İzmir Makine Mühendisleri Odası'na ait Tepekule İş Merkezi yönetimine tepkiler artarak devam ediyor.
Bayraklı'da halka hizmet veren(!) Kongre ve toplantı çalışmalarında kullanılan Makine Mühendisleri Odası'na bağlı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi yönetiminin gösterdiği siyasi parti ayrımının altında yatan gerçeği oda yönetimi en kısa sürede açıklamalıdır. Salonlarını siyasi partilere kiraya vermediğini gerekçe göstererek AK Parti'ye ret cevabı veren Makine Mühendisleri Odası'na ait Tepekule İş Merkezi yönetiminin, kapılarını pazar günü gerçekleşecek HDP İzmir İl Örgütü'nün olağanüstü kongresi için açmasına AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin büyük tepki gösterdi.
"İzmir halkı bunların gerçek yüzünü görsün" diyen Keskin, "İzmir Makine Mühendisleri Odası'na ait Tepekule İş Merkezi'nin sergi ve kongre salonu halka açık olmasına ve bedeli ödenmek suretiyle çeşitli etkinliklerde kiralanabilmesine rağmen; Kutlu Doğum Haftası'ndaki organizasyonumuz için görüşmemiz neticesinde siyasi partilere kiraya veremeyeceklerini bildirmişlerdi. Ancak ne hikmetse HDP'nin olağanüstü kongresi için kapılarını sonuna kadar açmışlardır. HDP siyasi parti değilse nedir? Dedi.
Şimdi başta İzmir Makine Mühendisleri Odası olmak üzere Tepekule İş Merkezi yönetimine soruyorum:
- Tavrınız AK Parti'ye mi? Yoksa Kutlu Doğum Haftası'na mı?
- AK Parti'ye kapınızı kapatırken, ellerine şehitlerimizin kanı bulaşmış PKK'nın siyasi temsilcileri olan HDP'ye kapılarınızı sonuna kadar neden açtınız?
Bebek Katili Terörist PKK'yı savunan HDP'ye bu salonu nasıl verdiniz?
Bu arada Tepekule geçtiğimiz günlerde CHP muhaliflerinin "Bir şey yapmalı" toplantısına da ev sahipliği yaptı.
Özdağ engelli ailelerinin sesine kulak verdi
Perşembe günkü yazımda, engelli ailelerinin AK Parti Manisa Milletvekili, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'dan bir istekleri olduğunu dile getirmiştim.
Nörolojik iyileştirme tanısı konulmuş engelli hastalarının (yani felçli ve spastik hastalar) aileleri, SGK'nın son yıllarda bu tür hastalara kota sınırlaması getirmesinin ve kota sınırlaması ile tedavi sürelerinin yarı yarıya indirilmesinin kendilerini üzdüğünü dile getirmişlerdi. Ayrıca bu hastaların tanısı G80 olan Serebral Palsi tanısı konulduğundan itibaren spastik çocuklar yılda sadece üç defa tedavi alabileceğini, hemipleji yani felç geçiren hastalar ilk bir yıl içinde sürekli tedavi alıp ikinci yıldan itibaren sadece yılda iki defa tedavi alabileceğini sizlerle paylaşmıştım.
Yazımın ardından AK Parti Manisa Milletvekili, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ telefonla arayarak, engelli çocuğu bulunan ailelerinin üzüntüsünü paylaştığı dile getirdi. Özdağ, "Yazınızı okuduktan sonra konuyla ilgili olarak SGK yetkililerini bilgilendirdim. Onlar da en kısa sürede gerekli çalışmalarının yapılıp kota artırımı yoluna gideceklerini bildirdiler" dedi. Konunun yakından takipçisi olacağını söyleyen Sayın Selçuk Özdağ'a duyarlılığından dolayı bir kez daha teşekkür ederim.
Bu arada AP Gazeteciler Birliği tarafından yılın en başarılı Milletvekili ödülünü almaya hak kazanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ı tebrik ediyorum.