Alyanak'ı arıyoruz
Üç kilometrelik yolu kimi zaman 30 dakikada geçebiliyorsunuz. Dur, kalk, dur kalk, işkence.
Şimdi Demirköprü'ye doğru, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önünden bir yol açtılar, herkes bayram yaptı. Gel gör ki, Bostanlı'ya giderken, araçların önüne 3 katlı bir ev çıkıyor, bu nedenle sürücüler, araçları sağa dar sokaklara sokup çile çekerek evin önüne çıkarıyorlar.
Evin sahiplerinin, binalarını yıktırmamak için haklı sebepleri vardır ki, durdurma kararı almışlar. Ama kamu yararına bir yolun da hizmete girmesi şart. Kamulaştırmada bir hata mı olmuştur, bedel az mıdır, orasını da bilmiyoruz.
* * *
Ancak Belediye Başkanlarının bu konuda mülk sahiplerini şöyle veya böyle ikna ederek, koca yolu araçların direkt Bostanlı'ya ulaşmasını temin de görevleri. Bazı sürücüler, Bostanlı'dan gelen araçlar azsa, cesaretli davranıp yolu direkt geçiyorlar. Trafik Polisleri de pusuya yatmış, sağa sokaklara dalmayanlara cezayı yapıştırıyor. Ceza yazılacağına bu yolun açılmasını temin için çalışmak gerekmez mi ? Bir garip olay da şu: Bu yolun yapımı aylarca sürdü, niye yolun üzerindeki üç katlı evin sakınca teşkil edeceğini görmediniz ve sahipleriyle niye anlaşmadınız ?
***
Gel de merhum Belediye Başkanı İhsan Alyanak'ı arama. Alsancak'ta trafiği engelliyor diye Anglikan Kilisesi'nin bahçesinden bir gecede 4 metreyi yola almış, İngilizler bize, "Kilisemizi yıkıyorsunuz" diye nota vermişti ama, sonradan ikna edildiler, şimdi geçenler dua ediyor.
İlgililere çağrımız, ev sahiplerinin dileği neyse, anlaşarak çözmeleri ve bu çileye bir son vermeleridir.
kentten
Gönüllü ol, fark yarat!
Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya Gönüllüler Yılı'nın 10. yıldönümü nedeniyle Çiğli Eğitim Parkı'nda düzenlenen "Gönüllü Ol Fark Yarat" etkinliklerinde çocuk ve gönüllülerle buluşan yerel yöneticiler keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.
Eğitim Parkı Yöneticisi Elif Türkmen "Avrupa Gönüllülük Yılı - TEGV Gönüllülük Haftası Yerel Etkinlikleri" hakkında verdiği bilgi sonrasında çocukların sorularını yanıtlayan, kariyerleri hakkında bilgi veren yöneticiler çocuklarla keyifli ve karşılıklı öğretici anlar yaşadılar.
Etkinlik sonrası gönüllülerle gerçekleşen görüşme, "Gönüllülük", "Sosyal Bilinç", "Sosyal Sorumluluk" başlıkları altında devam etti. Çiğli Kaymakamı Dr. Arı, "Sivil toplum örgütleri kamu yararına hizmet veren ve yerelde toplumu destekleyen önemli güçlerdir" dedi bu örgütlere sahip çikilması gerektiğini vurguladı.
hayattan
Menemen "ekmek"te birleşti
Menemen, önceki cumartesi akşamı önemli bir hak arama eylemine ev sahipliği yaptı.
Deri işçileri 111 gündür işlerine ve ekmeklerine sahip çıkmak için kah çadır kurdular, kah yürüdüler.
Toplu sözleşme yetkisi alan işçiler, haksız uygulamalarla karşılaşınca meşaleli yürüyüşle Menemen'in gönlünü fethettiler.
İstasyon Meydanı'ydı buluşma yerleri
* * *
Onlara CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci de katılmıştı.
Menemen için o kadar tarihi bir kalabalık toplanmıştı ki Çarşı içinden geçtiklerinde; insan selinin ucu görünmüyordu.
Deri işçisinin alışveriş yaptığı kasabından bakkalına, tuhafiyecisinden kahvecisine herkes alkışlarıyla destek verdi eylemcilere.
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de, işçilerin onurlu eylemlerinin arkasında durmaktan da onur duyduklarını söyledi.
Daha sonra direniş çadırını ziyaret eden bu isimler, direniş çadırının emek kokan çayından içtiler. Çocuklarını göremediğini söyleyen işçileri dinlediler.
Kısacası Menemen'de herkes o akşam "ekmekte" birleşti.
geçmişten
Cenaze haberi
Mehmet Akif Mısır'da iken İstanbul'da bulunan annesi vefat eder. Yakın dostlarından Ferit Kam, bu haberi şaire çok geç iletir ve bu vesile ile bir başsağlığı mektubu da yazar.
Akif, dostuna yazdığı cevabi mektupta şu sitemi yapar:
"Yahu! Sizdeen ses seda çıkması için, bizim evden ille de bir cenaze çıkması mı lazım?"
küpe
Ölülerin kıymeti, arkada bıraktıklarının ıstırabı ile ölçülür.
Hebbel
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.