Kültürpark’ın adı Dr. Behçet Uz olsun
Bu ilginç önerinin altında Sancar Maruflu imzası var.
Ataorman ve İzfak derneklerinin geçtiğimiz günlerde yaptıkları kamuoyu araştırmasında, 'İzmirlilerin önemli bir bölümünün Dr. Behçet Uz adının, kendisinin kurduğu Kültürpark'a verilmesini istediği' ortaya çıktı.
Bu sonucu değerlendiren Maruflu şöyle konuşuyor:
"Siz bir mekana kimin adını verirseniz verin, ancak halk tarafından kabul görürse, o isim yaşar. Yaşatılıyor.
Her yere de herkesin ismi verilmez.
Aksi takdirde göstermelik ve poh pohçu bir anlayışın yansıması olarak gazete köşelerinde kalır, unutulur gider. Merhum Dr. Behçet Uz'un adının ahde vefa misali; kurduğu Kültürpark'a verilmesi gerekmez mi?
Geçmişte büyük zorluklarla kurduğu ve adının verildiği çocuk hastanesinde, adını taşıyan tabela kaldırılmıştı. Hiç unutmam;
Dr. Behçet Uz, yaşadığı son günlerinde yüreği burkularak çocuk hastanesinin etrafında tur atardı. Ne acıdır ki; hakkı olan ismi, 'Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne toprağa verildiği sabah yeniden verilebildi.
Ben sonuç olarak; daha önce de yaptığım teklifimi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne tekrar yapıyorum; İzmir Enternasyonal Fuarı'nın kurulduğu Kültürpark alanı; Dr. Behçet Uz Kültürparkı adını almalıdır.
Bursa'daki, Kocaeli'deki, Samsun'daki, Gaziantep'teki ve daha pek çok ilimizdeki kültürparklar kurucularının adını taşırlar.
İzmir'in Kültürpark'ında; bu hak da Dr. Behçet Uz'un hakkıdır.
Gecikmiş de olsa bu hakkı mutlaka sahibine vermeliyiz. Kültürpark'ımız; artık 'Dr. Behçet Uz Kültürpakı' olmalıdır."
Karşıyaka sevdalısı Diker'e tarihi görev
Karşıyaka Gençlik ve Spor Kulübü Divan Kurulu, Karşıyaka eski Asbaşkanı, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi ve KARSAV Başkanı Ahmet Diker'e tarihi bir görev verdi, kulübün 104 yıllık şanlı tarihinin en ayrıntılı bir biçimde tüm branşlarıyla incelenerek bir almanak ve görsel materyallerle kamuoyuna sunulması görevini, MÜZE VE ARŞİV KURULU BAŞKANLIĞI'nı verdi.
Diker, görev tebliğ edilir edilmez bir ekip kurarak kolları sıvadı, çalışmalara başladı.
Ahmet Diker yaşantısı boyunca kendini Karşıyaka'ya adadı. Karşıyaka'nın 100. Yıl Şenlikleri koordinasyonunu başarıyla yaparken çeşitli kitaplar yazıp, yeşil-kırmızılı camiaya hem Karşıyaka tarihini ayrıntılı bir şekilde sundu hem de spor kulübünün tarihsel gelişiminden kesitler aktardı.
"DİRENİŞTEN DİRİLİŞE KAF-SİN-KAF DESTANI" kitabı geniş yankılar uyandırdı.
Ahmet Diker, Karşıyaka Spor Kulübü'nün 1912 yılındaki Kurucu Başkanı Zühtü Işıl'ın kabrini uzun uğraşlardan sonra Bornova Hacılarkırı Kabristanı'nda buldu, Işıl ailesinin de onayını alarak kabri Karşıyaka'ya taşıttırdı. Yeşilkırmızılı camia, Kurucu Başkanı sahiplenerek maçlarda Zühtü Bey ve arkadaşlarının ruhlarını şadeden şu sloganı gerçekleştirdi:
Yıl 1912
Memlekette savaş günleri, Başkaldırdı boyun eğmedi, KARŞIYAKA gençleri..
Zühtü Bey ve arkadaşları, Yaktılar bu meşaleyi, Rengimiz yeşil kan kımızı, Adımız KARŞIYAKALI..
Övünürüz tarihimizle, Binlerce şehit dedemizle, Boyun eğmeyiz hiç kimseye, Ay-yıldız var göğsümüzde..
Karşıyakalı olunur, Karşıyakalı doğulur, Karşıyaka aşk bir kara sevda, KARŞIYAKA bir tutkudur
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.