Önseçim yok, temayül yoklaması da...
Tek seçici de "Ben buradayım" diyemiyor.
CHP örgütü iddialı ama, herkesin ittifakla "işte bu..." diyebileceği bir sistem de belirlenmiş değil.
Bir CHP'li aday adayı ile konuşuyoruz.
"Sizin adaylığınız nasıl belirlenecek?" diye soracak olduk.
"Ben de tam bilmiyorum. Aday adayı olarak ortaya çıktık. Ne olacağını parti yöneticilerine soruyoruz. Onlar da, yol gösterici bir yanıt veremiyor. Önseçim için türlü-çeşitli sözler var. Kimi suiistimale müsait bir sistem, damgasını vuruyor. Kısacası, bindik alamete gidiyoruz kıyamete..."
***
Bu işin flaş noktası Ankara...
Başkentte bir ufuk turu sonrası öğrendik ki, yöneticilerin iddiasına göre CHP'de "hakkaniyete yakın" bir sistem uygulanacak.
Bilhun Tamaylıgil, Adnan Keskin, Umut Oran, Gökhan Günaydın ve Bülent Tezcan'dan oluşan Genel Merkez Komitesi sistemi koordine edecek ve çalışmalardan sorumlu olacak.
Tabii son söz, Genel Başkan ve bir iki yardımcısının.
***
Bu komitenin yardımcısı olarak oluşacak heyette, Parti Meclisi üyeleri, il, ilçe yöneticilerinden bazıları yer alacak.
Varılacak kararın temelini de, örgütlerde gerçekleştirilecek anketler oluşturacak.
Kısacası, "adı konmamış bir seçim sistemi" diyebiliriz.
Bir soru:
"Bu ankette neler sorulacak?"
Yanıtı şöyle:
"Yukarıda sıraladığımız komitelerden belirlenecek isimler, anket yapılacak bölgelerin yapısı ile ilgili soruları sıralayacak ve bu anket sonuçları üst komitelerde değerlendirilecek."
Haydi hayırlısı...
hayattan
Çocuğunuz yılda kaç kere hastalanıyor?
Analar-babalar bu soruyu yanıtlamadan önce, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mürşide Tuncel Başoğlu'na şöyle bir kulak versinler.
Başoğlu, yıl içinde çok sayıda tekrarlanan solunum yolu enfeksiyonu, zatürre ve orta kulak iltihabı hastalıklarına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.
Boğaz ve burunda iltihaba yol açan 200'den fazla mikrobun (virüs, bakteri) öğrencilerde üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olduğuna dikkat çeken Mürşide Tuncel Başoğlu, ebeveynler için önemli uyarılarda bulunup diyor ki:
"Yılda 7'den fazla solunum yolu enfeksiyonu, 2'den fazla zatürre ya da yılda 2-4 kez orta kulak iltihabı geçiren çocuklara bağışıklık sistemine ilişkin bazı ileri tetkikler yapılması gerekebilir."
***
Üst solunum yolu enfeksiyonlarının düşünülenin aksine havanın soğuması veya çocuğun üşümesi ile ilgili olmadığını belirten Başoğlu konuyu şöyle noktalıyor: "Çocuklar kışın daha çok hasta olurlar, çünkü okula gitmeleri virüsler ile karşılaşmayı arttırır. İnsanlar hava soğuk olduğu için zamanlarının büyük çoğunluğunu iç ortamlarda geçir, birbirleri ile daha fazla yakın temasta kalır. Ayrıca düşük nem oranı ve ısıtılmış iç ortam burun mukozasını kurutur; bu durum da çocukları soğuk algınlığına yol açan mikroplara karşı daha hassas hale getirmektedir."
küpe
İyi ve güzel söz söyleme sanatı varsa, bir de güzel anlama ve dinleme sanatı vardır.
Epiktetos
günün fıkrası
Din dersinde öğretmen çocuklara, balinanın karnından sağ olarak çıkan Hazreti Yunus'un hikayesini anlatıyordu. Çocukların şaşkınlıktan ağızları açık kalmıştı. Öğretmen onları daha fazla etkilemek amacı ile :"Bundan daha büyük mucize tasavvur edilir mi?" dedi.
Bir erkek çocuğu parmak kaldırdı:
Evet öğretmenim..."
"Anlat bakalım, seni dinliyoruz..."
"Hazreti Yunus'un balinayı yutması daha büyük mucize olmaz mıydı?"
laflama
* Bayılıyorum baba parasıyla değil de çaba parasıyla okuyanlara ve yaşamını sürdürenlere!
* Evet belki hayatımı yazsam gerçekten roman olur. Ama densizin biri, o romanı okumaya başlayanlara sonunu söyler diye korkuyorum!
* Guliver Türk olsa oraya buraya seyahat etmeyi rüyasında görürdü. Evden kahvehaneye, kahvehaneden eve giderdi ancak!
* Gün olur alır başıma giderim. Dolmuşta yanıma oturmuş ve soğan yemiş adamın kokusunda!
* Flaş flaş "Vefa İstanbul'da bir semt adıymış" lafı yüzünden Vefa ismi değiştiriliyor.
* Kim demiş balık baştan kokar diye? Af buyrun; balık yellenirse neresinden kokar? Kim çıkartıyor canım bu abuk-sabuk lafları?
İbrahim Ormancı'dan