Hacer Önoğlu Ülger

Ünlülerin şerbetçisi Sevinç Abla

Sevinç Katlav. Öz be öz Adanalı. 2007 yılında geldiği İzmir'de 10 yıl farklı işlerde çalışmış. 10 yıl kendi mesleğini sürdürdükten sonra işsiz kalan işletme mezunu oğlu Mehmet Can Başlama, İzmir'e yerleşme kararı alınca annesine şöyle diyor: "Senin İzmir'de çevren var, ben de işletme mezunuyum. Neden birlikte bir işyeri açmıyoruz?" 19 Mayıs 2017'de Bornova'da Sevinç Abla'nın adını taşıyan bir dükkan açıyorlar: Adanalı Sevinç Abla. Hem kafe hem de lokanta. Bu dükkanda yapılan yemeklerin hepsi Adana yöresine ait. İçli köfteler Adana'dan geliyor. El yapımı etli mantı, fellah köftesi, etli nohutlu dolma, bici bici ve daha nicesi...


OSMANLI TARİFLERİ İLE
Ancak Adanalı Sevinç Abla, bununla da yetinmiyor. Osmanlı tarifine uygun limonatayı ve Osmanlı lezzetlerinden olan şerbetin binbir türlüsünü kendi elleriyle yapıyor. Reyhanlı ve kekiklisinden, demirhindilisine kadar tadı tam kıvamında yaptığı şerbetler o kadar tutuyor ki birçok müşterisi mekana sırf şerbetleri için geliyor.
Adanalı Sevinç Abla'nın namını duyup mekanı ziyaret edenler arasında Timur Acar ve Mert Fırat gibi ünlüler de var. Şerbetlerin ünü sadece mekan müşterilerine değil evlere kadar yayılıyor. Ramazanlarda ikram etmek ya da doğumdan sonra lohusa şerbeti olarak kullanmak isteyenler de Adanalı Sevinç Abla'nın kapısını çalıyor. Oğluyla birlikte işlettikleri mekan şimdilerde çok tutuyor.
Adana lezzetlerini ve Osmanlı şerbetlerini denemek isteyen herkesi küçük ama şirin dükkanlarına bekliyorlar.


SİZ HİÇ PEYNİR REÇELİ YEDİNİZ Mİ?
Alsancak'taki 80'ler Kahvaltı'yı duydunuz mu bilmem...
3.5 ay önce açılan bu mekanın, 80'li yılları yaşayanların çok iyi bildiği bir tarzı var. İçerideki tüm mobilyalar duvar süslemeleri, serviste kullanılan tabaklar bile 80'li yılları hatırlatıyor. Kahvaltıya gelince; serpme kahvaltı sınırsız, pişi ve menemen ise ikram burada. O dönemin müzikleri eşliğinde, mekan sahibi Elvan Cihan Keçeci'nin yaptığı reçellerin, zeytinlerin; yayla tereyağı ve peynirlerin tadına bakmak müthiş bir deneyim.
KAHVALTIDA İLK ÜÇTE
Yurtdışında aşçılık eğitimi alan Elvan Hanım, reçeller konusunda kendisini o kadar geliştirmiş ki, çay, peynir ve sütlü kahve reçeli bile yapıyor.
Hatta Demet Akalın'ın paylaştığı sütlü reçeller de Elvan Hanım'dan gidiyor. Geçen yıl 'kahvaltı' konusunda Türkiye çapında ilk 3'e giren mekan haftanın her günü 09.00- 16.00 saatleri arasında kahvaltı sunuyor.
HİSLERİNİZE GÜVENİN!
Üçüncü mekanımız da yine Alsancak'tan: His Kafe. Kafe sadece 20 gündür hizmette olmasına rağmen farklı tasarımı ve harika Türk kahvesi ile İzmirlileri kendisine çekiyor.
Kafeye girdiğinizde sizi ilk çeken şey, tütsülenmiş adaçayı kokusu. Bu kokunun içinde, birbirinden farklı dekore edilmiş odalarda kendinize en uygun köşeyi seçmeye dalıyorsunuz.
SAKİNLİK ARAYANA
Genellikle öğrencilerin ya da kitap okumak için sakin bir yer arayanların tercihi olan kafenin işletmecisi Cihan Şafak, 15 senedir bu işi yapıyor. Şafak, mekanda sergi ve kermesler yapacağının da müjdesini verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.