Burası İzmir'in marka semti, Karşıyaka'nın güya gözbebeği...
Ne var ki, Mavişehir girişindeki kanalda uzun süredir bakım yapılmıyor ve yollarda kedi boyunda fareler cirit atıyor.
Bu kanalda bakımsızlıktan ve pislikten geçilmiyor. Zaman zaman da su birikintilerinden gelen pis kokular ortalığı kaplıyor.
Mavişehir sakinlerinden Peri Okutan, "Şikayetlerimizi Karşıyaka Belediyesi'ne yapıyoruz.
İlgilenen yok. Topu Büyükşehir'e atıyorlar ve işin içinden çıkmak istiyorlar.
Kaldırımlarda çalışma yok.
Ağaçlar ve yabani bitkiler kaldırımları kaplamış durdumda.
Yaşlı insanlar ancak trafiğe inerek yol alabiliyor. Çiçek ekiminden, çimden vazgeçtik, yabani ormanı andıran bu tablolar Mavişehir'e yakışmıyor."
Bu mektup da Figen Aktürk'ten. O da şöyle yazmış:
"Kanal boyunca özellikle 2040 sokakta okaliptus ağaçları budanmadığı için gece aydınlatmaları engelleniyor. Bir yıldır belediyeyi uyarıyoruz ama çözüm yok. Geri dönüşüme bıraktığımız kağıt, plastik ve benzeri unsurlar düzenli alınmıyor ve çöp yığınları oluşuyor. Aydınlatma katılmayan direk numaraları da şöyle:
K 2426 T 14
K 2423 T 34
K 2423 T 35
K 2423 T 36
K 2426 T 37
Engellilere özel kütüphane yolu
Ayvalık'ta oturan görme engelli Namık Tuncel, sık sık Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi'ne giderek dünyasını zenginleştiriyor kitaplarla... Çünkü o, kitap sevdalısı...
Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi'nin yönetici kadrosu, yaşlı ve engelli yurttaşların kitaba ve bilgiye erişimi konusunda yaşadıkları sıkıntıları değerlendirince yeni bir projeyi de ortaya çıkarmış oldular. Engelsiz Kütüphane!
Kütüphane binasının asansörü olmadığından yaşlılar ve engelliler yukarıdaki katlara çıkmakta sorunlar yaşıyor, kütüphane olanaklarından yararlanamıyorlardı.
Namık Tuncel'in karşı karşıya kaldığı sorunlar; kütüphane binası içinde bağımsız hareket edememesi/ diğer katlara ve salonlara erişim sağlayamaması, bina içine ve dışına 'hissedilebilir yol' yapılması gerektiği düşüncesini doğurdu.
Müdür Aygül Öncel Şahin, Ayvalık Belediyesi İmar Müdürlüğü ile yazıştı. Belediye tarafından gönderilen iki mimar yürüme yoluna dair keşifleri tamamladıktan sonra Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü gerekli ödeneği gönderdi ve kütüphanenin ön ve arka bahçelerine kadar gelen kaldırımlar hissedilebilir yürüme yolu ihtiyacına yanıt verecek şekilde düzenlendi.
Görme engelli yurttaşlar artık çocuk ve gençlik salonu, okul öncesi çocuk salonu, sergi salonu ve tiyatro salonu dahil olmak üzere her salondan yararlanabilecekler.