Ayvalık gelişiyor dönüşüyor
Kuzey Ege'nin incisidir Ayvalık.
İrili ufaklı 22 adası, Cunda'sı, Dünyanın en uzun kumsal plajı, mimari ve tarihi dokusuyla turizm cennetidir.
Dünyaca ünlü zeytin ve zeytinyağı ile barışın ve hoşgörünün şehridir.
Ayvalık son dönemde birçok başarılı projeye imza atmıştır.
Yapılan çalışmalar sonucunda markalaşmıştır.
Ayvalık, marka yönetimi uygulayan bir marka kenttir. Şimdi de atıl durumdaki Kırlangıç Zeytinyağı fabrikası projesini hayata geçirmektedir.
Bu proje, bir fabrikadan, bir endüstriyel merkezden, Ayvalık'a ve Ayvalıklılara soluk aldıracak bir yaşam merkezine geçişin adıdır.
Ayvalık BM Sürdürebilir Kalkınma hedefleri Temsilciliği tarafından Türkiye'de en yaşanabilir 5 yer arasında gösterildi.
Ayvalık'taki bu değişim ve dönüşümün arkasında Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in katkısı büyüktür.
2015 yılında Belediye tarafından düzenlenen çalıştayla başlayan süreç mutlu sonla noktalanmıştır. UNESCO'da Ayvalık "Endüstri Peyzajı" başlığıyla Dünya Mirası Geçici listesinde yer almıştır.
Bir kamuyu araştırma şirketinin yaptığı araştırmada 964 Belediye içerisinde 2016'nın En Başarılı İlçe Belediye Başkanları Listesi'nde Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 6'ıncı sırada yer aldı.
Türkiye'nin, Ege Denizi kıyılarında yer alan turistik kenti Ayvalık aynı zamanda ülkenin en önemli zeytin/zeytinyağı merkezlerinden biri. Coğrafi işaretli Ayvalık zeytinyağının ünü, son yıllarda sınırları zorluyor; dünyada da adından söz ettiriyor.
2005 yılında dönemin Ticaret Odası başkanı iken başlatmış olduğu Hasat Günlerinin bu yıl 13. sü Uluslarası düzeyde gerçekleştirilecektir.
Ayvalık'ın gelişmesinde markalaşmasında büyük emeği olan son dönemde başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Hasat günleri ile Ayvalık markasına, zeytin ve zeytinyağına büyük katkılar sunmuştur.
Ayvalık bir mozaiktir. Hemen hemen bütün balkan ülkelerinden göçmenler, burada üç dört kuşaktır el ele yaşamaktadır.
Tarihine sahip çıkmayan toplumlar yok olur giderler, bir daha o günleri yaşamamak için bu kültürleri Belediye yaşatmaktadır.
Boşnak Kültürü'nün tanıtıldığı baharı simgeleyen Teferiç günlerinden sonra, mübadele anılarının yaşatıldığı 1.Cunda Mübadele Günleri'ni düzenledi.
ALKIŞLANACAK PROJE
Kırlangıç projesi ile Kırlangıç'ın tarihi dokusu korunacak.
Belediye Başkanı Rahmi Gençer de şunu diyor: "Kırlangıç'a yapılacak yatırımın bedeli 19 milyon lira.
Belediye ticari alanların işletmesine sahip olacak. Oluşturulacak yeşil alanlar ve iskele dahil olmak üzere tüm alanların kontrolü Ayvalık Belediyesi tarafından sağlanacak.
Yani satılmak bir yana, Kırlangıç Ayvalık halkının malı olacak. Belediyemiz işletmeci firmanın aylık cirosunun yüzde 4'ünü alacak.
Yapım süresi dahil 26.5 yıl kullanıldıktan sonra tüm yapılanlar Ayvalık Belediyesi'ne kalacak." Sanatçı kenti Ayvalık'ta, ülkemizin dört bir köşesinden gelmiş kadınların el emeği ürünlerini satabilecekleri bir ortamın da oluşturulacağı Kırlangıç tesisleri için hazırlanan projeye engel olmak bir yana alkışlamak, destek olmak gerekir.
Önümüzdeki dönemdeki hedefleri ile ilgili bilgi veren Başkan Gençer "Hedefimiz belli:
Üretken, sürdürülebilir, planlı, şeffaf ve katılımcı belediyeciliğin tüm gereklerini yerine getirmek suretiyle tarihine, kültürüne, doğasına sonuna kadar sahip çıkarak Ayvalık'ı ayağa kaldırmak...
Hem bir zeytin ülkesi hem de bir turizm cenneti olan kentimizi çağdaş ve kapsamlı projelerle -tüm toplum katmanlarının görüşlerini alarak- her alanda geleceğe taşımak...
Son Söz; Büyüklük, kendi hayatından taşıp, dünya ve insanlığa katkıda bulunmaktır.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.