaman zaman gittiğim bazı köylerde kütüphaneleri gördükçe de gururlanıyorum saygıdeğer Şeyhoğulları ile...
hayattan
Otobüs yolcuları için mizah dergisi basıldı
Kambüs Mizah Dergisi, Pamukkale Turizm tarafından Şubat 2011 yılından beri düzenli olarak çıkarılıyor. Yayın yönetmenliğini karikatürist Mehmet Selçuk'un yaptığı dergi altıncı sayısıyla yolculara, okuyuculara ulaştı.
Ve, böylece Türk mizah tarihinde ilk kez bir seyahat firması mizaha çok anlamlı bir katkı sağlıyor. Yeni yetişecek mizah yazarı ve karikatürcülerine de olanak sağlıyor.
Derginin genel yayın yönetmeni Mehmet Selçuk, yılların deneyimli çizeri. Grafik tasarımcısı olan ve Gırgır Dergisi'nde uzun yıllar çizmiş, Gırgır Dergisi'nin "Çiçeği Burnunda" sayfalarından yetişmiş bir çizer olarak tanınıyor.
Derginin yazar-çizer kadrosu daha önceden belirlenmemişti. Gırgır Dergisi ve diğer mizah dergilerinde yıllarca çizmiş, yazmış kişiler bu dergiye emek vermektedirler.
Bu isimleri saymak gerekirse: Şevket Yalaz -ki yıllarca Gırgır Dergisi'nin kapaklarını çizmiştir-, Cezmi Ersöz, Savaş Ünlü, Cihan Demirci, Oğuz Gürel, Ali Şur, Yüksel Can, Özcan Çalışkan, Can Sinanoğlu, Sadık Pala, Yusuf Akıncı, Hakan Bilgehan, Erdinç Utku, Cemil Açıkkol, İbrahim Ormancı, Mehmet Selçuk, Cemalettin Güzeloğlu, Uğur Günel, Halil ibrahim Yıldırım, Sefa Sofuoğlu, Necmettin Çanak ve Ahmet Önel gibi ünlü yazar ve çizerler her ay dergiye katkı veriyorlar.
Dergi şu anda 8 sayfa renkli olarak 50 bin adet basılmaktadır.
küpe
İnsan, talihsizlikten ve muutsuzluktan değil, akılsızlıktan korkmalı.
Thomes
fıkra
Benzerlik
İki emekli parkta güvercinlere yem atıyorlardı.
Birincisi:
"Şu güvercinlere ne zaman yem atsam, siyaset adamlarımızı hatırlıyorum" dedi.
Diğeri:
"Neden?" diye sorunca devam etti:
"Yerde dolaşırken elimizden yiyorlar. Havalanınca da kafamıza ediyorlar."