Ege’nin iki yakasını buluşturan lezzetler ‘Lagada’
LEZZET DURAKLARI/ SEZER ALTAN
Lezzet durağımız bu hafta son dönemde isminden sıkça söz ettiren ve Alaçatı'da muhteşem günbatımı manzarası ile ön plana çıkan Lagada Port Alaçatı Balıkçısı... Alaçatı, Ege'nin lavanta kokan şirin kasabası. Artık ülkemizin en popüler tatil yerleri arasında yer alıyor. Adını Alaçatı'nın karşı yakasına denk gelen balıkçı köyü Lagada'dan alan Lagada Restoran, Alaçatı Port içerisindeki muazzam konumuyla misafirlerini ağırlıyor. Ege Denizi'nin masmavi kıyılarına komşudur Lagada, küçük bir balıkçı köyü olsa da Sakız Adası'nın tüm lezzetlerini taşır;
Orada, Ege insanının samimiyeti doyasıya hissedilir. Ege insanının dost muhabbetlerini, neşe dolu eğlencesini, taptaze deniz ürünlerini, birbirinden enfes mezelerini, ara sıcaklarını deneyebileceğiz bir yer Lagada
TEKNEDE GİBİ HİSSEDİN
Port Alaçatı'daki Lagada, eşsiz konumu ve muhteşem deniz ürünleriyle Ege'nin eğlence kültürünü, denize komşu atmosferi sofranızda buluşturuyor. Görülmeye değer gün batımı ve her demde tazelenen sohbetleri ile adeta bir tabloyu andıran Lagada köyünü anımsatan manzarasını Alaçatı'ya taşıyan Lagada, damak tadına düşkünlerin lezzet adresi oluyor. Adeta bir gemi güvertesinde yemek yiyormuş hissi uyandıran Lagada'nın mutfağında her gün kabuklulardan balık çeşitlerine uzanan taze deniz mahsullerini bulabilirsiniz. Usta ellerde muazzam lezzetlere dönüşen deniz ürünlerini Lagada'nın büyüleyici manzarası eşliğinde keyifle yiyebilir, dostlarınızla güzel bir gün geçirebilir, kendinizi ödüllendirebilirsiniz.
Lagada, Serdar Abalan ve Emre Kurtbay ortaklığında işletiliyor. 20 yıllık turizm ve farklı sektördeki birikim ve tecrübelerini birleştirerek başarılı bir işletme ortaya çıkarmışlar.
Mekanın işletmeciliğini "Balıkçı Seyit" olarak sektörde markalaşan bir isim Seyit Çavuşoğlu yürütüyor.
1976 yılından itibaren Cafe Plaza'da başladığı hizmet sektöründe 43 yıl bu meslekte bütün kademelerde çalıştıktan sonra, 1. Kordonda "Balıkçı Seyit" olarak hizmet verdi.
Lagada'da enfes lezzetlerin yanında özellikle Seyit beyin yakın ilgisi güler yüzü ile bütün müşterileri ile özel ilgilenmesi onların ne istediklerini bilmesi insanların kendilerini özel hissetmelerine neden oluyor.
Yani müşteri odaklı bir yönetim tarzı benimsenmiş.
Deniz mahsullerinin her çeşidinin günlük olarak servis edildiği Lagada'da spesiyal ara sıcaklar oldukça ilgi görüyor. Lagada'da mevsimine göre aklınıza gelebilecek her türlü deniz mahsulünü bulmanız mümkün.
Spesiyalleri arasında kadayıfa sarılmış dil balığı ile yapılan paçero, patlıcan yatağında hellimli levrek, çıtır karides, bademli lagos öne çıkıyor. Ara sıcaklarda bir hayli iddialı olan Lagada'da özellikle patlıcan yatağında hellimli levrek yemenizi tavsiye ederiz. Tarifini bir sır gibi saklayan ustaların elinden muhteşem bir lezzet.
ARA SICAKLAR ENFES
Enginarlı balık sarma, karidesli içli köfte, sebzeli kaşarlı julyen balık köfte, kuşkonmazlı rulo balık, kalamar ızgara ve şevketli lagada festivalde öne çıkan ara sıcaklardan. Lagada'nın Ege ve Girit'e özgü soğuk mezelerinin arasında isli balık pastırması, sıcak ot tabağı, fırın enginarını mutlaka denemelisiniz. Makul fiyatlarla muhteşem lezzetleri sunan Lagada'nın enerji dolu güler yüzlü personeli ise kendinizi evinizde gibi rahat hissetmenizi sağlıyor. Her gün günlük taze balık çeşitlerinin sunulduğu restoranda yemeğin üzerine bir Lagada klasiği olan dondurmalı katmeri, balbademi, volkaniği ve sakızlı muhallebiyi istemeyi unutmayın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
- İzmir’in tescilli kebap markası Antepli Ramazan Usta (11 Mayıs 2019)
- Turizm, zeytinyağı, Ayvalık ve Benhan İbrahim Kantarcı (08 Mayıs 2019)
- Stratejik yönetim ve stratejik risk (24 Nisan 2019)
- Bilgi yönetimi ve e-devletleşme sürecinde Türkiye (17 Nisan 2019)
- Seçim sonrasında Türkiye ekonomisi (05 Nisan 2019)