Müzik kabiliyeti olan gençleri keşfetmek için Yeni Sanat Merkezi'nin başlattığı "Çiğli İzmir'in Sanat Merkezi Olacak" çalışması büyük ilgi görmeye başladı. Bu hareketin ardında Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak var.
Bu hareket içinde pek çok çocuk bağlama, keman, gitar, piyano, folklor, bale kurslarına başladı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Sanat Dalı mezunu Elçin Çelik, Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri mezunu Mehribe Çelik ve TRT'nin ünlü hocalarından Türk Halk Müziği dersleri alan ve çeşitli radyolarda Türk Halk Müziği programları yapan Meral Çelik kardeşlerin kurduğu Yeni Sanat Merkezi, çalışmalarını çok iddialı şekilde yürütüyor.
Herkesin bir enstrüman çaldığı Çelik ailesinde abla Meral Çelik, "Çiğli'yi İzmir'in sanat merkezi haline getirmekte kararlıyız" diyor.
* * *
Meral Çelik'in ailesi de sanatçı bir kimlik taşıyor. Ailede hemen herkes bir enstruman çalmayı biliyor.
Elçin Çelik, Yeni Sanat Merkezi'nde konservatuvara hazırlık şan (ses eğitimi) derslerine girerken, Mehribe Çelik ise piyano ve solfej derslerine giriyor. Bir diğer kardeşi Engin Çelik ise, "Yol" ve "Dönüş" adlı sinema filminde "Artık çok geç" doksan dakikalık televizyon filminde rol aldı...
kentten
Sanat festivali böyle olur...
Burası, rahmetli Dündar Soyer döneminde civata fabrikasıydı.
Şimdi ise Kültür Sanat Fabrikası...
İşin başında da oğul Mehmet Soyer var.
Kısa adı SKSF olan Manavkuyu'daki bu fabrika bünyesinde yer alan resim, seramik, heykel gibi plastik sanatlar kursları ve iç mimari meslek eğitimi sergisi ile müzik eğitimi kursiyerlerinin resitalleri, bale okulu öğrencilerinin gösterileri tam bir festival havasında geçti. Kursiyerlerin sergileri parmak ısırtırken, müzik resitalleri ve bale gösterileri izleyenleri kendilerinden geçirdi. Tam bir sanat şölenine dönüşen gösterileri izleyenler evlerine mutlu döndüler.
* * *
Öğrenciler, Dündar Soyer Salonu'nda verdikleri resitallerde izleyenleri kendilerinden geçirdiler. Piyano, gitar, keman, yan flütte yeteneklerini gösteren genç öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı.
Gecenin finalinde balerin koreograf Natalia Ulutaş'ın yönettiği bale okulunun minikleri sahne aldı. 5 yıldır verdiği eğitimle adından sıkça söz edilen bale okulunun minikleri klasik bale yapıtlarından örnekler sahnelediler.
Şölen öncesi bir konuşma yapan SKSF Müdürü Mehmet Refik Soyer, "Öncelikle, ülkemizin geleceği çocuklarımızı büyük bir özveri ile kültür-sanat eğitime yönlendiren velileri kutluyorum. Küçük çocuklarımızın kulaklarına 'sanat suyu' kaçırmaktı. Bugün geldiğimiz bu noktada, ne denli isabetli bir amaç hedeflediğimizi daha iyi görebiliyoruz. Bizlerin burada yaptığı okyanusa bir damla katmaktı. Ve siz bu damlaları çoğalttınız" dedi.
laflama
* Biz aynı dünyanın insanı olsak kaç yazar? Ben 'Kuzey Kutbu'yum, sen 'Güney Kutbu' Hatçeeee!
* Size kanım çok ısındı amca. Haydi, at bir yüzlük babalık!
* Merak ettim... Cellatlar, "astım" hastalığına yakalanır mı diye!
* "Evreka evreka buldum." "Ne buldun Arşimet?" Cevap: "Kulp buldum dayıııı."
* Artık anam da ağlamıyor. Göz kapakçıklarını aldırtmış!
* "Deveye neren eğri?" diye sormuşlar. "Yorum yok" demiş!
* Eskiden yarim mektubun ucunu yakıyordu. Evlendik, artık yemeği yakıyor be!
* Bu dünyaya kazık çakmaya gelmedin anladık, peki kazık atmaya mı geldin be kardeşlik?
* Acaba mahşerde sorgu sırası beklerken, yine kaynak yapan çıkar mı allah aşkına!
İbrahim Ormancı'dan
küpe
Etrafımızı oldukları gibi görmeyiz. Biz nasılsak öyle görürüz.
Anais Nin
günün fıkrası
Piyasa
Bazı sorunları vardı telekızın... Arkadaşlarından birinin kafasına uyup ünlü psikiyatri uzmanlarından birine yardım için başvurdu.
Çok değil, yarım saat sonra da alı alına, moru moruna kendini muayenehaneden dışarı attı.
"Bir daha o herife gidersem iki olsun" diye bağırmaya başladı.
Bir arkadaşı "Niçin?" dedi ve genç kızdan aldığı cevap şöyle oldu:
"Beni somyaya yatırıp da üstene para isteyenine ilk defa rastlıyorum."