Seferihisar Belediyesi ve Türkiye Suluboya Ressamları Derneği, Seferihisar'da Suluboya Ressamları Müzesi kuracak.
Kanada Portre Ressamları Derneği tarafından dünyanın en iyi suluboya portre ressamı seçilen Atanur Doğan'ın Türkiye Suluboya Ressamları Derneği ve Müzesi kurma girişimleri Türkiye'nin ilk Cittaslow (sakin şehir) kenti Seferihisar'da gerçek oluyor.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'den bir görüş:
"Suluboya, resim teknikleri arasında en zoru olup, resim sanatına mağara resimleriyle girmiş en eski resim tekniğidir. Türkiye'de, suluboya sanatı için tarihi sayılabilecek bu organizasyona katkıda bulunmak istiyoruz."
Konuyla ilgili akademisyenleri ve suluboya sanatçılarını, Türkiye Suluboya Ressamları Derneği'ni ve Müzesi'ni kurmaya, içinde etkin görevler almaya davet eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Facebook üzerinde uluslararası ünlü suluboya ressamlarının heyecanla devam ettiği 10 binin üzerinde katılımın olduğu yarışmanın sonuçlanmasıyla dünyanın en iyi ressamlarının buluştuğu, en iyi 200 eser sahibini eserleriyle Seferihisar'a davet edeceğiz. Bu dönemde en iyi bulunan 200 eser Seferihisar'da sergilenecek" dedi.
kentten
Karabağlar'da mini tur
Karabağlar, İzmir'in en büyük iki-üç ilçesinden biri.
Ne var ki, Karabağlar'da doğru dürüst hizmet veren bir belediye binası yok.
Arif Kozanoğlu bir Karabağlar esnafı...
Çevrenin "Arif Amca"sı "Başkan Sıktı Kürüm'ün çalışmalarından memnunuz. Karabağlar'ın daha da güzelleşmesi için müthiş bir mesai sarf ediyor" diye başlıyor ve "Başkana destek borcumuz var..." diyor.
* * *
Sıdıka Peynirci, Karabağlar'ın yerlilerinden...
Sıdıka Hanım diyor ki:
"Bu belediye başkanı, ayyaşların, hapçıların mekanı olan Karafatma dağı ve çevresini düzenledi, böylece halkın rahat bir nefes almasını sağladı. Nazım Hikmet Parkı, Uğur Mumcu Tesisleri, Sıtkı Kürüm'ün 20'yi aşkın eserlerinden birkaçı."
* * *
Ve, Karabağlar'daki bir mini ufuk turundan izlenimler...
* Bu ilçenin acil olarak bir belediye hizmet binasına ihtiyacı var.
* Vatandaşlar, belediye ile ilgili işlerini bir çatı altında halletmek, oradan oraya koşturmamak istiyor.
* Karabağlarda hizmet alanları bir arada değil, ayrı ayrı yerlerde. Etüd Proje Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Spor Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Emlak İstimlak müdürlükleri, hizmet binası çatısı altında değil.
* Bu yerlerin tümü kiralık. Belediye bu binalara her ay 60-70 bin lira kira ödüyor.
Çeşme Life doyuruyor
Gamze ve Erkan Karadede uzun yıllar İzmir basınına başarıyla hizmet ettiler, sonunda evlerine döndüler. Evlerine döndüler dediğim, Çeşme. Karadede'ler Çeşme'nin en ünlü sülalelerinden. Gamze'nin sosyal etkinliği, Erkan'ın mizanpaj ve dergi hazırlanmasındaki bilgi ve görgüsü Çeşme Life gibi kaliteli bir dergiyi doğurdu, ortaya çıkardı. Dergicilik çok zor iş. Pek çok dostumuz giriştiler devamını getiremediler. Ama Karadede'lerin Çeşme Life'ı sağlam temeller üzerine oturdu, üzerine koyarak, gelişerek tam 7 yılda, 80 sayıya ulaştı, yöreye, İzmir'e ve Türkiye'ye hizmetini sürdürüyor. Her sayıda değişik, ilginç konular bulmak, herkesin nabzını tutmak kolay değil. Gamze-Erkan Karadede'yi bu dergiyi daha çok uzun yıllar yaşatmaları dileğiyle kutluyoruz.
laflama
* Neden transparan bir hatun görseler, erkekler trans hale geçiyor yahu?
* Dananın kuyruğu kopar kopmasına. Ama dana bu kuyruk acısının intikamını feci alır bence!
* Kol kırılır. Aile içinde kalır!
* Artık hayal kurana da acıyan yok. Sadece düşene değil, düşleyene de tekme atmak serbest!
* Ahhh ülen ahhh. Hukuku bitirseydim "dava" peşinde koşturacaktım. Hukuktan atıldım köyde "davar" peşinde koşturuyorum.
İbrahim Ormancı'dan
küpe
Sahip olmadığı şeylere üzülmeyen ve sahip olduklarına sevinen, akıllı bir insandır.
Epectetos
günün fıkrası
Nasıl olsa
Hakim, sanığa dönüp, "Haydi bakalım, ayağa kalk da o koca kasayı nasıl açtığını sayın jüri üyelerine anlat" dedi.
Sanık omuz silkti:
"Hiç değmez reis bey..."
"Neden?"
"Nasıl olsa beceremezler..."