• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
SINAVA HAZIRLIK ARMAĞAN PINAR ADANAR

SINAVA HAZIRLIK

armagan.adanar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22 Eylül 2015, 16:56
Öncelikle gün içinde neler yaptığınızın listesini yapın. O listeyi önünüze koyun. Listedeki bilgisayar oyunlarını, evde hiçbir şey yapmadan takıldığınız durumları, telefonda harcadığınız zamanı belirleyin. Onlarla geçirdiğiniz zaman yaklaşık 3 saati buluyordur. İşte siz, o 3 saatin 2 saatini sınavlara hazırlanmak için kullanacaksınız. Kalan 1 saat ise serbestsiniz. Çalışmaya hiç bilmediğiniz konulardan başlayıp moralinizi bozmayın.
Önce az bildiklerinizden başlayın ve onları yeşil renge çevirin. Ardından sarı renkle işaretlediklerinize çalışın. Ve her gün ne çalıştığınızı not alın. 1 haftanın sonunda çalıştığınız konuları önünüzdeki kağıtta görmelisiniz. Kağıda baktıktan sonra 1. haftanın sonunda çalıştığınız konuları kapsayacak şekilde kendinize test uygulayın. Ve bunu yaparken mutlaka zamanı da önemseyin. Birinci adım dersleri listeleyin. İkinci adım konuları listeleyin. Üçüncü adım en iyi bildiğiniz konuların yanına yeşil tamam işareti koyun. Dördüncü adım bildiğiniz ama tekrar yapmanız gereken konuların yanına kırmızı tamam işareti koyun. Beşinci adım hiç bilmediğiniz, size uzak gelen konuların yanına sarı tamam işareti koyun.  Konuyu okuyun.  Önemli olan yerlerin altını kırmızı kalemle çizin.  Altını kırmızı kalemle çizdiğiniz yerleri boş bir kağıda geçirin.  Kağıttaki bilgileri yüksek sesle duvara okuyun.  Aklınızda kalanları başka bir kağıda yazın.  Ve şimdi 1 tekrar yöntemini uygulayın.  10 dakika sonra kağıda yazdıklarınızı tekrar edin.  1 saat sonra kağıda yazdılarınızı gözden geçirin.(2-3 dakika)  1 gün sonra kağıda yazdıklarınızı gözden geçirin.  1 hafta sonra kağıda yazdıklarınızı gözden geçirin.  Unutmayın gözden geçirmeleri kitaptan yapmayın, kağıda yazdıklarınızı sadece ve sadece gözden geçirin. Bu yöntem bir konu için sizin 25 dakikanızı alacaktır. Ama çalıştığınız konu uzun süreli belleğe yerleşmiş olacaktır.  Sözel dersleri sayısal derslerden sonra çalışın. Akşam yatarken kağıda yazdıklarınızı gözden geçirip uyuyun. Böylece bilginin depolanması kolaylaşacaktır. Sayısal derslere çalışmak için en uygun saatler dinlenmiş olduğunuz saatlerdir. Özellikle sabah erken saatler sayısal derslere çalışmak için son derece uygundur. Ama elbette kaç çocuk sabah 1 saat erken kalkıp matematik, fen çalışır? İşte bu noktada devreye çalışma disiplini konusu girmekte. İçsel disiplini olan çocuklar sabah erken kalkıp ders çalışabilmekteler. Fen derslerinin anlatıma dayalı bölümü ancak çok sayıda tekrarla öğrenilir. Bu nedenle anlatıma dayalı konuları çalışırken 1 tekrar yöntemini uygulamanızı öneririm. Matematik dersine çalışırken ise konuya çalıştıktan sonra soru çözümüne gidin. Eğer soru çözümünde çok fazla hata yapıyorsanız dönün ve konuya tekrar çalışın. Soru çözerken zamanla yarıştığınızı unutmayın
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.