Pastacılık eğitimi alarak, sadece çocuklarına ve misafirlere değil, başkalarına da pasta yapıp, para kazanabilirler. Bunun için eğitim almak gerekiyor. İşin inceliklerini öğrenmek lazım. Pratik olacaksınız, yaratacaksınız, elinizdeki malzemeyi iyi değerlendireceksiniz, süslemeyi bileceksiniz vs
KEÇİ SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ
Günümüzde kadın, erkek, genç herkes en geçerli mesleklerden biri olan yemek "şef"liğine yöneliyor. |
Bu nedenle kimileri sadece keçi sütü ve keçi sütünden yapılan peynir veya yağları tercih ediyor. Bizim ürünümüz de daha önce bu köşede size bahsettiğim Funda Özer Baltalı'nın girişimleriyle Seferihisar'da kurulan Baltalı Çiftliğinin ürünleri.
ISPANAKLI PEYNİRLİ KEK
Baltalı, Macro ve Doors Akademi işbirliğiyle, İstanbul Kanyon Macro Atelier'de düzenlenen etkinlikte peynir ağırlıklı bir menü hazırladık ve yeni lezzetler keşfettik. Eğitmen şef Ayşe Azzaro öncülüğünde önce ıspanaklı ve beyaz peynirli muffin (kek) yaptık. Fırını 185 dereceye getirdik. Kek kalıplarını yağladık. 100 gr. sütü ve 12 gr. (bir tatlı kaşığından biraz az) tereyağı ve 30 gr. kremayı bir tencerenin içinde erittik. İyice yıkanmış ve durulanmış ıspanakları ince ince doğrayıp, kaynayan süte ekledik. Ateşten alıp blendırda biraz ezdik. Bir yumurtayı kırıp bir kasede çırptık, üzerine 120 gr. un, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ekleyip karıştırdık, sütlü karışıma ekledik. Son olarak 100 gr. beyaz peyniri ufalayarak koyduk. Karışımı kek kalıplarına döküp, fırında 15-20 dakika pişirdik. Deneyin derim. Fındıkla panelenmiş peynir ise harika. Tarifi www.rengarenkkirmizi.com'da...