"Bir mevzuyu anlatmak belli bir maharet istiyor gerçekten. Son derece kısıtlı dil atraksiyonlarıyla ve beyin hücrelerimizin sınırlarıyla baş etmeye çalışıyoruz ama konuşuyoruz yine de. Söylediklerimizin gideceği yer, taşıdığı ağırlık, ulaşacağı minval üzre sıkıntılarım var. Karın ağrısı taşıyorum yani. Karnımda söyleyecek sözüm var diyelim" diyor Hakan Dilek...
Peki söz biter mi?
Bittiği yer var, başladığı yer olduğu gibi.
Merakından soruyor bir sürü şeyi?
Attila İlhan hangi futbol takımlarını seviyor ve tutuyordu?
Örneğin Zeki Müren dinleyen bir insan topluluğu Ajdar felaketine nasıl maruz kaldı?
Piri Reis bir gece yıldızların altında uzaklara bakarak biraderi Oruç Reis'e ne sordu?
***
Sadri Alışık mahkeme salonunda hakime şut atarsa ne olur? Peki vurduğu top direği yalayıp dışarı çıkarsa yalanmış dil izleriyle dolu o direk, o futbol nasıl bir şeydir? Erman hoca mutfakta! Dikkat! Sahi Nazım Hikmet futbol yazmış mıydı?
Çizgili pijama giyenler sahipsiz mi gerçekten?
Kırmızı Şimşekler lakabı nereden geliyor?
Eskişehirspor'un bir 'akademi takımı' olduğunu biliyor muydunuz? Hem de kaptanı profesör olacak bir takım...
Ve daha bir sürü soru... Yanıtı peki? Onu da birlikte arayacağız göğe bakma durağında...
***
Kentler, sokaklar, anılar, insan öyküleri hiç bu kadar ilginç bir sunumla anlatılmamıştı...
Evet bir mevzuyu anlatmak çok maharet istiyor gerçekten...
E o zaman 'Bi de ben anlatiimmm."
Futbol kitapları, belgeselleri ve güncel konular üzerine yazdığı yazılarından tanıdığımız gazeteci Hakan Dilek, şimdi de tek kişilik gösteri için sahne alıyor. Güzel Sanatlar Eğitimi Heykel Atölyesi mezunu olan gazeteci-yazar Hakan Dilek tek kişilik gösterisinde ilginç anılar-anekdotların yanında video gösterisi ve fotoğraflı bir anlatım sunuyor.
Hakan Dilek'in gösterisi bu akşam Güzelyalı Kültür Merkezi'nde...
hayattan
Bir Cumhuriyet Kadını
Şair, yazar, ressam bir Cuhuriyet kadını Fahrünnisa Kadıbeşegil aramızdan ayrılışının üçüncü yılında Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde anıldı.
DTCF İngiliz Edebiyatı ve Tiyatro bölümü mezunu olan Kadıbeşegil, bir döneme damgasını vuran "oluşum"u yaratan kişidir. Oluşum 1974 yılından 1999 sonlarına kadar varlığını sürdüren, son 5 sayısı Türk edebiyat ve sanatçılarını tanıtmak amacıyla 6 dilde yayımlanan bir "olgu"dur.
Cemal Süreyya'nın baş yazılar yazdığı dergide, Enis Batur, Murathan Mungan, Fatih Çekirge, Oruç Aruoba gibi şair ve yazarlar katkı koydu.
250'den fazla resim kolleksiyonu olan Kadıbeşegil, "Boy Friend" gibi bir müzikalinde yer aldığı tiyatro eserleri, şiirleri, çevirileri ve kitapları ile Türk edebiyat ve sanat hayatında özel bir yerin sahibiydi.
küpe
Övülmek isterseniz, alçak gönüllülüğü yem olarak kullanın.
Lord Chesterfield