Tevfik Tortamış Hoca, yıllar önce otomobilinin vizesi için gerekli olan "borcu yoktur" kağıdını almaya gittiği bir vergi dairesinde gözlüğünün üstünden bakan bir memurun vatandaşları azarladığına, kuyruktakilerden "hazır ol"da durmalarını istediğine tanık olunca bir hayli üzülmüştü.
Tevfik Hoca 23 Mart sabahı beyanname vermek için Karşıyaka Vergi Dairesi'ne giderken de benzeri davranışlarla karşılaşacağını düşünüyor ve endişeleniyordu.
***
Ürkek ürkek merdivenlerden çıkarken danışmadaki güler yüzlü iki bayanden birisi,Tevfik Hoca'ya nazik bir şekilde sicil kaydı servisine başvurmam gerektiğini söyledi.
Serviste biri şef olmak üzere dört memur çalışıyordu. Hepsi de bayan olan memurlar soyadının ilk harifine göre işlerini paylaştıkları mükelleflerle yakından ilgileniyordu. Hepsi de sanki "davranış eğitimi" almıştı. İşlemi yapan güler yüzlü bayan, "Şimdi ne yapacağım?" soruma, kızmadan, terslemeden, kapris yapmadan, "İkinci katta tahukkuk servisine uğramanız gerekiyor" dedi.
Tahakkuk servisinde de aynı tablo...
***
İşte burada Tevfik Hoca'yı dinleyelim:
"Sanki bütün görevliler o gün sözleşmiş gibi herkese cana yakın davranıyor, işler tıkır tıkır yürüyordu.
Muhasebe servisinde mesleğinde bir hayli kıdem aldığı anlaşılan yine güler yüzlü bir kadın görevli, çok kibar bir şekilde beni vezneye yönlendirdi.
Biraz sonra veznenin önüne geldim. Galiba tek kusur buradaydı. Veznede sadece bir görevli bulunduğu için önündeki kuyruk uzamıştı. İşe geç kalmamak için sıramın gelmesini beklemedim ve bir başka gün daha erken gelme düşüncesiyle oradan ayrıldım.
Vergi dairesindeki bu tablo kimin eseriyse, gazeteci kimliğim bir yana, sade bir vatandaş olarak yürekten teşekkür ediyorum. Sağolsunlar"
egeden
Selendi'li Romanlara yeni bir hayat
Manisa'ya bağlı Selendi ilçesinde geçtiğimiz günlerde çıkan karmaşadan sonra Salihli'ye yerleştirilen Romanlar, yeni yurtlarında para kazandıracak işlerde çalışmaya başladı. Vali Celalettin Güvenç'in yakından takibiyle bazı Roman vatandaşlara Organize Sanayi Bölgesi'nde iş bulunmaya çalışılıyor.
* * *
Bunun için Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı ve Salihli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Cevdet Eren de iş sahiplerine ve yetkililere telefonlar ederek, Salihli'nin yeni sakinlerine iş arıyor.
Bunların en şanslılarından biri olan 36 yaşındaki Yaşar Koca, Salihli'nin en prestijli mekanlarından dört yıldızlı Lidya Sardes Otel'de ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı.
***
Yaşar Koca, bir toplantı sebebiyle otelde bulunan, hamisi durumundaki Manisa Valisi Güvenç'in ayakkabılarını boyamak için ortaya atıldı. Vali de Koca'nın isteğini kırmayarak, ayakkabılarını parlattırdı.
Yaşar Koca, Selendi'deki yangında iki aracının hasar gördüğünü, daha önceleri köylere gidip perdelik kumaşlar ve çarşaf sattığını, Salihli'de ayakkabı boyacılığına başladığını anlattı.
taşlama
Doyana kadar
Yalnışı bırakmam kendi başına
Yetkililer beni duyana kadar
Nasıl bırakırım Allah aşkına
Hele giriyorsa rüyana kadar
Bende yalan olmaz, hepsi ispatlı
O yamuk koltuğun neresi tatlı
Soframızda eşkiyalar kırk atlı
Can çıkar, yetkili duyana kadar
Sanatım sorunlar içinde kaldı
Seçimi kazanmak mı hakkımı çaldı
Mesleğim gidiyor, yollar kısaldı
Otuz kırk elliyi sayana kadar
Yanlışlar içinde yaktı esnafı
Ne hukuku tanır, ne de esnafı
O çevresi için çalışsın kafi
Siyasi dostları doyana kadar
Fevzi Okumuş
küpe
İnsan yaşamın va anlamın değeri konusunda kuşku duymaya başladığı an hastadır.
Sigmund Freud
fıkra
Polis ve suçlu
Fransız polisi iki yabancıyı tutuklamıştı.
Polis sordu:
"Nerede oturuyorsunuz?"
Cevap:
"Hiçbir yerde..."
Polis bu defa diğerine sordu:
"Peki, siz nerede oturuyorsunuz?"
"Şeyyy, ben de arkadaşımın iki sokak ilerisinde..."