• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Edebiyat otelinde Ahmet Ümit kokteyli ERKİN USMAN

Edebiyat otelinde Ahmet Ümit kokteyli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28 Aralık 2013, 20:00
Türkiye'nin ilk edebiyat konseptli oteli Mini Hotel'in bu hafta özel bir konuğu vardı. Polisiye edebiyatın ülkemizdeki en önemli ismi, her romanıyla çok satanlar listesini alt üst eden Ahmet Ümit için otelin işletmecisi yazar Gülşah Elikbank özel bir kokteyl düzenledi. Atölye Yaşam'ın ortaklığıyla düzenlenen kokteyle çok sayıda gazeteci, yazar ve edebiyatsever katıldı. Gaziantepli olan ünlü yazar Ahmet Ümit, otelde kendi adını taşıyan odaya bir Antep halısı getirdi. Gelen konuklarla kokteyl boyunca hatıra fotoğrafları çektiren Ümit, edebiyat konseptli bir otelin ülkemizde olmasının kültürel hayata büyük bir katkı sağladığını ve değerinin bilinmesi gerektiğini söyledi.
Ahmet Ümit'in oteldeki odasında el yazısı ve imzalı kitapları da bulunuyor. Ayrıca Ümit'in adını taşıyan odada konaklayacak yabancı misafirlere hediye edilmek üzere, İngilizceye son çevrilmiş kitapları da var. Yazar Gülşah Elikbank ve eşi Serkan Elikbank tarafından işletilen Mini Hotel, sahip olduğu özel konseptle kitap fuarından sonra edebiyat dünyasının ikinci adresi olmaya aday gözüküyor. Edebiyat otelini geçen ay, usta yazar Oya Baydar ziyaret etmiş ve otele hiçbir yerde olmayan çocukluk fotoğraflarını ve hapishane günlerinde işlediği dantelleri hediye etmişti.
Yazar Gülşah Elikbank, otellerinin her geçen gün yazarların hediyeleri ve katkılarıyla büyüdüğünü, adeta bir müze-otel olmaya aday olduğunu belirtti.

kentten

Küçük Şeyler'in düşlediği gezi!

İzmir'de verdiği "Suflörsüz eğitim" ile farklılığını ortaya koyan Bornova Küçük Şeyler Anaokulu'nun öğrencileri için düzenlediği "Kültür Gezileri"nin bir halkası da Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi oldu. Öğrenciler düşledikleri geziyi gerçekleştirerek mutlu oldular.
Konak Belediyesi'nin butik müzecilik anlayışının ilk örneği olan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi bu kez Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencilerini konuk etti. Sergilenen oyuncaklara büyük ilgi gösteren öğrenciler durdukları her vitrinin önünde çığlık çığlığa mutluluklarını dile getirdiler.
Kız öğrencilerin en çok ilgisini 1860'ta ABD'de yapılan oyuncak "bebek arabası", ABD'de 1930'da üretilen oyuncak "çamaşır makinesi", İtalya'da 1920'de yapılan dans eden "genç kız figürü", 1920'lerde Alanya'da üretilen oyuncak "bebek evi" çekti. Erkek öğrencilerin ise en çok 1920'lerden "uçak ve gemiler", 100 yaşındaki "tahta oyuncaklar", 1920'li yıllardan ABD, Almanya ve İngiltere'den "teneke arabalar", 1880'li yıllarda Victoria dönemi evlerden oluşan "karton kasaba" ile 1920'de Almanya'da yapılan "Teddy Bear" vitrinlerinin önünde zaman geçirdikleri görüldü. Öğrenciler öğretmenlerini oyuncaklar konusunda soru yağmuruna tutarken, evlerindeki oyuncaklarla müzedekilerin farklarını merak ettiler.

pazar gırgırları
giyinme süresi

Bir kırkayak ile bir karınca sinemaya gitmeye karar vermişlerdi.
Kırkayak:
"Biraz bekle, elbisemi değiştireyim..." dedi.
Aradan bir saat geçti. Karınca sabırsızlığın son haddine varmıştı. Öfkeyle sordu:
"Haydi yeter artık. Nerede kaldın?.."
Kırkayak bağırarak cevap verdi:
"İki dakika daha müsaade et, çoraplarımı giyiyorum."

sendikasız
Öğretmen ilkokulda fen bilgisi dersinde karıncaları anlatıyordu.
"Çalışırlarken kendi ağırlıklarından 5 misli fazla yiyecek taşırlar..." dedi ve devam etti:
"Bundan nasıl bir ders çıkartıyorsunuz?"
Öğrencilerden biri parmak kaldırdı ve konuştu:
"Anlaşılan bunlarda sendika, mendika yok..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.