Ebediyete göçen Karşıyaka'nın efsanesi, efendisi, kaptanı Erol Baş'ı ölümyıldönümünde Soğukkuyu Kabristanı'nda kabri başında andık.
Törene KSK Başkanı Hüseyin Çalışkan, asbaşkan Ahmet Diker, yöneticilerden Celal Doğanalp, Onur Okumuş, Cem Karagözlü, KARSAD Başkanı Dr.Bülent Zeren, KSK Altyapı Başkanı Mustafa Özçakar, eski başkanlardan Ünal Kamalı, Ateş Özerk, Hüseyin Hamamcı, Ekrem Güçsav, Rıza Tuyuran, Erol Baş'ın eşi Fatoş Baş, kardeşi İlhan Baş, eşi Engin Baş, Sabire Gürbüzer, eski sembol başkanlardan Ali Ulvi Kiremitçiler'in kızı İdil Kiremitçiler, Süleyman Ergürs, Halil Zeki Osma, Tufan Atakişi, Tevfik Celti, Erkan Atik, Günay Üçer, Cihangir Özşener, Vecdi Fırtına, Gürkan Genç ve yeşil-kırmızılı camianın önde gemen isimleri katıldı.
***
Tören biterken Ekrem Güçsav, Erol Baş'ın hemen arkasında yatan Karşıyaka'nın ismini tarihe yazan kişilerinden eski asbaşkan TARİŞ Genel Müdürü Arif Engür'ün kabrinde saygı duruşuna çağırdıktan sonra ilginç bir anısını anlattı, Engür'ün şahsında gerçek bir Karşıyakalının herkese örnek olacak davranışını şöyle anlattı:
"1967-68 sezonu trenle Ankaragücü maçına gidiyoruz. Kulübün imkanları kısıtlı. Birer paket içinde kumanya yaptılar, oturuyoruz, kompartımanda yiyeceğiz, çünkü trenin restoranında yiyecek paramız yok. Arif ağabey de eşiyle Ankara'da askerlik yapan oğlu eski basketbolcu Sezai'yi ziyarete gidiyormuş. Bizi gördü, biraz sohbet ettikten sonra, "Restoranda buluşalım, anıları sürdürelim" dedi. Biz utana sıkıla, "Ağabey biz gelmeyelim, kompartımanda yiyeceğiz" dedik. "Olmaz öyle şey. Karşıyaka'nın futbolcusu kumanya ile maça çıkmaz" dedi ve yürüdü gitti. Bir süre sonra kondüktör geldi, "Karşıyakalı futbolcuları ve teknik heyeti Sn.Arif Engür restorana davet etti, bekliyor" dedi. Gittik, 25 kişilik kafileye öğle ve akşam yemekleri için yer ayırtmış, ücretlerini de ödemiş. Kumanyaları trende ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Arif ağabeyin ruhu şadolsun..." Herkes duygulandı, Arif Engür'e fatihalar okundu.
bir konu
Dedebaşı'nda bir arsa!
POTA okuru Feridun Çakmak, Karşıyaka'nın en güzide yerlerinden Dedebaşı'nda oturuyor. Evinin tam karşısında yıllardır atıl halde duran bir arsa var.
Bu arsanın son günlerdeki durumunu Feridun Çakmak şöyle anlatıyor:
"Burası artık arsalıktan da çıktı! Çünkü hurda arabaların bırakıldığı, eşek ve atların yatıp pislettiği, mahalle sakinlerinin evlerinde kullanmadığı eski eşyaları attıkları, en önemlisi kurumuş otların yığıldığı ve her an yangın tehlikesiyle karşı karşıya kaldığımız bir yer haline geldi. Dedebaşı Mahallesi 6101 sokak no: 32'nin karşısındaki bu arazinin en kısa sürede temizlenmesini istiyoruz. Sadece ben değil, tüm mahalleli bunu istiyor. Defalarca telefon edip belediyeyi uyardık. Bu arazi belediyeninse yeşil alana dönüştürülsün değilse sahibi tarafından sahip çıkılsın."
Dayanışma böyle olur!
Çeşme'de ender rastlanabilecek bir site dayanışması.
Deniz 1 Tatil Sitesi Çeşmenin en ski toplu yerleşim merkezlerinden biri.
Buralarını rahmetli Atilla Polat düzenlemiş, inşaat atılımını gerçekleştirmişti.
Bir hesaba göre, 1000'den fazla yazlıkçının yaşadığı bir sitedir burası.
Sakinleri arasında, Müslümanların yanısıra Musevisi de var, Hıristiyanı da...
Çeşmeliler arasında başlangıçta "Atilla Polat" adıyla anılan bu yerleşim biriminin adı şimdi "Deniz 1 Tatil Sitesi" oldu.
Ve, burasını tam 20 yıldır çok ufak değişiklikle aynı kadro yönetiyor.
Geçtiğimiz hafta sonu, Deniz 1. Sitesi'nin 37nci genel kurulu yapıldı ve Yönetim Kurulu oybirliği ile yeniden seçildi.
İşte Deniz 1'in yöneticileri.
Başkan: Ali Naci Erdem
Üyeler: Murat Özgen, Ahmet Acıkaraoğlu, Rıfat Sabanoğlu,Elvan Doğru, Necati Bozacı, KenanPelit, Erhan Ada, M. Ali Akyol, Hakan Ortabaş.
küpe
İki şeyin elden gitmeden değerini anlamak zordur. Biri sağlık, öteki gençlik.
Hz. Ali
fıkra
Halim olsa
Akşamcının biri evinin kapısına kadard güç gelmiş, kapı tokmağına uzanacak hali kalmadığından oracakta yığılmıştı.
Oradan geçmekte olan bir yeniçeri gürledi:
"Çabuk kalk oradan.Zaptiyenin kapısına gideceksin."
Sarhoş, qerişan vaziyette yanıtladı:
"Ağa, halim olsa evimin kapısından içeri girerdim."