Semra Aksu'yu Çiğli, Karşıyaka bir yana İzmir'de, Türkiye'de de tanımayan yoktur. Avrupa'da atletizm sporuyla ilgilenenlerin bile dostudur, Çiğli'nin uçan kızı.
1870'te annesi Selanik Drama, babası Rusçuk Deliorman'dan geldi, Çiğli'ye yerleşti. Semra 1962'de Çiğli'de doğdu, Çiğli Selim Dirniz İlkokulu'nu, Büyük Çiğli ortaokul ve lisesini, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü'nü bitirdi. Ahmet Piriştina ve Aziz Kocaoğlu dönemlerinde 1999-2006 yılları arasında İzmir B.Ş. Belediyesi Daire Başkanlığı'nda bulundu. 17 yaşında başladığı atletizmde Türkiye ve Avrupa'da fırtınalar estirdi, kazanmadığı şampiyonluk, kırmadığı Türkiye rekoru kalmadı. 50 metre, 50 metre engelli, 60 metre, 60 metre engelli, 100 metre, 100 metre engelli, 200 metre, 400 metre, 4000 metre engelli, 4x100 ve 4x400 metre bayrakta her yıl Türkiye şampiyonu oldu. 1983, 1987, 1990 Balkan ikinciliği, 1987 Akdeniz Oyunları ikinciliği, 1987 Avrupa Milletler Kupası birinciliği var. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun tarihteki ilk kadın başkanı olarak görev yaptı. 150 kez milli formayı giydi, 272 kez milli oldu, 500 madalya kazandı. 200 metre 23 yaş rekoru 29 yıldır kırılamıyor.
İşte böyle bir şey... 'Uçan kız' bu kez bir CHP aday adayı olarak Çiğli'yi uçurmaya talip.
Ustaya Saygı'nın konuğu Baysak...
Konak Belediyesi'nin, İzmir'den yetişen kanaat önderlerine, hak ettikleri değeri yaşarken gösterme amacı ile düzenlediği 'Ustaya Saygı' etkinliklerinin bu haftaki konuğu, Ahmet Kemal Baysak'tı.
Kemal Baysak, Karşıyaka'da DYP'den belediye başkanı seçilmiş, senelerce Adalet Partisi'nin ilçe başkanlığını yapmış. Doğal olarak, bir dolu Demokrat Partili yol arkadaşı salondaydı. Hayatı boyunca milliyetçi-muhafazakar ve liberal-demokrat çizgiden milim sapmayan ve bununla iftihar eden Kemal ağabeyi, bu onur gecesinde İzmir'in sosyal demokratları da yalnız bırakmadılar.
İşte o sosyal demokratlardan bazıları:
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, Cihan Türksen, Şehmuz Kayapınar, Tayfun Emre, Hüseyin Günlü, 68'ler Platformu Başkanı Okan Yüksel, Sancar Maruflu, Bülent Tokatlıoğlu, 78'ler Platformu üyeleri Vehbi Moğol, Mehmet Gökhan, Emin Varol, Haluk Işık, Yunus Kırılmış.
Kemal Baysak, atalarının 1878'de göç ettikleri, dolayısıyla hiç yaşamadığı memleketi Bosna için verdiği mücadele ile Bosna'nın dünyadaki ilk ve tek fahri konsolosu ilan edilecek kadar, hatta adı Bosna'nın şehir meydanlarına verilecek kadar vatansever. Bosna Hersek derneklerinin tümünün onursal başkanlığını yapan bir sivil toplum önderi. Yüzlerce kişinin ekmek yediği TERBAY'ı sıfırdan tırnakları ile kurdukları ortağı Cemal Tercan'ın deyişi ile birinci, ikinci, üçüncü ve beşinci Sanayi Siteleri ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşuna imza atmış büyük bir sanayici, halen üretim yapma arzusu ile dolu bir sanatkar.
günün fıkrası
Münasebetsiz
Sabıkalı iki hırsız gece bir evi soyuyordu. Fenerin ışığı altında bir dolabı açmaya uğraşırken biri ansızın durdu.
"Niçin durdun?.."
"Bizim evden çıkarken galiba kapıyı açık bıraktım, ya münasebetsizin biri girerse..."
laflama
* Ben artık ne şarkı dinlemek, ne şarkı söylemek istiyorum.... Kafamı dinlemek istiyorum üleeeen!
* Ömrümde paraya pula değer vermedim. Kar MARJ'larıyla hiç ilgilenmedim. Ulan yoksa ben de bir MARJ-İNAL'miyim neyim?
* KAR MARJI dersen kapitalist olursun, KARL MARX dersen sosyalist aga.
* Leyla'dan geçme faslındayım. Selma'yı bulma yollarındaaaaa !
* Gökyüzünde şimşekler çakmaya başladığında ya da Kangal köpekleri beni kovaladığında, çok güzel Kelime-i Şehadet getirdiğimi fark ettim yani!
Bana, 'Bardağın boş tarafını değil, dolu tarafını gör hacı' diyen çakallara sözüm var. Dediğinizi yaptım yapmasına ama o bardağın içindeki sıcak su üzerime döküldü, yaktı beni!
İbrahim Ormancı'dan