Seda Kaya Güler

MSA İzmir'de

Son yıllarda yemek kursları oldukça ilgi çekiyor. Yükselen mesleklerden biri oldu aşçılık, özellikle pasta ve ekmekçilik. Ev kadınlarının yanı sıra bu işi meslek olarak yapmak isteyen gençlerin sayısı giderek artıyor. Mutfak Sanatları Akademisi de, profesyonel aşçılık ve pasta-ekmekçilik alanında meslek edinmek ya da meslek değiştirmek isteyenler için yiyecek-içecek sektöründe eşsiz fırsatlar yaratan bir okul. Buradan sertifika alanlar sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da iş bulabiliyor veya kendi restoranlarını açabiliyorlar.
MSA'da İngiltere Kraliyet Akademisi'ne bağlı uluslararası mesleki eğitim organizasyonu City & Guilds'ın ders programları uygulanıyor. Sekiz ay süren 'Profesyonel Aşçılık' ve 'Profesyonel Pasta-Ekmekçilik Programları' sabah, öğleden sonra ve hafta sonu olmak üzere üç ayrı sınıftan oluşuyor.
MSA'da eğitim alan öğrenciler, program süresince yurt dışından özel olarak davet edilen dünyaca ünlü yabancı şeflerle tanışma fırsatı yakalıyor.
İŞLETMECİLİK DERSLERİ
Okulu ziyaret eden ünlü Michelin yıldızlı şefler Sergi Arola, Tom Aikens, Mickael Azouz, Jean-François Deguignet ve Alain Senderens de okulun hem profesyonel program öğrencileriyle hem de sektör sözcüleriyle buluşturduğu ünlü şeflerden bazıları...
Profesyonel aşçılık, pasta ve ekmekçilik kursuna ilgi büyük. Katılanların hedefleri kendi işyerlerini açmak veya uzmanlaşarak iyi restoran veya otellerde iş bulmak. Bu amaçla MSA'da ayrıca işletmecilik dersi de veriliyor. Kendi işyerini açmak isteyenlere A'dan Z'ye her konuda bilgi veriliyor. İşletme ruhsatı almaktan personel yetiştirmeye kadar her türlü bilgi veriliyor.
2004 yılından beri faaliyet gösteren MSA'ya başvurular yoğun olunca ve bu talepler İstanbul dışından da gelince MSA yetkilileri İstanbul dışında da tanıtım toplantı düzenliyorlar. Amaç, şef adaylarına, pastacılık ve aşçılık öğrenmek isteyenlere kursların içeriğinden bahsetmek ve işin ciddiyetini anlatmak.

TANITIM KURSLARI

Kurslara devam çok önemli. Dersleri atlamamak, işin ciddiyetini kavramak gerekiyor. Bu yüzden kurslar hakkında bilgi vermeyi önemsiyor ve İzmir veya Ankara veya başka illerden İstanbul'a gelecek olanlara okulu tanıtmak istiyorlar. Bu nedenle İzmir'e geliyorlar. İstanbul'daki okulun tanıtılması için düzenlenecek toplantı, 1 Nisan 2011 tarihinde Swissotel Grand Efes'te gerçekleşecek. Profesyonel mutfaklarda dört ay eğitim, sonrasında dört ay Türkiye'nin önde gelen otel veya restoranlarda staj süreciyle tamamlanan 'Profesyonel Aşçılık' ve 'Profesyonel Pasta-Ekmekçilik Eğitimleri' hakkında bilgi verilecek. Tanıtımlar, 10.00-11.00, 12.30-13.30, 17.30-18.30 saatleri arasında yapılacak. Kursların fiyatları 11 bin+KDV ve 9.500+KDV. Yeni iş kurmak isteyen veya meslek öğrenmek isteyenlerin bu fiyatları kolay ödemesi için de Akbank tarafından verilen özel bir kredi uygulaması yapılıyor. Alınan kredi bir yıl sonra yani, meslek öğrenenler işe girdikten veya işyerini açtıktan sonra geri ödeniyor. Detaylı bilgiyi www.msa.tc adresinden alabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.