Bir önceki EXPO denemesinde alınması gereken dersleri masaya yatırmanın tam zamanıdır şimdi.
İlk EXPO tanıtım günleri, ilk heyecandı.
Bu işin üstesinden geeleceğimiz kanısı herkeste hakimdi.
O ilk heyecan dalgası içinde, sadece Avrupa'nın değil, Asya'nın bazı ülkelerine seferler düzenlenmiş, gazetelerimiz ve dergilerimiz EXPO öyküleri ile donatılmıştı.
Tayland'a gerçekleştirilen "tanıtım gezisi"nin öyküleri bugünlere kadar uzanır.
"EXPO yolunun ucunda SEXPO evresi var mıdır, yok mudur?" tartışmaları unutulmuş değil.
İşte bu hava içinde, İzmir'in talip olduğu EXPO-2020 için sunum toplantılarından önemli olanı geçtiğimiz günlerde Paris'te gerçekleştirildi.
Doğrusu istenirse, geçmiş dönemdekilerin aksine umut verici tablo ortaya çıktı.
Bir uçak dolusu heyet, Paris turuna "devlet kesesinden" katılmıştı. Bir kişi hariç...
O bir kişi, EXPO hazırlıklarının temelini teşkil eden "İzmir'de Sağlık Serebest Bölgesi" çalışmalarının fikir babası Hüseyin Aslan'dan başkası değildi.
Ve bu tablo karşısında beliren yeni bir fikir...
EXPO turlarının katılımcıları veya konuklarının da "pamuk elleri" cebe atma zamanı gelmiş sayılır.
ege'den
Atatürk'ün KSK'yi ziyaretinin 86. yılı
İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu'nun düzenlediği, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı seçildikten sonra 24 Haziran 1926 tarihinde yaptığı resmi ilk kulüp ziyareti olan KSK ziyaretinin 86. yıldönümü törenle kutlandı.
Törene, Namık Kemal Namlı, Mustafa Aydıngöz, Hale Demir Güreli, İdil Kiremitçiler Paşabeyoğlu, Öktem Çamlı, Nuri Sertaç, Hasan Altıyay, Eda ve İrem Benliler, Burak Yılmaz, Yasemin Yunal, Murat ve Hülya Bayar, Güçlü Aydoğdu, Hüsnü Boztepe, Halil Zeki Osma, Mehmet Ali Öztekin, Dilek Döken, Mehmet Kont, Seyhan Evlioğlu, Ufuk Kaynak, Selin Taşçı, Tevfik Çelti, Ekrem Güçsav, Tayfun Pezek, Okan Yüksel, Ediz Çelti, Süreyya Mehmet Aygün, Sibel ve Aytemiz Deryaaşan, Hülya Demir Ayçil, Ergun Sezginer, Vehbi Moğol, Tunç Özay, Uğur Sözen, İdil Alpakman, Onur Ataç, Beyza Akboy, Ateş Özerk, Ali Erten, Mehmet Karal, Tuncay Bozkurt, Adil Penin, Ahmet Selçuk Erten, Şekip İriboz, Nuri Bayar, Tolga Kantarcı, Veli Aksoy, Hüseyin Hamamcı ve Tufan Atakişi katıldı.
Karşıyaka Spor Adamları Derneği Başkanı Bülent Zeren, "Atamız annesini kutsal topraklara emanet ederek Karşıyaka'yı bilhassa sevdiğini bize göstermiştir" dedi. Karşıyaka Dayanışma Derneği Başkanı Halil Zeki Osma ise, Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" sözünü sanki bu günler için söylediğini gündeme getirdi. Eski sporcular adına konuşan Ekrem Güçsav ise, "Böylesine önemli bir günde İzmir ve Karşıyaka'nın merkezi ve yerel yönetimlerinden, siyasi partilerinden hiçbir temsilcinin bulunmaması ve mazeret mesajı da göndermemesini yadırgadığını, halbuki bu tören başka şehirlerde yapılsaydı çok daha farklı olacağını belirtti.
Karşıyaka Spor Kulübü Derneği Başkanı Cihan Büyükoral ise, "Armasındaki ay-yıldıza layık bir Karşıyaka Spor Kulübü yaratmak için yönetim olarak var gücüyle çalıştıklarını" söyledi.
10. Yıl Marşı'nın söylenmesi ve Kaf-Kaf çekilmesiyle tören sona erdi.
fıkra
Taşralı haklı
Paris'teki Korsikalı, kardeşine gönderdiği mektupta Paris'teki paranın sokaklarda kürekle toplandığından bahisle, bir an önce yanına gelmiseni tavsiye ediyordu.
Bizim Korsikalı, bir sabah erken saatte Paris'e vardı.
Gardan çıkarken ayağının dibinde bir Franklık banknot görmez mi? Tam eğilip onu yerden alacağı sırada birden "Ne lüzumu var?" dedi. "Daha ilk gününden çalışmaya başlayacak değilim ya! Şöyle birkaç gün dinleneyim..."