Yaklaşık 6 bin kişi, Cumartesi gecesi Volkswagen Arena'da gerçekleştirilen konserde buluştu ve hem sesini, şarkılarını, sahnesini ve duruşunu beğendikleri Tarkan'ı izledi hem de hayırlı bir işe katkıda bulundu.
Biletleri haftalar öncesinden tükenen konserden elde edilen gelirle (yaklaşık 1.5 milyon lira), Darüşşafaka Eğitim Kurumları kampusünde sanat merkezi oluşturulacak. Açılacak Darüşşafaka Sanat Merkezi'nde piyano, keman, çello, saksafon, perküsyon odaları, şan eğitimi, resim, heykel atölyeleri ve drama salonu bulunacak. Darüşşafaka, Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan "Cemiyet-i Tedrisiye-i İslamiye" (İslam Okutma Kurumu) tarafından 1863 yılında açılmış bir eğitim kurumu.
Kelime anlamı "Şefkat yuvası" olan kurumda, babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, sınavla seçilmiş öğrencilere parasız ve yatılı öğrenim veriliyor.
ÇIRAKLARIN EĞİTİMİ
Osmanlı paşaları ve aydınları tarafından, Padişah fermanı ile kurulan derneğin başlangıçtaki amacı, Kapalıçarşı ve çevresinde çalışan çırakların okumasını sağlamak.
Bu amaçla Beyazıt'ta eski bir okul onarılarak, tek bir derslikte eğitime başlanmış. Derslere gelenlere, her türlü eğitim aracını dernek üyeleri karşılıyor, ders verenler de para almıyormuş.
Çalışmaların başarılı olması üzerine eğitimin kapsamı değiştirilmiş.
Sultan Abdülaziz'in yaptığı bağışla satın alınan Fatih'teki arsa üzerinde İtalyan mimar Barironi'nin tasarladığı ve planını Dolmabahçe Sarayı'nın mimarbaşısı Ohannes Kalfa'nın çizdiği binada eğitime devam edilmiş. Okul binası, kız ve erkek öğrencilerin aynı çatı altında eğitimlerine uygun, çağın çok ilerisinde imkanlara sahip ve bu büyüklükte bir eğitim kompleksine uygun ilk bina. Eğitim içeriği kuruluşundan beri çağın gereklerine göre değişen ve kimi zaman telgraf mühendisi, kimi zaman öğretmen yetiştiren bir okul işlevi gören bu kurumdan 1873-1884 yılları arasında mezun olanlar yüksekokul mezunu sayılmış.
ANNESİZ VE BABASIZ
Günümüzde lise bölümü "Özel Darüşşafaka Lisesi" adını taşıyan ve kolej statüsündeki okul, eğitimi Maslak'taki binasında sürdürüyor.
Öğrencilere sunduğu eğitim ve sosyal imkanlar açısından ülkenin en iyi eğitim kurumlarından birisi. Giriş Sınavı, her yıl Mayıs veya Haziran ayında Türkiye çapında düzenleniyor.
Annesi veya babası hayatta olmayan, ailesinin maddi durumu yetersiz, ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi olan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, sağlık veya diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmayan her çocuk giriş sınavına başvurabiliyor.
Başvuruların her yılın Ocak ayında alınmaya başladığını da hatırlatalım. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve üniversite eğitimini sürdüren mezunlara sağlanan burslar da başlangıçta olduğu gibi Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor.
İşte Tarkan konseri de bu cemiyet tarafından, yetenekli gençlerin sanat alanında da kendilerini gösterebilmeleri amacıyla düzenlendi. Kısacası, önümüzdeki bahar ayında yeni albümünü çıkaracak olan Tarkan da, konseri en ön sırada izleyen Darüşşafakalı öğrenciler de, aralarında benim de olduğum Tarkan hayranları da geceden keyifli ayrıldı.