• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Yeni Asır’da muhabirdi Adı Nihat Ay ERKİN USMAN

Yeni Asır’da muhabirdi Adı Nihat Ay

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11 Ekim 2015, 01:22
Kamu hizmeti süresi 47 yıl...

Yeni Asır'da 1953 Temmuz ile Nisan 1960 döneminde muhabir, 1960 Mayıs-1968 dönminde gece sekreteri olarak görev yaptı. Ayrıca 1960 sonrasında Son Havadis gazetesinde 7-8 yıl görev yapmış, bu arada Düşünen Adam Gazetesi'nde de yorumları yayınlanmıştır. Aynı dönemlerde, İzmir Karataş Gazetecilik Yüksek Okulu'nda iki yıl, Ege Üniversitesi Basın-Yayın Yüksek Okulu'nda birkaç yıl 'Gazete Haber Tekniği' konularında lisans ve lisansüstü dersleri verdi. 1968 Ekim'inde Ege Üniversitesi'nde doktorasını yaptı, 1982 Mart'ında Celal Bayar Üniversitesi'nde 'profesör' oldu.

1934 Siirt doğumlu Nihat Ay'ın babası Kadri, annesi Hatun... Evli ve iki çocuk babasıdır. İzmir Ticaret Lisesi'ni 1953 Haziran'ında, YETO'yu 1956 Şubat döneminde bitirdi. Yayınlanmış başlıca çalışmaları arasında şunlar var: 

Türkiye'de Toplu Pazarlık Düzeninde Ücret Oluşumu. (Doktora tezi- 1969) 
Cumhuriyet Türkiyesi'nde Sosyal Devletin Gelişmesi. (1973) 
Türkiye'de 1963- 1979 Toplu Pazarlık Döneminde Basım Sanayinde Ortalama En Az Ücretlerde ve Gazetecilikte En Az Ücretlerde Değişmeler. (1984) 
Sosyal Devlet ve Sosyal Siyaset (1993) 
Toplumsal Yönetim Açısından Türkiye'de Sağlık Sorunu. (1995) 
Toplumsal Yönetim Açısından Türkiye'de Üniverste Sorununa Ekonomik Yaklaşım ve Çözüm Önerisi (1996)

***

O şimdi emekli olmasına rağmen yayınladığı 'Basında Tekel ve Bunalım' isimli kitapla gündemde.

Bir not: Bu ilginç kitabı isteme adresi: Adakale Sokak No: 14 Kızılay-Ankaraşimdi o bir profesör!


çeşme'den


Orkinoslar demirden heykele dönüştü

Uluslararası Alaçatı Balıkçılık Turnuvası'nda sıra dışı bir sergi turnuvaya gelenleri kendine hayran bıraktı. Sanatçı Oğuzhan Yeşilay tarafından ana maddesi demir olan ve neredeyse tamamı el işçiliğiyle yapılan heykeller Port Alaçatı'da turnuva için ayrılan alanda bir çadırın içinde sergileniyor. Fulya Omaç'ın verdiği habere göre, Oğuzhan Yeşilay, çalışmalarını Çeşme'de küçük bir atölyede yapıyor. Çalışmalarında atık sanayi parçalarını değerlendirmeyi sevdiğini belirten Yeşilay, "Hurdaya verilmiş parçaları toplamayı ve parçaların yaratıcılığımı tetiklemesini inanılmaz buluyorum. Motor iç parçaları, zincir, bilya ve aşınmış dişli gibi parçalar benim için çok kıymetli. Hurdadan bir eser çıkarmak, yoktan var etmek ruhumu besliyor" diye konuşuyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.