Mazhar Zorlu'yu zaman geçtikçe çok farklı yönleriyle keşfetmeyi sürdürüyoruz... Mazhar Bey, İzmir'in kültür ve sanat yönüyle İstanbul'dan geri kalmaması için çok çaba harcamıştır. Altmışlı ve yetmişli yıllarda Kordonboyu'ndaki 'Bergama Restoran'ı yemekli bir müzikhol olarak hizmete açmasının nedeni; İzmir'de bir 'sosyal canlılık' yaratmaktı. Mazhar Zorlu bu rüyasını gerçekleştirmiş ve başarılı olmuştur.
Mazhar Zorlu sayesinde Türk sanat ve pop müziğinin en ünlü sanatçıları, ünlü 'Bergama Restoran Geceleri'ne renk katmışlardır. Münir Nurettin Selçuk, Zeki Müren, Safiye Ayla, Müzeyyen Senar, Gönül Yazar, Rüştü Şardağ, Nigar Uluerer, Hamiyet Yüceses, Samime Sanay, Kutlu Payaslı, Serap Mutlu Akbulut, Behiye Aksoy, Recep Birgit, İsmet Yazar, Şükran Ay, Emel Sayın, Yıldırım Gürses, Coşkun Erdem, Erol Sayan, Mustafa Kandıralı, Yılmaz Yüksel, Kaya Bekat, Arif Sami Toker gibi pek çok Türk Sanat Müziği sanatçılarının yanı sıra; Sezen Cumhur Önal, Alpay, Dario Moreno, Tanju Okan, Ali Kocatepe, Fecri Ebcioğlu, Melih Kibar, Garo Mafyan, Onna Tunç, Necdet Karar, Ferdi Özbeğen, Coşkun Sabah, Ayten Alpman, Erol Evgin, Ertan Anapa, Yaşar Güvenir ve Şevket Uğurluer gibi pop ve enstrümantal müziğin emsalsiz sanatçıları da 'Bergama Restoran Geceleri'ni renklendirmişlerdir... Ayrıca Şelale Uzgur ve Sezen Aksu gibi o günlerin yeni sanatçıları da Mazhar Zorlu'nun destek ve himayesinde ün yapmışlardır. Tanınmışlardır.
Gönlü ve kalbi zengin Mazhar Zorlu'nun, 'Bergama Restoranı'nda; Vehbi Koç, Sakıp Sabancı, Rahmi Koç, Can Kıraç, İnan Kıraç, Burhan Felek, Bedii Faik, Erol Simavi, Ercüment Karacan, Haldun Simavi, Üzeyir Garih, Asil Nadir, Dr. Nejat Eczacıbaşı, İshak Alaton, Abdi İpekçi, İsmail Cem, Kemal Ilıcak, Güneri Cıvaoğlu, Şükrü Gülesin, Nezih Demirkent, Namık Sevik ve Altan Erbulak gibi İstanbullu ünlü işadamı ve gazetecilerin yanı sıra; İsmet İnönü, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal, Kaya Erdem, İsmet Sezgin, İhsan Sabri Çağlayangil, Prof. Turan Güneş, Turan Feyzioğlu, Ferruh Bozbeyli, Kasım Gülek, Nihat Erim, Ekrem Ceyhun, Nuri Bayar, Aydın Yalçın, Yalım Erez gibi ünlü politikacılar da Bergama Geceleri'nde ağırlanmışlardır. Haşmet Uslu, Arif Kayıra, Abdurrahman Özener, Abdürrahim Özer, Melih Özakad, Tahir Türetken, Rıdvan Burteçin, Muhittin Ekiz, Prof. Orhan Cura, Hayri Yorgancıoğlu, Erdoğan Tözge, Esin Özgener, Zeki Kadayıfçı, Dr. Bekir Urfalı, Dr. Saim Gökhan, Macit Günay gibi çoğunu yitirdiğimiz dostları da sofralarının değişmezleriydi. Tam bir gönül adamı olan Mazhar Zorlu'nun edebiyat ve kültür dünyasından da her görüşten dostları vardı. Herkesle barışık bir insandı. Özellikle kızı Nihan Zorlu'yu çok küçük yaşlarda kaybedince kültüre ve sanata daha fazla zaman ayırır olmuştu.
Müstahak
Mahkemelik olan bir karı-koca, mübaşirin çağrısı ile salona girdi. Kadın güçlü ve iri bir hatundur. Adam da inadına sıska ve halsiz.
Hakim. Sıska kocaya bakıp sordu:
"Karını dövmekle itham ediliyorsun. Ne dersin?"
Adam cevap verdi:
"Doğrdur, suçumu kabul ediyorum reis bey!"
Hakim hemen kararını verdi:
"Üç ay hapis..."
Duruşmadan sonra arkadaşlarından biri adama, bir dayak için verdiği cezanın biraz ağır olup olmadığını sorunca, hakim:
"Ne yapayım birader. Ben adamın yalan söylemesine kızdım da verdim o cezayı..."
pazar gırgırı
Niçin testere?
Karısının yemeklerini beğenmeyen adamın biri, hapishaneye düşmüştü. Bir gün karısı, kendisini görmeye geldi, bir de pasta yaptırmıştı. Mahkum önce teşekkür etti, sonra da karısından bir ricada bulundu:
"Bana bir daha pasta getirirken, paketin içine bir de testere koyun!"
"Neee, delirdin mi sen? Demek kaçmaya kalkışacaksın?"
"Yok karıcığım, yok!... Sadece gitirdiğin pastayı kesmeye çalışacağım."