Bilim adamları, fobilerimizi yani korkularımızı şu gruplar halinde sıralamışlar:
. Acrophobie- Yükseklik korkusu
. Aerophobie- Uçak korkusu
. Agoraphobie- Açık yerler ve meydan korkusu
. Autophobie- Arabaya binme ve araba kullanma korkusu
. Araignee- Örümcek korkusu. Silah korkusu
. Caniphobie- Köpek korkusu
. Kedi korkusu
. Yarasa korkusu
. Clausstrophobie- Kapalı yerde kalma ve durma korkusu
. Kızarma ve utangaçlık korkusu
. Equiphobie - At korkusu
. Kesici aletler korkusu
. Ay korkusu
. Metro korkusu
. Ayna korkusu
. İnsanın insandan korkusu
. Misoghobie- Fare korkusu
. Nosophobie- Mikrop korkusu
. Karanlık korkusu
. Karanfil korkusu
. Gece korkusu
. Kelebek korkusu
. Toplum önünde konuşma korkusu
. Eşcinsellerden kaçma korkusu
. Hayvan tüyüne karşı korku
. Karamsarlık
. Fotoğraf korkusu
. Yabancı korkusu
. Yılan korkusu
. Siderodromophobie- Tren ve yol korkusu
. Fare korkusu
. Thalassaphobie- Suya ve denize girme korkusu
. Transexulhobie- Cinsiyet değiştirme korkusu
. Yeşil renge karşı korku
. Xenophobie- Yabancı korkusu
. Zoophobie- Hayvan korkusu
... Bunca korku türü var ve son günlerde insanlarımız, bombalama olaylarını bahane edip insan topluluklarına karışmaktan korkuyorlar.
Bilimin kabul ettiği korku türleri dışında başka korkular üretiyorlar.
Lütfen; zaten yeterince korkuyoruz.
Yenilerini üretmeyelim.
Yugoslavya'dan Türkiye'ye...
21. Dönem İzmir Milletvekillerinden Kemal Vatan, Makedonya'da öğretmen vekilliği ile başlayan ve anavatan Türkiye'de milletvekilliğine kadar uzanan yaşamı boyunca, 1940 yılında doğup büyüdüğü ata yurdu Makedonya'nın İzleva köyünü, geleneklerini, göreneklerini, yaşadıklarını, kültürlerini hiç unutmamış ve büyük bir içtenlikle kaleme almış.
1959 yılında, ailecek Türkiye'ye gelen Kemal Vatan, örgütçü kişiliğiyle 'Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni kurmuş.
Kemal Vatan, milletvekilliği döneminde Türkiye-Makedonya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı, Balkan Devletleri Parlamentolar arası Dostluk Grupları Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuş. Bu sürede Makedonya'nın Debre İlçesi, Kocacık Köyü'ndeki Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin evinin yapılmasının fikir babası ve öncüsü olmuş.
'ATAEVİ' adını taşıyan Türkiye-Makedonya ortak projesi, tüm Balkanlar için de gurur kaynağı olmuş. Kemal Vatan'ı bir başka önemli etkinlikte de görmekteyiz o da Türkiye Cumhuriyeti adına gerçekleştirilmiş olan Balkan ülkeleri halkları arasındaki dostluğun ve kardeşliğin pekiştirilmesi amacıyla yapılan 'Balkanlara Kültür/Dostluk Treni Seyahati-Ziyareti'dir.
Tüm bilgi birikimlerini, gözlemlerini, siyasi deneyimlerini geleceğe bırakmak amacıyla ilk kitabı 'Ben Milletvekiliyken'i 2009'da, 'Rumeli-Balkan Fıkralarımız ve İlginç Öykülerimiz'i 2013'te yayınlayan Kemal Vatan, kısa zamanda iki baskı yapan son kitabı 'Yugoslavya'dan Türkiye'ye acı tatlı hatıralar'ın önsözünde şöyle sesleniyor okurlarına:
"Birçoğumuzun ya da yakın çevremizden birçok kişinin Balkan kökenli olduğu bu güzel ülkemizde kendimizi ve birbirimizi bu ortak tarih ve kültür sürecimiz içinde daha çok anlamamızı ve sevmemizi sağlayacak bu tür yayınların artmasını samimiyetle diliyorum."
"Tarihimizle birlikte sosyal yaşamımız, fıkralarımız, öykülerimiz, masallarımız kültürümüzü oluştururken, dünümüzle günümüz arasındaki bağlarımızdır. Balkanlar'dan, Rumeli'den Türkiye'ye göç eden atalarımızın bu güzel kültürüne sahip çıkmamız ve gelecek nesillere de taşımak, bizim görevimizdir" diyen Kemal Vatan, şu günlerde kısa sürede tükenen kitaplarının yeni baskılarına hazırlanmakta.
Günün fıkrası; Örnek
Evli bir adam doğum günü dolayısı ile eşine bir pantolon almak istiyordu. Girdiği mağazada tezgahtar sordu:
"Eşinizin bel ölçüsü nedir?"
Adam:
"Hatırlamıyorum. Yalnız ekranı 59 olan bir televizyonumuz var. Onun önünden geçtiği vakit bütün ekran kapanıyor."