Artık akşam yemeğinde de Adil Müftüoğlu lezzetleri var
Bugün lezzet durağımız İzmir'in eski ve en köklü lokantalarından biri olan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası. İzmir'in yetiştirdiği en iyi aşçılardan birisi olan merhum Adil Müftüoğlu'nun 1955 yılında kurduğu Uğur Lokantası üçüncü kuşak temsilcileri tarafından yönetilmektedir. Alpay Okyay, kardeşleri Alper ve Gökay Okyay'la birlikte şimdi de 2. şubesini Balçova'da açtı. Geleneksel Türk Mutfağı'nın enfes lezzetlerini yılların birikimi ve tecrübesi ile hem öğle hem akşam servisi ile İzmir ve Balçovalılara sunuyor.
YENİ VE MODERN TESİS
Bugüne kadar bu tarihi lezzetlerin akşam yemekleri olarak da sunulmasını talep eden müşterilerinin olduğunu belirten Alpay Okyay, "Yıllardır bize akşamları da servis olması yönünde talep geliyordu. Şimdi Balçova şubemizle bunu gerçekleştirmiş olacağız.
180 kişilik mekânımızda Türk mutfak kültürünün en özel lezzetlerini müşterilerimizle buluşturmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
İki katlı, modern ve klasiğin buluşmasını yansıtan özel bir dekorasyon hazırlanmış. Gruplar ve özel davetler için 2. kat özel olarak tasarlanmış. Ferah, nezih, huzurlu bir mekan. Otopark sorunu da yok. Bir emeği, kuşaktan kuşağa aktarılan bir marka değeri, tarihi bir mirası, geleneği devralarak ilkelerine değerlerine sadık kalarak büyüten geliştiren bir isim Alpay Okyay.... Genç, başarılı, dinamik işletmeci sevgi ile yaptığı işinde yeniliklerin peşinde koşuyor. Bir gelecek vizyonu ortaya koyan Okyay, 3. kuşak olarak dedesinden aldığı bayrağı daha ileriye götürmeye kararlı.
TARIH, KÜLTÜR VE LEZZET
Adil Müftüoğlu içerisinde bir tarihi barındıran Ege'nin mutfak kültürünü Türk Mutfağını yansıtan kurum, İzmir'le özdeşleşmiş simge mekanlardan birisidir. Marka olmak, sürdürülebilir olmak, kuşaktan kuşağa geçmek öyle kolay olmuyor. İçerisinde büyük bir emek, disiplin, sorumluluk, özveri, ekip ruhu, müşteriye verilen değer ve kurumun kendi kültürü ve değerleri yatar. Günümüzde bir işletmenin varlığını sürdürebilmesi ürettiği ürün veya hizmetleri marka yapabilme başarısı ile doğru orantılıdır. Burada önemli olan, yöneticinin vizyonudur.
BU İŞ BİR TAKIM ÇALIŞMASI
Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, İzmir'in yanı sıra Türkiye çapındaki otoriteler tarafından defalarca Türk Mutfağı'nın en iyi adreslerinden birisi olarak gösterilmiş. Bu başarının arkasındaki ekibin önemini vurgulayan Okyay, "Mutfaktaki ustamızla 30 yıldır beraberiz.
Servis yapan garson arkadaşlarımız arasında 37, 30 ve 25 yıldır çalışanlar var. Dedem rahmetli olmadan önce 41 yıllık çalışanımız vardı. Dedem Adil Müftüoğlu, takım çalışmasına hayati önem verirdi. Bizler de onun temsilcileri olarak yemeğin pişmesinden, servisinden müşterinin kasada uğurlanmasına kadar itina gösteriyoruz" diye konuştu.
64 YILDIR 35 ÇEŞİT YEMEK
Dedesinden yadigar kalan yemekleri önce dayısı, sonrasında ise kendisinin halen devam ettirdiğini ifade eden Okyay, "Elbasan tava, güveçte işkembeli nohut, ciğer sarma, talaş kebabı, kuzu dolması ve lor tatlısı gibi Türk Mutfağı'na ait yaklaşık 35 farklı çeşit lezzeti, 64 yıldır misafirlerimize sunmaya devam ediyoruz" dedi. Alpay Okyay, mutfakta işlerin günün çok erken saatlerinde başladığını söyledi. Yemeklerde kullanılacak etten maydanoza kadar malzemeyi kendisinin seçtiğini belirten Okyay, "Türk mutfağının özelliği kuzine ateşidir. Yemeklerimizi dede yadigârı kömür kuzinesinde pişiriyoruz. Orijinal tereyağı ve zeytinyağı kullanıyoruz. Hafta boyunca Türk mutfağının en güzide yemeklerini misafirlerimize sunuyoruz" dedi.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
- Ege’nin iki yakasını buluşturan lezzetler ‘Lagada’ (18 Mayıs 2019)
- İzmir’in tescilli kebap markası Antepli Ramazan Usta (11 Mayıs 2019)
- Turizm, zeytinyağı, Ayvalık ve Benhan İbrahim Kantarcı (08 Mayıs 2019)
- Stratejik yönetim ve stratejik risk (24 Nisan 2019)
- Bilgi yönetimi ve e-devletleşme sürecinde Türkiye (17 Nisan 2019)