Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın, İzmir üniversiteleri arasında bir ilke imza atarak, tamamen görme engelli öğrencilerin faydalanmasına yönelik olarak Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yaptırdığı "Seslendirme Stüdyosu"nun açılışı törenle gerçekleştirildi.
Aslan bu heyecan verici girişimini şöyle anlatıyor:
"İzmir içinde 27 yıllık sürede 10 ayrı kent parçası oluşturduk. Bu kent alanlarına 1.5 milyar dolara varan yatırımlar yaptık. İzmirli, Egeli olduğumuzu unutmadık, bu bilinçle hareket ettik, bu devasa harcamayı kendi bölgemize, kendi insanımıza aktardık."
* * *
Aslan, eğitime verdikleri önemin en somut örneğinin kendi adını içeren okul öncesi eğitim kurumları olduğunu, anlatıyor ve ekliyor:
Aslan, "İşte ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan, İzmirimizin yüzakı Ege Üniversitesi ile ortak bir projede yer almamız da bu anlayışımızın gereği olarak şekillendi.
Projenin "Konuşan Kitaplar, 5 Yazar 5 Kitap" adını taşıdığını ve görme engelli çocuklarımıza yönelik olduğunu öğrenince daha da heyecanlandım. Zira birçok imkansızlığı yenerek okumaya çalışan bu yavrularımızın en büyük sıkıntılarının Türkiye'de sadece birkaç üniversitede bulunan, İzmir üniversitelerinde ise bu işe tahsis edilmiş seslendirme stüdyosunun olmayışından kaynaklandığını öğrendim. Dolayısıyla 'Çorbada benim de tuzum olsun' dedim ve en büyük ihtiyaçları olan 'Seslendirme Stüdyosu'nu iletişim fakültesine kazandırarak onların hedef büyütmelerini, daha çok yavrumuza hizmet götürmelerini sağlamaya çalıştım" diye konuştu.
* * *
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Hüseyin Aslan'a desteklerinden dolayı plaket vererek, "Ege Üniversitesi ilkleri seven bir üniversite. Bu bizim için çok önemli bir çalışma. Bu 'Seslendirme Stüdyosu 1'in açılışı. Bir olması çok önemli. Hem bir ilki temsil etmesi hem de üniversite-sivil toplum örgütü birlikteliğini göstermesi bakımından son derece çarpıcı" diyor.
Stüdyoda bu yıl yapılacak seslendirmelerle 10 kitap konuşur hale getirilecek ve Milli Kütüphane'nin de desteğiyle tüm ülke genelinde görmeyen öğrencilere ulaştırılacak.
spordan
Bu kış kıyamette gece maçı oynanır mı?
Şu Futbol Federasyonu'nun (Gerçi istifa ettiler ama kurulları göreve devam ediyor) yaptığına akıl sır ermiyor.
Ülkeyi kar buz teslim almış durumda. Uçaklar kalkmıyor, vapurlar iskelelere bağlı bekliyor, otobüs seferleri de binbir güçlükle, kar, buz, sis riski altında sürüyor. Her gün sayısız kaza haberi okuyoruz, izliyoruz. Ve Federasyon derin uykudan hala uyanmış değil.
Maç programı yapılıyor. Isının bazı kentlerde eksi 30'a vardığı, en azından her yerde sıfırın altına düştüğü şu dönemde karşılaşmaları gece saat 20.30'da başlatıyorlar. Hadi normal tamamlandı diyelim, uzatmasıyla bitişi 22.30. O saatten sonra seyirci çıkacak, toplu taşım araçlarını bekleyecek, eve gidişi ve yatışı küçük kentlerde 23.30, büyük kentlerde geceyarısından sonra.
* * *
Siz eşinizi, çocuklarınızı bu saatte, böyle bir ortamda maça götürür müsünüz? Kulüp aşkıyla direnenlerin sonunu biz söyleyelim: Hastanelik olma ya da günlerce evde griple mücadele.
Metin'i anıyoruz
Bir efsanenin doğuşu Metin Oktay. Türkiye'nin İzmirli efsane futbolcusu Metin Oktay ilk kez doğum gününde anılıyor...
Tören, bugün 18.00'da Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde.
küpe
Mutlu olmanın iki yolu vardır. Ya isteklerimizi azaltmak ya da imkanlarımızı çoğaltmak.
B. Franklin
fıkra
Sonuna kadar
Çin'de bir imparator, soytarısını ölüme mahkum etmişti.
Adamcağızı karşısına alıp, şöyle dedi:
"Senin için yapabileceğim son iyilik, nasıl öleceğini senin tercihine bırakmaktır."
"Efendimiz. Öyleyse ihtiyarlayarak ölmek istiyorum."
İmparator güldü ve soytarısını affetti.